Yeneth Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 (edited) co do przycinek na semi to każdy użytkownik który kupi FN 2000 firmy G&G będzie je miał, póki nie spiłuje tego czegoś od selektora na 1 stronie jest link jak to zrobić Problem nie występuje we wszystkich modelach! Jak by co tutaj instrukcja co i jak zrobić: http://www.blackscorpions.co.uk/index.php?subid=F2000&id=107 Mój egzemplarz śmiga od dłuższego czasu bez przycinki, znajomy który jest w posiadaniu wersji z optyka też nie narzeka. Czy ktos próbował dostosować jakikolwiek granatnik 40mm do tej repliki? Widzialem zdjęcia z granatnikiem, ostry model of course. Z nie oficjalnych źródeł wiadomo że G&G ma w planach 3 dodatkowe moduły (jak w ostrym): oszynowany, z latarką i z granatnikiem ;) Wersje z latarką widać na jednym z filmików Airsoft GI. Edited December 23, 2010 by Yeneth Quote Link to post Share on other sites
kgbktn Posted December 24, 2010 Report Share Posted December 24, 2010 daj linka to tego filmiku już się nie mogę doczekać aż granatnik kupie:] Quote Link to post Share on other sites
Yeneth Posted December 24, 2010 Report Share Posted December 24, 2010 (edited) daj linka to tego filmiku już się nie mogę doczekać aż granatnik kupie:] Długa pogadanka o różnych wersjach a około 2:15 fragment filmu z CQB przy użyciu wersji z latarką. Edited December 24, 2010 by Yeneth Quote Link to post Share on other sites
Yeneth Posted December 30, 2010 Report Share Posted December 30, 2010 (edited) Double-post ale znalazłem coś takiego: http://www.youtube.com/user/AIRSOFTGIdotcom#p/c/82B55AF24648C7DB/7/teZJek_03uw Od 1:45 widać tego samego gościa z F2000 z modułem oświetleniowym ;) Edited December 30, 2010 by Yeneth Quote Link to post Share on other sites
kgbktn Posted January 9, 2011 Report Share Posted January 9, 2011 http://www.airsoftforum.com/board/GandG-G2010-Info-Thread-t200274.html niezły opis fn 2000 po przeróbkach z risami itp warto sprawdzić Quote Link to post Share on other sites
Yeneth Posted January 9, 2011 Report Share Posted January 9, 2011 (edited) Fragment katalogu G&G Parts & Accessories na 2011 :) Edited January 9, 2011 by Yeneth Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted January 9, 2011 Report Share Posted January 9, 2011 Napiszcie proszę, co z tą stopką "kolby" - czy rzeczywiście łatwo ją zgubić? Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
Yeneth Posted January 9, 2011 Report Share Posted January 9, 2011 Napiszcie proszę, co z tą stopką "kolby" - czy rzeczywiście łatwo ją zgubić? Pozdrawiam, Lambert Raz biegałem z nie zabezpieczoną i nie odpadła, chociaż znajomy w połowie treningu szukał swojej ;) Najlepiej zabezpieczyć ją poziomym pasem. Quote Link to post Share on other sites
Dudek Javny Posted January 9, 2011 Report Share Posted January 9, 2011 (edited) Na wgc dostępna jest konwersja (long i short) z zintegrowaną optyką : http://www.wgcshop.com/wgc2008/main/product_detail1.php?search_From=special&item=GG-19-013-1&search=special&rs=New%20Release&catid=&cat= Edited January 9, 2011 by Dudek Javny Quote Link to post Share on other sites
Matison Posted January 12, 2011 Report Share Posted January 12, 2011 Ciekawa ta konstrukcja F2000 może ktoś kto już z nią dłużej obcuje zrobi jakiś ciekawy test bo nawet bym się skusił na niego. Pytanie dla osób w wersji z koli. Czy w zestawie dostaje się zestaw muszki ze szczerbinką? Quote Link to post Share on other sites
Yeneth Posted January 12, 2011 Report Share Posted January 12, 2011 (edited) Ciekawa ta konstrukcja F2000 może ktoś kto już z nią dłużej obcuje zrobi jakiś ciekawy test bo nawet bym się skusił na niego. Pytanie dla osób w wersji z koli. Czy w zestawie dostaje się zestaw muszki ze szczerbinką? Jeśli poprzez "koli" masz na myśli kolimator to taka wersja nie istnieje. Z dostępnych obecnie wersji masz wybór pomiędzy modelem wyposażonym w metalową szynę lub wersję z optyka x2. Domyślam się że chodziło o ten drugi model więc odpowiedz brzmi nie - w zestawie z tą wersją nie ma mechanicznych przyrządów celowniczych (tych na górze maskownicy lunety nie liczę). PS. Po zamontowaniu modułu powiększającego przed kolimatorem na mojej eFce na nowo zakochałem się w tej replice. Możliwość przejścia z kolimatora na optykę x3 w połączeniu z regulacją fpsów CQB<->Las sprawia że jest to prawdziwa replika 2w1 :wub: Edited January 12, 2011 by Yeneth Quote Link to post Share on other sites
kgbktn Posted January 12, 2011 Report Share Posted January 12, 2011 ja mam wersje bez lunetki i muszkę na ris masz w zestawie, replikę mam już ponad pól roku i ciesze się nią tak jak bym kupił ja wczoraj Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted January 13, 2011 Report Share Posted January 13, 2011 (edited) Cześć! Od dzisiaj też mam ten karabinek. :icon_biggrin: Opiszę tylko w paru słowach wersję z optyką: - luneta o bardzo czystym i dość jasnym obrazie ( powiększenie ok. dwukrotne ). - krzyżnitek nieco zbyt grubu, choć nie wiem jak to wygląda w oryginale - napewno jednak nie przeszkadza w celowaniu - w mojej lunecie krzyżnitek "przekręcony" w lewo o jakieś 5 stopni ( da się poprawić bez rozkręcania ) - osłona lunety masywna i stabilna - sama luneta zamontowana na trochę "pływającej" szynie bo wykonanej z ABS ( po założeniu osłony nie ma to znaczenie ) - wysokość osi lunety oraz jej ogniskowość ( średnio-nisko nad "kolbą" oraz ĺśrednio-krótka" ogniskowa ) może powodować trudności w prawidłowym złożeniu się do celowania gdy używamy gogli - ja mam niskoprofilowe ESSy i jest tak na granicy wygody. W okularach bez problemu lub trzeba szukać mniejszych, szpanerskich gogli - uproszczone przyrządy celownicze na osłonie optyki "dobrze zgrane" z osią celowniczą - czyli do szybkiego strzelania na krótkich dają swobodnie radę - sama optyka zdecydowanie lepsza niż we wszystkich, w tym markowych kopiach tej stosowanej w G36. Odniosę się też do kilku BREDNI kolegi myszekmyszek, który opisał "wady" G2010: - rączka imitująca dźwignię przeładowania broni ma luz ale nie jest to jakieś RYLANIE SIĘ - wszystyko działa prawidłowo - szyna pod optykę rzeczywiście "chwieje się" ale dopiero po zdemontowaniu osłony, czyli nie ma to zupełnie znaczenia - "świecący się" tłumik płomieni można schować do opowieści dla naiwnych dzieci - BZDURA - "słaba optyka" to kolejna bzdura ( opisałem powyżej ) - gniazdo magazynka nie przyjmuje bez korekty low-mid capów - można sobnie z tym łatwo poradzić, jak już wcześniej zostało napisane ) - krótkie magi typy VN wchodzą bez problemów - zmiana magazynka ( zwłaszcza krótkiego ) jest łatwa i zdecydowanie wygodniejsza niż w innych bull-pupach np. TAVOR, L85 Materiał, z którego wykonano replikę to wysokiej klasy ABS. Ścianki korpusu są bardzo grube co powoduje, że replika jest masywna, zwarta i pozbawiona jakiegokolwiek "trzeszczenia" tak charakterystycznego dla chińskich replik, np. P90, G36 - to zupełnie inna liga. Nie wiem jak możnabyło ( myszku.. ) w ogóle porównywać G2010 do trzeciej ligi.. :zastanawia: Reasumując, bardzo dobrze wykonana replika ( z zewnątrz ). W polu oczywiście jeszcze nie była ani GB nie rozkładałem ale odgłos pracy powoduje miłe wrażenia, więc nie spodziewam się LIPY. Jedyne zastrzeżenia mam do stopki "kolby" - mogli ją lepiej zaprojektować. Wierzę, że można ją zgubić, choć myślę, że należ nauczyć się ją prawidłowo zakładać ( co nie znaczy, że jest OK ). Pozdrawiam, Lambert Edited January 13, 2011 by Lambert Quote Link to post Share on other sites
kgbktn Posted January 13, 2011 Report Share Posted January 13, 2011 odnotowałeś jakieś zacięcia na semi ?? ps czytałem gdzies ze problem z tym selektorem co trzeba wypiłować wysapuje tylko w edycji z nr seryjnym od 00001 do 00900 ja mam 00386 ( problem występował lecz został usunięty ;] do dziś żadnych przycinek :D ) Quote Link to post Share on other sites
Matison Posted January 18, 2011 Report Share Posted January 18, 2011 No to widzę że posiadacze tych replik po takim czasie są z nich zadowoleni :) A wie ktoś czy we wrocku jakiś sklep posiada tą replikę bo chciałbym ją poczuć w rękach i ocenić przed kupnem. Quote Link to post Share on other sites
bioX Posted January 20, 2011 Report Share Posted January 20, 2011 Lambert jeśli możesz powiedz jak replika sprawdziła się w boju. W osobnym temacie kolega myszekmyszek wypowiada się nieco na ten temat dość negatywnie a po twoich wypowiedziach myślę że nieco przesadza lub ma/miał problem z zamarzającą gumką. Przypomnę na dystansie ~20m miał 0 trafień w cztery kartki A4 Quote Link to post Share on other sites
kgbktn Posted January 21, 2011 Report Share Posted January 21, 2011 z mojego punktu widzenia pan myszekmyszek mocno przesadził na 20 m to mi mój fn strzelał na tłoku zjechanym do zera ;] obecnie w moim Fn 2000 mam: -prec lufe od m16 G&G -spring m120 guardera -wzmocniona głowica i tłok CA od M4 -gumka hop up CA podsumowując bardzo dobre skupienie strzału z około 40m w słupek od lamy o średnicy 15 cm 8/10 z około 20m 10/10 ogólnie wciąż twierdze ze to najlepsza replika jaką miałem :p Quote Link to post Share on other sites
Matison Posted January 21, 2011 Report Share Posted January 21, 2011 A wiadomo coś na temat mid-capów czy od jakiegoś producenta pasują bez użycia pilnika? Bo pewnie w broni w systemie Bullpup jest nie wygodna podczas podkręcania hi-capa. Quote Link to post Share on other sites
Yeneth Posted January 22, 2011 Report Share Posted January 22, 2011 A wiadomo coś na temat mid-capów czy od jakiegoś producenta pasują bez użycia pilnika? Bo pewnie w broni w systemie Bullpup jest nie wygodna podczas podkręcania hi-capa. 79ki G&G pasują idealnie, inne low/mid-capy wymagają podpiłowania Podkręcenie hi-capa zamocowanego w replice nie powinno sprawiać kłopotu - nadal jest dość dobry dostęp do magazynka. Quote Link to post Share on other sites
bioX Posted January 22, 2011 Report Share Posted January 22, 2011 Dzięki kgbktn za odpowiedz. A może mógłby ktoś napisać jak się ma sprawa z GB? Jego wytrzymałością i kompatybilnością części. Zdjęcia mile widziane. Quote Link to post Share on other sites
kgbktn Posted January 22, 2011 Report Share Posted January 22, 2011 http://www.zeroin.co.uk/showthread.php?t=72630 tutaj masz zdjęcia gb od zewnątrz i od środka co do czesci na moje oko : -zębatki standard takie jak w gb v2/3 -tłok v gb2/3 -dysza identyczna jak w m4 ps ogólnie składanie gb jest bajecznie proste anty rivers stoi w miejscu, springa można zamontować na sam koniec po złożeniu gb (gb składa się prosto jak kanapke ), co do wytrzymałości gb hmm ciężko powiedzieć ja mam springa m120 wystrzeliłem tysiące kulek i jeszcze nie pęknoł wiec jest git ;] Quote Link to post Share on other sites
kgbktn Posted January 23, 2011 Report Share Posted January 23, 2011 sory za duble post ale zlazłem coś naprawdę ciekawego http://sgcusa.com/p4516/FN-FS2000-Tactical-Fore-End-%283830500%29/product_info.html jak widać RIS już dostępny tylko cena wygórowana ale chyba i tak się skusze Quote Link to post Share on other sites
Yeneth Posted January 23, 2011 Report Share Posted January 23, 2011 sory za duble post ale zlazłem coś naprawdę ciekawego http://sgcusa.com/p4516/FN-FS2000-Tactical-Fore-End-%283830500%29/product_info.html jak widać RIS już dostępny tylko cena wygórowana ale chyba i tak się skusze Akurat ta szyna jest dostępna od dawna... to wersja do ostrego FN FS2000 ;) Jej montaż wymaga nieco modyfikacji ale jest możliwy. Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted January 25, 2011 Report Share Posted January 25, 2011 To nie komis. Quote Link to post Share on other sites
Matison Posted March 6, 2011 Report Share Posted March 6, 2011 Z powodu że warunki na to dają muszę kupić nową broń wcześniej. W czołówce jest TAR-21 (Ares) i F2000 i muszę wiedzieć czy mieliście już jakieś awarie i jaki przebieg macie teraz. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts