lukira Posted September 8, 2010 Report Share Posted September 8, 2010 Czemu nie zamówisz sobie Ultimate? http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=4299 Mam i jest porządna. O niebo lepsza niż Element. Do systemy niestety nie porównywałem, bo po prostu nie miałem xD Quote Link to post Share on other sites
bamper12 Posted September 8, 2010 Report Share Posted September 8, 2010 Cześć. @lukira- Napisz: -na jakiej sprężynie to masz?Na jakich testowałeś? -jak długo masz? -w jakiej jest konfiguracji i ile daje fps ? Będę wdzięczny. Pzdr. Quote Link to post Share on other sites
lukira Posted September 8, 2010 Report Share Posted September 8, 2010 M100 Guardera - 375fps ;) Przebieg 5k na rofie 20rps i chodzi idealnie ;) Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted September 9, 2010 Report Share Posted September 9, 2010 Czemu nie zamówisz sobie Ultimate? Wiesz co, bo już z czasem doszedłem do wniosku, że jak mam coś kupić, a po jakimś czasie i tak to zastąpić czymś lepszym chcąc wycisnąć ostatnie soki z guna to wole dołożyć więcej na początku niż potem płacić w sumie dwa razy. A do tego ja mam stockowy cylinder, głowicę z dyszą HurricanE, więc takim zagraniem wymienię raz a porządnie wszystko. Quote Link to post Share on other sites
lukira Posted September 9, 2010 Report Share Posted September 9, 2010 Wg mnie Ultimate to jest porządny wybór;) Testowałem różne części od nich;) http://forum.asg.com.pl/viewtopic.php?f=20...a59035192e92019 Tu masz temat o jakości tych części;) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
zaki123 Posted November 18, 2010 Report Share Posted November 18, 2010 Jeśli kupiłeś samą głowice tłoka to tak będziesz miał. Gdy kupujesz cichy zestaw to musisz!!! mieć glowice tloka i cylindra. A probl z zacinaniem się? przemyj cylinder, glowice cylindra i tłoka (ale zdejmij gumki bo se to rozwalisz, lepiej je tylko wytrzeć) ruzpuszczalnikiem i przezmaruj olejem sylikonowym ale go nie żaluj. wszystko Quote Link to post Share on other sites
lukira Posted November 21, 2010 Report Share Posted November 21, 2010 @zaki123: weź może idź na dwór się pobawić... I nie gadaj takich bzdur tutaj...Nigdzie do aega nigdy nie wrzucaj oleju silikonowego! Teraz testowałem kolejny zestaw cylindra Ultimate: - wyciszona głowica tłoka - głowica cylindra v3 G36 - cylinder typ 0 Spring stock z G36jg. Efekt: z 360fps skoczyło do 395 ;) Po 5k żadnego zużycia a strzały są cichuteńkie jak nigdy ;) Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 22, 2010 Report Share Posted November 22, 2010 FPSy skoczyły bo przy okazji wymieniłeś smary na nowe więc nie dziwota ;]. Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted November 23, 2010 Report Share Posted November 23, 2010 Nigdzie do aega nigdy nie wrzucaj oleju silikonowego! Z jakiego powodu? Olej silikonowy jest dobry. Olej silikonowy w sprayu jest do bani ale taki normalny jest ok. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 23, 2010 Report Share Posted November 23, 2010 Zgadza się, smary sylikonowe są OK ale ten w sprayu to kupa. Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted November 23, 2010 Report Share Posted November 23, 2010 Ja piszę o samych olejach ;) smary pomijam bo to inna sprawa. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 23, 2010 Report Share Posted November 23, 2010 Ale oleje sylikonowe można zaliczyć do smarów. Więc nie rozdzielałem już tego. Quote Link to post Share on other sites
lukira Posted November 23, 2010 Report Share Posted November 23, 2010 1. Tak, chodziło mi o spray. 2. przeczytaj wypowiedź przed moim postem i wtedy sam się wypowiedz... Quote Link to post Share on other sites
CrowdKiller Posted April 11, 2012 Report Share Posted April 11, 2012 Witam wszystkich, otóż mam pewien problem ponieważ głowica tłoka z bore up od classic army po prostu się roztrzaskała. I tu jest moje pytanie skierowane do osób które używają bore up od ca, czy jakaś inna głowica oprócz tej : http://taktyczny.com/czeci/czeci-replik-aeg/wewnetrzne/czeci-gearboxa/gowice-toka/gowica-toka-bore-up-cicha-ca.html będzie pasować do tego bore up (jest to bore up do m16). Z góry dziękuję. Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted April 11, 2012 Report Share Posted April 11, 2012 Głowice tloka są wymienne pomiędzy zestawami. Będzie pasowała każda inna cicha głowice przeznaczona do zestawu bore up. Quote Link to post Share on other sites
CrowdKiller Posted April 11, 2012 Report Share Posted April 11, 2012 (edited) Ok dzięki za pomoc. Edited April 11, 2012 by CrowdKiller Quote Link to post Share on other sites
bamper12 Posted February 17, 2013 Report Share Posted February 17, 2013 Witam. Kiedyś posiadałem cichą głowice tłoka, ogólnie cały ten zestaw głowic, kopie głowic Systemy wyprodukowaną przez Elementa. Ponieważ najpierw odkleił się zderzak głowicy tłoka, a później głowicy cylindra, oddałem to koledze w diabły... Zamiast to podkleić porządnie i testować dalej, no ale nie o tym temat... Głowy nie dam że wszystkie to, to samo, ale tak podejrzewam, jedna fabryka to robi, dlatego chciałem to wszystko zamieścić w jednym temacie.... Element - http://azteko.pl/element-glowica-tloka-wyciszona-lozyskowana-p-1153.html P&J - http://www.taiwangun.com/gearboxy-oraz-ich-czesci/glowice-tlokow/wzmocniona-lozyskowana-cicha-glowica-tloka-p-j.html Big Dragon - http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=6321&name=Big_Dragon_-_Glowica_Tloka_Silent_-_Red Interesuje mnie czy ktoś to męczy.... Na jakich spreżynach? Jak długo? Jak wychodzi szczelność? Jak z trwałością kompozytu? Mile widziane jakieś ekstremalne testy... Interesują mnie konkrety, więc proszę o wypowiedź osób, które mają takie głowice, mieli, nie tych co chcą mieć, albo kupią... Dzięki. Pzdr. Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted February 17, 2013 Report Share Posted February 17, 2013 Elementa, Bigdragona macałem po 1000 strzałach na sp120 odkleił się zderzak w elemencie, a po koljenych 3000 po zmianie na bigdragona odkleił się ponownie. Zakupiłem cichą głowicę CA i działa po dziś dzień. I pamiętaj oszczędny dwa razy płaci, kup CA albo systemkę i miej spokój. :) Quote Link to post Share on other sites
bamper12 Posted February 17, 2013 Report Share Posted February 17, 2013 (edited) Ogólnie interesuje mnie to w celach testowych i jestem zainteresowany jak z tym jest... Dzięki za inf. lecimy dalej ^^ Ktoś jeszcze doda coś ciekawego :icon_biggrin:? Edited February 17, 2013 by bamper12 Quote Link to post Share on other sites
WscieklyWaz Posted February 17, 2013 Report Share Posted February 17, 2013 http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=6321&name=Big_Dragon_-_Glowica_Tloka_Silent_-_Red Nie polecam, po 100 strzałach na SP130 amortyzator na głowicy rozsypał się ?! na drobne kawałki. http://imageshack.us/photo/my-images/856/2185399thumb.jpg/ Quote Link to post Share on other sites
bamper12 Posted February 18, 2013 Report Share Posted February 18, 2013 Mnie najbardziej ciekawi trwałość kompozytu z jakiego jest wykonana, wiem, że zderzak do "gówno", ale można dokupić osobno Systemy i dokleić.... Ciekawe jakby to działało, próbował ktoś ?? Quote Link to post Share on other sites
Michu Posted July 7, 2013 Report Share Posted July 7, 2013 2 ciche glowice od CA mi pekly na obrzezu. Wiec poszukalem firmy ktora robi ten element z aluminium. Kupilem ICS, i lata po dzis dzien. Quote Link to post Share on other sites
lech Posted July 13, 2013 Report Share Posted July 13, 2013 Sam używam obecnie tej głowicy tłoka od elementa. Przebieg 2k na m100 i jakieś 4k na m120, so far so good. Quote Link to post Share on other sites
Fedajkin Posted July 13, 2013 Report Share Posted July 13, 2013 Ja co prawda nie mam głowicy cichej elementa a płaską. Na takiej akurat przeleciało u mnie blisko 10k kulek przy M120. Nie widać po niej oznak zmęczenia. Uszczelka z zestawu też nie najgorsza, nie było strat powietrza. Głowica niewątpliwie niezła jak za taką cenę, do tego jest na tyle gruba, że z tłokiem shs nie trzeba było się bawić w AOE i jakieś sorbo pady bo wszystko zgrywało się od ręki. Quote Link to post Share on other sites
Gumowy Wilk Posted September 27, 2013 Report Share Posted September 27, 2013 P&J, 4 strzały na m120, odkleił się czerwony zderzak, brak słów... Skleiłem kropelką i póki co śmiga. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts