Jump to content

[Oficjalny] M4/M16 [G&P]

Recommended Posts

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przeszukałem forum, ale informacje są sprzeczne, dlatego pytam tutaj. Czy te Pmagi będą pasować podawać poprawnie w emce G&P? Jeśli nie te, to które (pomijając oryginalne magpulowskie, bo to raczej dość oczywiste). Za wszelkie info z góry dziękuję.

Posted (edited)

Wbijasz pin przedni i tylny, zdejmujesz upper receiver, wyciągasz lufę z komorą hu z frontu i masz Irenę Ochucką :)

Żeby wyjąć gb musisz dodatkowo wybić mały pin nad spustem, odkręcić spód rączki, odczepić kable i wyjąć silnik, oraz wykręcić śrubę na samym końcu prowadnicy kolby, która jest wkręcona w prowadnicę sprężyny.

Edited by Gallain
Posted

Komora KA, gumka Guarder, tłok DF z tytanowymi zębami lub JB aluminiowy.

Miałem komorę KA, teraz mam standard z G&P Metalową z nowej serii replik i nie wiem jaki jest sens wymiany na KA bo ja różnic nie widzę. Gumka systema Energy jak najbardziej ok, z resztą się zgadzam.

Posted

teraz mam standard z G&P Metalową z nowej serii replik i nie wiem jaki jest sens wymiany na KA bo ja różnic nie widzę.

Znaczy się z czarnym pokrętłem HU? Bo ja się już trochę zgubiłem w tej materii.

Posted

Witam. Chciałbym się was zapytać która wersja będzie dobra do CQB i trochę do lasu :) bez tuningu, stockowe wszystko. Spodobały mi się wersje M4 Defender http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=5159&name=G&P_-_M4_Defender i M4 Special Operation http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_45&products_id=1747&name=G&P_-_M4_Special_Operation_-_COLT . Jak czytam z postów to warto kupić G&P ale która będzie dobra do CQB i do lasu :). Pozdrawiam

Posted

I jedna i druga z tych, które pokazałeś nadają się do CQB i do lasu. Zwykłe M4 też nadaję się do tego i dotego. Wszystkie dlugie eMki (np M16) do cqb odpadają, bo można się na zakręcie nie wyrobić ;)

Posted

Wiem wiem że m16 fufu do CQB :D sam posiadam tylko że g&g :) I + 465 FPS i poszukuję czegoś do CQB i trochę do lasu. Ale ten defender jest lepszy bo ma 8mm stalowe łożyska kulowe :D. Pozdrawiam.

Posted

Na full auto tłok padnie, martwiłbym się też o stockowe zębatki, mi poszły właśnie razem z tłokiem przy M140 podczas zacinki. Żeby było śmieszniej, to tłok złamał się ze strony drugiej niż zwykle :)