Mixon Posted October 14, 2014 Report Share Posted October 14, 2014 To znaczy, że G&G już nie będzie produkowało f2000 ? Jakie różnice są w G2010 a F2000? Produkować produkują, ino taki z oznaczeniami G&G/nie nabijający kabzy Cybergunowi może być jeszcze ciężej wyhaczyć niż 'zwykły' :P. Quote Link to post Share on other sites
jaroczaro Posted October 20, 2014 Report Share Posted October 20, 2014 (edited) Ja osobiście wolałbym bez oznaczeń bo taniej. Rozumiem, że w kraju dalej cichosza o G2010. Można dostać obecnie G2010 gdzieś za granicą? (z możliwością wysyłki do Polski) //Edit: Czy ROF się zmienia przy zmianie FPS za pomocą tej śrubki z tyłu? Edited October 20, 2014 by jaroczaro Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted October 20, 2014 Report Share Posted October 20, 2014 (edited) Na gun street w HK sprzedawcy dają spod lady te karbinki :icon_biggrin:. Edited October 20, 2014 by Nath Quote Link to post Share on other sites
jaroczaro Posted October 20, 2014 Report Share Posted October 20, 2014 Znalazłem w USA poprzez Amazon po 1450zł ale wysyłka 550zł plus ewentualne cło i vat :/ Dla mnie to już za dużo. Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted November 6, 2014 Report Share Posted November 6, 2014 http://www.maxairsoft.com/index.php?cPath=21_155 Do wyboru, do koloru. Ja swoją Fkę od nich ściągałem, nie było żadnych problemów. Całość mnie wyszła 1351 zł, żadnego cła i vatu, tylko koszta przelewu i repliki (wtedy 315 euro). Quote Link to post Share on other sites
nom4k Posted November 11, 2014 Report Share Posted November 11, 2014 wrzucał ktoś kiedyś do f2000 więcej niż m120? Quote Link to post Share on other sites
darious Posted November 11, 2014 Report Share Posted November 11, 2014 (edited) witam. Niestety w mojej fn silnik strzelił słupem ognia :icon_smile: No i nie wiem teraz co tam wsadzic ... jaki silnik tam pasuje ? - o jakich parametrach szukac silnika ? - high speed ? high torque? Stock na 11V LIpo z mosfet. Edited November 11, 2014 by darious Quote Link to post Share on other sites
Mixon Posted November 12, 2014 Report Share Posted November 12, 2014 Przepraszam za zadawanie trywialnych pytań, ale doszły mnie słuchy, że oprócz innej stopki kolby, także i to uległo zmianie w nowej serii/wersji - Czy wersja z optyką, po zdjęciu optyki (:P) różni się czymś od wersji bez niej? Chodzi mi o to czy szyna jest z innego materiału/niżej/inaczej. Generalnie z góry napalałem się na wersję bez, bo i tak założyłbym kolimator, ale ta promocja ze sklepu Attero jest całkiem kusząca. Quote Link to post Share on other sites
Borec Posted November 12, 2014 Report Share Posted November 12, 2014 Nie wiem jak tam jest z tą kolbą, ale szyna ris zdecydowanie różni się w zależności od wersji (z optyką/bez optyki). Ja mam wersję z optyką i po zdjęciu osłony lunetki, róźnice widoczne są gołym okiem w porównaniu do zdjęć wersji "bez optyki". Przykład: http://forums.zeroin.co.uk/showthread.php?179501-G-amp-G-FN2000-%28G-amp-G2010%29-with-hunter-scope-kit-and-more Krótko mówiąc - szyna jest niżej, ale najważniejszego niestety nie widać... Jak już wspominał kolega myszemyszek na 3 stronie tego wątku - konstrukcja tej szyny nie jest zbyt stabilna i zwyczajnie cała szyna się lekko chwieje, już przy niewielkim nacisku bocznym. Nie na tyle, żeby coś się miało złamać albo odpaść, ale zauważalnie i zdecydowanie wkurzająco. Nie przeszkadza to normalnie, bo fabryczna lunetka jest bardzo lekka no i schowana pod osłoną, w związku z czym w tej konfiguracji problemu nie ma, ale z czymś cięższym i nie osłoniętym przed bezpośrednimi uderzeniami np. gałęzi, bałbym się biegać. Ja problem kolimatora na tej wersji rozwiązałem w ten sposób, że dokupiłem osobną szynę ris (15,5cm) i przykręciłem od góry do osłony lunety. Na to mały kolimatorek typu docter i mam do dyspozycji zarówno lunetkę do dokładniejszego przycelowania jak i kolimator do szybkiego. Może niekoszernie, ale mam to, co chciałem i całość nie wygląda moim zdaniem najgorzej... Quote Link to post Share on other sites
Mixon Posted November 12, 2014 Report Share Posted November 12, 2014 Dzięki, w takim razie nie dam się żadnym promocjom i kupuję bez optyki :D Quote Link to post Share on other sites
popcol Posted November 13, 2014 Report Share Posted November 13, 2014 Witajcie ! Mam pewne pytania związane z kupnem i preferencjami tej repliki 1. Mam małą rozkmine -Gunfire zawyża FPS'y (~400) -Sklep od Attero zaniża (300-360) 2 Mam pytanie co do przesyłki. Ile zapłaciłeś za nią ?? (Byle jaką oby doszła nie rozwalona) :icon_razz2: Quote Link to post Share on other sites
Garnek Posted November 13, 2014 Report Share Posted November 13, 2014 W Efce możesz regulować fpsy w pewnym zakresie bez rozbierania GB,najprawdopodobniej jedno to wersja na rynek EU - zakres 350-400 , druga na rynek azjatycki zakres 300-360 Quote Link to post Share on other sites
popcol Posted November 13, 2014 Report Share Posted November 13, 2014 O tym, że można regulować prędkość wylotową wiedziałem od zawsze. Ciekawi mnie czy gdzieś można jescze zamówić tą wersje EU bo do lasu troche więcej fps'ów się przyda Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted November 16, 2014 Report Share Posted November 16, 2014 (edited) Witajcie ! Mam pewne pytania związane z kupnem i preferencjami tej repliki 1. Mam małą rozkmine -Gunfire zawyża FPS'y (~400) -Sklep od Attero zaniża (300-360) 2 Mam pytanie co do przesyłki. Ile zapłaciłeś za nią ?? (Byle jaką oby doszła nie rozwalona) :icon_razz2: Moja Fka z maxairsoft wychronowała 407-408 fps z pudła. A nawet jeśli, to z tego co mi Kristijan z maxairsoft pisał, oprócz regulacji fpsów jest możliwość szybkiej wymiany sprężyny (nie wiem, nie próbowałem, nie było mi potrzebne) Przesyłkę od 150 ojro mają za free i jest to kurier DPD, paczka szła 5 dni, wyszła w poniedziałek przed południem, dostałem w piątek popołudniu, mimo tego że dwie doby spędziła w malutkiej Słowenii. Edited November 16, 2014 by Attero Quote Link to post Share on other sites
sirdagor Posted December 10, 2014 Report Share Posted December 10, 2014 Jaka dysza będzie pasować do tej repliki http://gunfire.pl/product-pol-1152201991-Uszczelniona-dysza-do-replik-typu-P90-.html http://gunfire.pl/product-pol-1152202110-Uszczelniona-dysza-do-AUG.html Quote Link to post Share on other sites
Mixon Posted March 23, 2015 Report Share Posted March 23, 2015 Dobra, chyba się złamałem, bo zaczynam rozważać kupno wersji tan lub czarnej z optyką ze zbrojowni. Dwa szybkie pytanka. 1. Chce się ktoś zamienić upper recieverami :D? 2. Czy TAN psiknięty jakąś farbą OD/Black NFM lub Montany będzie wyglądał jak szajs? Zależy mi na na jak najlepszym two tone OD/Black lub całkowitej czerni, nie bawię się w kamuflowanie. Quote Link to post Share on other sites
Mixon Posted May 23, 2015 Report Share Posted May 23, 2015 Wybaczcie post pod postem, poza zaopatrzeniem się u G&G, są jakieś patenty na rączkę przeładowywania? Chodzi mi głównie o element (G2010-09 #04), lubię sobie poprzeładowywać, nawet jeśli niczemu to nie służy, a nie chciałbym martwić się czy rączka nie zostanie mi w dłoni :D Quote Link to post Share on other sites
wodzu123 Posted May 31, 2015 Report Share Posted May 31, 2015 Witam, wszystkich potrzebuję oto tego pinu do fn2000. Wie ktoś może gdzie go można dostać, lub jest ktoś kto by zrobił projekt tego otóż pinu. z góry dzięki :) Quote Link to post Share on other sites
Garnek Posted May 31, 2015 Report Share Posted May 31, 2015 Napisz do GF z "DW" do supportu G&G , jako oficjalny dystrybutor powinni Ci ściągnąć Quote Link to post Share on other sites
Mixon Posted May 31, 2015 Report Share Posted May 31, 2015 Ściągam bezpośrednio od G&G, 8$ za ten element, wysyłka 14,83$ więc wziąłem dwie na zapas jak jedną niechybnie połamię. Osobiście do GF nic nie mam, ale jakoś nie sądzę, żebym kiedykolwiek od nich się o coś takiego doprosił. Quote Link to post Share on other sites
Potfurr Posted February 5, 2016 Report Share Posted February 5, 2016 Szukam od pewnego czasu tej repliki i wszędzie niedostępna, wie ktoś gdzie można ją kupić? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted February 5, 2016 Report Share Posted February 5, 2016 Na gun street w hong kongu spod lady :>. A tak serio to czasem kilka sztuk wypływa na wgc, ustaw sobie restock alerta na wgc i... czekaj. Względnie pisz do Gunfire, oni są u nas dystrybutorem G&G. Quote Link to post Share on other sites
mafo Posted February 6, 2016 Report Share Posted February 6, 2016 Witam. To jest video mojej repliki po zainstalowaniu mosfetu BTC Chimera. Kilka mikro stykow rozwiązalo problem braku orginalnej plytki stykowej do gb6. Ciekawym dodatkiem jest to ze replika nie strzela bez magazynka. Quote Link to post Share on other sites
Miszcz120 Posted February 10, 2016 Report Share Posted February 10, 2016 W Gunfire wpadają repliki tak co 2-3 sztuki z tego co wiem, na dostawę, więc szybciej znika niż się pojawia prawie. Żałuję do dzisiaj, że najlepszą sztukę w PL sprzedałem za 1100 PLN, no ale nabywca pewnie zadowolony ;) Żeby to nie było takie grube na kolbie, to bym miał do dzisiaj... :( Replika, która robi furorę nawet u zaawansowanych pasjonatów broni palnej :) Quote Link to post Share on other sites
zielen Posted July 11, 2016 Report Share Posted July 11, 2016 (edited) Żeby to nie było takie grube na kolbie, to bym miał do dzisiaj... :( F2000 nie ma kolby :P Edited July 11, 2016 by zielen Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts