_Sick_ Posted November 23, 2010 Report Share Posted November 23, 2010 Dzięki za odpowiedź. Jeszcze jedno pytanie: co opłaca się najpierw wymienić, by zwiększyć efektywność i żywotność? Czy gumkę, czy tłok, czy może coś innego? Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted November 23, 2010 Report Share Posted November 23, 2010 Tłok -> komora hu + gumka -> coś innego. Quote Link to post Share on other sites
_Sick_ Posted November 23, 2010 Report Share Posted November 23, 2010 A jaki polecasz tłok razem z komorą i gumką hopup ?? Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted November 23, 2010 Report Share Posted November 23, 2010 Komora KA, gumka Guarder, tłok DF z tytanowymi zębami lub JB aluminiowy. Quote Link to post Share on other sites
_Sick_ Posted November 23, 2010 Report Share Posted November 23, 2010 Wielkie dzięki za pomoc. Pozdrawiam, w razie czego napiszę, jakieś kolejne pytanie. Quote Link to post Share on other sites
Raistllin Posted November 24, 2010 Report Share Posted November 24, 2010 Komora KA, gumka Guarder, tłok DF z tytanowymi zębami lub JB aluminiowy. Miałem komorę KA, teraz mam standard z G&P Metalową z nowej serii replik i nie wiem jaki jest sens wymiany na KA bo ja różnic nie widzę. Gumka systema Energy jak najbardziej ok, z resztą się zgadzam. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted November 24, 2010 Report Share Posted November 24, 2010 teraz mam standard z G&P Metalową z nowej serii replik i nie wiem jaki jest sens wymiany na KA bo ja różnic nie widzę. Znaczy się z czarnym pokrętłem HU? Bo ja się już trochę zgubiłem w tej materii. Quote Link to post Share on other sites
Raistllin Posted November 24, 2010 Report Share Posted November 24, 2010 Znaczy się z czarnym pokrętłem HU? Bo ja się już trochę zgubiłem w tej materii. Tak chodzi mi o czarne pokrętła czyli nowa seria na 8mm łożyskach, to co mają w AsgShop. Quote Link to post Share on other sites
Prezes_____ Posted November 24, 2010 Report Share Posted November 24, 2010 Nie zgodzę się z tobą, ja również mam czarną komorę w stocku i jest fatalna, dlatego wymieniłem. |Miałeś farta i trafił ci sie dobry egzemplarz Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted November 24, 2010 Report Share Posted November 24, 2010 Dużo zależy od gumki, która jest w środku. Tą komorę trzeba albo dobrze złożyć, albo wymienić. Quote Link to post Share on other sites
_Sick_ Posted November 24, 2010 Report Share Posted November 24, 2010 A te 8mm łożyska są lepsze niż 6mm ? Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted November 24, 2010 Report Share Posted November 24, 2010 Tak. Quote Link to post Share on other sites
Ad4m Posted November 24, 2010 Report Share Posted November 24, 2010 Witam. Chciałbym się was zapytać która wersja będzie dobra do CQB i trochę do lasu :) bez tuningu, stockowe wszystko. Spodobały mi się wersje M4 Defender http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=5159&name=G&P_-_M4_Defender i M4 Special Operation http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_45&products_id=1747&name=G&P_-_M4_Special_Operation_-_COLT . Jak czytam z postów to warto kupić G&P ale która będzie dobra do CQB i do lasu :). Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted November 24, 2010 Report Share Posted November 24, 2010 I jedna i druga z tych, które pokazałeś nadają się do CQB i do lasu. Zwykłe M4 też nadaję się do tego i dotego. Wszystkie dlugie eMki (np M16) do cqb odpadają, bo można się na zakręcie nie wyrobić ;) Quote Link to post Share on other sites
Ad4m Posted November 24, 2010 Report Share Posted November 24, 2010 Wiem wiem że m16 fufu do CQB :D sam posiadam tylko że g&g :) I + 465 FPS i poszukuję czegoś do CQB i trochę do lasu. Ale ten defender jest lepszy bo ma 8mm stalowe łożyska kulowe :D. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
brader Posted November 27, 2010 Report Share Posted November 27, 2010 Witam. Czy taka G&P M4 M4 Commando wytrzyma sprężyne M140?? Dodam że ma włożonego takiego boreup-a BOREUP SYSTEMA, posiada części wzmocnione, zębatki stalowe. Ile powinna wynosić moc, zasieg z boreupem I sprężyną ??? Mile widziane rady ;) Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted November 27, 2010 Report Share Posted November 27, 2010 Na full auto tłok padnie, martwiłbym się też o stockowe zębatki, mi poszły właśnie razem z tłokiem przy M140 podczas zacinki. Żeby było śmieszniej, to tłok złamał się ze strony drugiej niż zwykle :) Quote Link to post Share on other sites
brader Posted November 27, 2010 Report Share Posted November 27, 2010 hmmmm....a tam ten boreup SYSTEMY to o ile mi podniesie tą moc i zasięg?? :) Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted November 27, 2010 Report Share Posted November 27, 2010 O jakieś 20-30fps w stosunku do tego, co masz w replice, ale znacznie podniesie wytrzymałość. Spokojnie możesz na tych głowicach ładować tam M150. Quote Link to post Share on other sites
brader Posted November 27, 2010 Report Share Posted November 27, 2010 czyli:D Przy Boreupie SYSTEMY taki jak ten to M140 moge spokojnie wsadzić :)?? Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted November 27, 2010 Report Share Posted November 27, 2010 Tak, z palcem w d... eee, tzn w nosie. ;] Ale tak jak pisałem - wymień tłok, bo ten stockowy G&P to porażka. Najlepiej na ten z tytanowymi zębami Deep Fire lub Aluminiowy JBU. Widziałem jeszcze z metalowymi zębami tłoki firmy SHS, ale nie wiem jak to się sprawdza w praniu, choć wyglądają na mocne. Zębatki też zmień na mocniejsze, ja miałem STU CA przy M140 w tej replice i wytrzymywały zacinki (w połączeniu z zębami STU CA) przy -12 stopniach. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted November 27, 2010 Report Share Posted November 27, 2010 Tłok mi poszedł po ponad dwóch latach, z czego rok przeleciał na lipo 11.1. W sumie koło 50 tyś. kulek. Tłok jest OK. Zębatki stockowe można męczyć pod M130, ale wtedy bym zmieniał już tłok. STU CA to bardzo dobrze zębatki, ale głośne. Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted November 27, 2010 Report Share Posted November 27, 2010 Nie mogę edytować, więc napiszę tutaj: w powyższym poście miało być "w połączeniu z tłokiem DF" :] Quote Link to post Share on other sites
Massimis Posted December 2, 2010 Report Share Posted December 2, 2010 Właśnie dotarło do mnie moje nowe m16a3 fn i ma małą szczelinę między upper a lower reciwerem od strony kolby. Zrobić coś z tym czy zostawić i się nie przejmować ? Quote Link to post Share on other sites
Gallain Posted December 2, 2010 Report Share Posted December 2, 2010 Zostawić i się nie przejmować. Jeśli kiedyś będziesz chciał sprzedać to M16 w komisie, to łatwiej będzie, jeśli będzie bez przeróbek. Poza tym mechanicznie w niczym to nie przeszkadza. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts