sniper_tarzan Posted February 11, 2016 Report Share Posted February 11, 2016 Aha. A jak prezentuje się teleskopowa od SRC? Ta od SRC to tzw. wersja J, a mi zależy na tej mniej "rozbudowanej" stopce. Zaryzykuję z CA. Mam nadzieję, że chociaż ta nakładka na korpus przypasuje, chyba że mnie tu ktoś zaraz zdemotywuje :D Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted February 11, 2016 Report Share Posted February 11, 2016 (edited) Ca nie podejdzie. Szyny prowadzące są za szerokie. Nakładkę samą może podmienisz,ale ręki uciąć nie dam. Kup stałą kolbę, nawet ostrą. Troszku piłowania i podejdzie ^^ Edited February 11, 2016 by Nitro Quote Link to post Share on other sites
0wn Posted February 11, 2016 Report Share Posted February 11, 2016 Czy kolba od vfc jest taka sama jak od systemy tw-5? Bo podobno tamta trzymała wymiary palnej. Kolbę od tw-5 montowałem w src i trzymała się bdb. Jak to jest z łożami do src? od vfc pasują czy to palny standard jak z kolbami i nie podjedzie? Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted February 11, 2016 Report Share Posted February 11, 2016 http://forum.wmasg.pl/topic/97426-sr5-a5-sttisrc/page__st__60#entry1980880 Jak masz czas - podjedź do Kórnika i zobacz sobie jak siedzi. Quote Link to post Share on other sites
sniper_tarzan Posted February 11, 2016 Report Share Posted February 11, 2016 Ca nie podejdzie. Szyny prowadzące są za szerokie. Nakładkę samą może podmienisz,ale ręki uciąć nie dam. Kup stałą kolbę, nawet ostrą. Troszku piłowania i podejdzie ^^ Skąd ja wezmę kolbę od palnej MP5 :o prowadnice też można zwężyć. A vfc dlaczego nie pasuje? Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted February 12, 2016 Report Share Posted February 12, 2016 np. tu http://www.egun.de/market/item.php?id=5775944 Quote Link to post Share on other sites
0wn Posted February 13, 2016 Report Share Posted February 13, 2016 Jak ktoś ma suwmiarkę pod ręką i swoją srke to poprosiłbym o zmierzenie szerokości korpusu na prowadnicach do kolby. Nitro pisał, że jest 2mm za szeroki ale ile faktycznie ma? Quote Link to post Share on other sites
Ryzbor Posted February 18, 2016 Report Share Posted February 18, 2016 (edited) Mam możliwość zamówienia stalowego cocking handle Guardera za jedyne/aż 15 dolców. Zakładając, że przy przeładowywaniu chcę wykonywać "HK slap", opłaca się montować takowe, bo nie wiem, czy stockowa rączka (trzpień?) wytrzyma. Edited February 18, 2016 by Ryzbor Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted February 18, 2016 Report Share Posted February 18, 2016 (edited) Toć stockowy jest stalowy ^^. Możesz robić sobie te slapy, aż Ci ręka odpadnie. Edited February 18, 2016 by Nitro Quote Link to post Share on other sites
Ryzbor Posted February 21, 2016 Report Share Posted February 21, 2016 Bardzo się cieszę : ) Znalazłem zestaw Future Energy, chwyt przedni wraz z dolnym korpusem za 60$ + 16$ za przesyłkę, byłby ktoś chętny na chwyt przedni by podzielić się kosztami? Bo tylko jako zestaw można kupić. Quote Link to post Share on other sites
Szelma1981 Posted March 2, 2016 Report Share Posted March 2, 2016 (edited) Nigdy nie przypuszczałem że zawitam w tym dziale, ale stało się :icon_smile: Witojcie! Zanabyłem takie cacko: Pierwotnie replika należała podobno do kolegi Nitro - Pozdrawiam. Drugi własciciel wzbogacił ją o chwyt TLF Surefire z latarką, kolbę teleskopową oraz montaż ris od B&T. Ja dziś wrzuciłem Eotecha :icon_wink: W planach lekkie postarzenie, palna muszka i szczerbinka, palny tłumik płomienia oraz kurpus "SEF" Pozdrawiam. Edited March 2, 2016 by Szelma1981 Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted March 3, 2016 Report Share Posted March 3, 2016 Po co powtarzać? Najlepiej po prostu używać. Samą się postarać w najlepszym stylu. Fajna sztuka. Quote Link to post Share on other sites
sniper_tarzan Posted March 6, 2016 Report Share Posted March 6, 2016 (edited) Panowie, z przyjemnością nabyłbym stałą kolbę od palnego odpowiednika. Macie jakieś namiary? W ostateczności stałą lub ramową (składaną na bok) od SRC :v Edited March 6, 2016 by sniper_tarzan Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted March 6, 2016 Report Share Posted March 6, 2016 http://www.egun.de/market/item.php?id=5628614 Quote Link to post Share on other sites
Ryzbor Posted March 9, 2016 Report Share Posted March 9, 2016 Wiadomo, czy dolny korpus od ostrej by pasował? Bo już taniej kupić używany od ostrej niż te ostatnie 3 korpusy od FE które się w internecie ostały. http://waffen-teile.de/epages/bd8b5356-6d23-464f-965e-8301a3c7e25e.sf/sec11329a9bfa/?ObjectPath=/Shops/bd8b5356-6d23-464f-965e-8301a3c7e25e/Products/MP5-1004 Wychodzi 56,90 euro, czyli 260.00zł. Quote Link to post Share on other sites
Ryzbor Posted March 11, 2016 Report Share Posted March 11, 2016 (edited) SRC ma również sklep internetowy i bodaj wszystkie drobne części są dostępne. Ale za MP5 KU wraz z przesyłką wychodzi aż 1500.00 zł... W USA również idzie znaleźć ostre korpusy SEF za 20-40$. A jeżeli ktoś ma chwyt SEF od FE na zbyciu, chętnie przygarnę + mogę oddać chwyt SRC. Edited March 11, 2016 by Ryzbor Quote Link to post Share on other sites
Szelma1981 Posted March 15, 2016 Report Share Posted March 15, 2016 Jak mówiłem tak się stało :) Korpus SEF już zamontowany. Korpus wraz z zselektorem ognia jest z firmy ICS - o FE raczej trzeba zapomnieć i jedynie mile wspominać. Troszkę rzeźy było, ale generalnie nic co by ingerowało w wygląd zewnętrzny korpusu. Na dziś tylko spoiler :) Do pełni szczęścia pozostało sporo rzeczy a mianowicie: - Wykonanie dzwigienki selektora ognia - Dopasowanie stopki silnika do chwytu - Wyrzucenie kabli na front - Wycięcie użebrowania w chwycie TLF celem umieszczenia baterii (kostki) Lipo 7,4 800 mAh W czasie pracy robię zdjęcia na bierząco więc jak się uporam ze wszystkim to wrzucę tu fotostory żeby było wiadomo co i jak. Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted April 2, 2016 Report Share Posted April 2, 2016 (edited) Nie zjedzcie mnie proszę, było pewnie w temacie, jaki chwyt TLF (ASGowy) pasuje do SRCa? Druga sprawa, oddam kolbę a'la UMP, przyjmę klasyczną teleskopową. Trzecia sprawa, zmienialiscie silniki w swoich MP5? Probowalem wsadzić silnik G&P M120 i CA i nie wchodzą mi w chwyt WTF? Edited April 2, 2016 by Moses Quote Link to post Share on other sites
Szelma1981 Posted April 2, 2016 Report Share Posted April 2, 2016 1 - Każdy 2 - ... 3 - Niemożliwe, ja wsadzałem VFC i wpadł wręcz do środka. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted April 3, 2016 Report Share Posted April 3, 2016 Trzecia sprawa, zmienialiscie silniki w swoich MP5? Probowalem wsadzić silnik G&P M120 i CA i nie wchodzą mi w chwyt WTF? O kable ci nie haczy silnik? Wyjmij gb z korpusu i sprawdź na "sucho", jak włazi. Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted May 30, 2016 Report Share Posted May 30, 2016 Panowie, się mi przydarzył "gupi" problem. przy rozbieraniu sprzęta wypadł języczek do zwalniania magazynka i wewnętrzna tulejka. Złożyłem i ... nie działa tzn języczek luźno lata i nie odblokowuje maga. WTF? :icon_evil: Zerknijcie gdzie może być problem pls. Wiem że niby proste ale nie tylko ja na to patrzyłem :icon_confused3: Zdarzył mi się ten sam problem. Czy mechanizm od JG czy innej Cymy będzie pasował? Quote Link to post Share on other sites
SikorPL Posted May 30, 2016 Report Share Posted May 30, 2016 Ja nie dopasowałem i kupiłem nowy oryginał w Azji. Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted May 30, 2016 Report Share Posted May 30, 2016 http://www.dare-gun.com/ stąd? Quote Link to post Share on other sites
Szelma1981 Posted May 30, 2016 Report Share Posted May 30, 2016 Prawdopodobnie zgubiłes taką maleńką tulejke osadzana na trzpieniu języka spustowego. Quote Link to post Share on other sites
Moses Posted May 30, 2016 Report Share Posted May 30, 2016 To to ja wiem :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts