pioraj Posted January 17, 2012 Report Share Posted January 17, 2012 Właśnie dużo osób chwali, ale z tego co patrze po sklepach to nie za dużo wersji jest :icon_razz2: nie wiem czemu, ale G&P mnie pochłonęło, cholernie podobają mi się repliki tej firmy. W asgshopie jest fajna replika G&P z grawerowanym body, ale z tego co patrze to jest masa korpusów od G&P do kupienia, replika : http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2288 Tylko trochę za droga... Quote Link to post Share on other sites
Bieniekk Posted January 17, 2012 Report Share Posted January 17, 2012 Jak czytałem wyżej, chcesz mieć replikę do strzelania a nie do wyglądu, także w 100% polecam KWA, może nie rozglądaj się konkretnie za jednym modelem? Przejrzyj całą ofertę KWA, wybierz coś co jest dostępne w PL i odpowiada twoim gustom :) Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted January 17, 2012 Report Share Posted January 17, 2012 KWA jedyna co ma do zaoferowania to super ekonomiczny tuning. Inna sprawa, że nie wiem po co 500fps do szturmu?! Quote Link to post Share on other sites
pioraj Posted January 17, 2012 Report Share Posted January 17, 2012 Właśnie sprawdzam i można powiedzieć, że ok. Tylko nie wiem czemu, ale z zewnątrz przypomina mi tańsze modele, może to przez kolor farby ? Wiem to tylko zdjęcia, ale G&P pod tym względem wypada lepiej. Dodam, że kiedyś jak jeszcze miałem boyi/pj m4 ris to znajomy miał CA, postrzelałem trochę i mówię, że wykonanie i działanie lepsze od PJ/ boyi. Lecz inny kolo miał właśnie G&P m4 z wygrawerowanym body, to mimo że CA to też firmowa replika, ale G&P wypadało o niebo lepiej! :biggrin: Quote Link to post Share on other sites
pioraj Posted January 20, 2012 Report Share Posted January 20, 2012 Widzę, że nikt się nie wypowiada, więc może na to pytanie uzyskam odpowiedź. Repliki ARES'a ? to dobra marka, jak z wykonaniem i spasowaniem części ? Wygląd body, gearbox, chodzi mi o to czy jest to replika nie sprawiająca problemów i czy wyglądem zewnętrznym bardzo odstaje od G&P. Chodzi mi o ten model : http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_45&products_id=9250&name=ARES_-_M4_CQB_-_AR-021#!prettyPhoto Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted January 20, 2012 Report Share Posted January 20, 2012 Primo-też niedostępna, secundo słabiej wypada wizualnie od G&P. Jeśli zależy Ci na G&P i nie chcesz używki brać to po prostu sobie sprowadź z zagranicy. Quote Link to post Share on other sites
pioraj Posted January 20, 2012 Report Share Posted January 20, 2012 No chyba tak będę musiał zrobić, tak więc dzięki za wypowiedzi i raczej kupię G&P, może jeszcze zastanowię się nad KWA. Nie chcąc zakładać nowego tematu, powiecie mi z jakiej firmy kupić właśnie do emki cqb kolimator, dobrą latarkę i laser ? To tyle, potem temat można zamknąć. :biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted January 20, 2012 Report Share Posted January 20, 2012 Jakie to koli ma być? Eotech? Aimpoint? W kształcie ACOG'a? Niezłe koli (kopie Eotecha) mają (mieli?) Viamortis i TomekPL (obaj tu z forum). Aimpoint to nie mój wybór, więc się nie wypowiem. ACOG'a (koli w budzie ACOG'a raczej) miałem od G&G i był czerstwy, szybko padł włącznik, generalnie poza fajną i funkcjonalną walizeczką (noszę w niej teraz chińską lunetę ACOG) to był syf. Generalnie każdy chińczyk byle tańszy jeśli chcesz koli ala ACOG. Quote Link to post Share on other sites
pioraj Posted January 21, 2012 Report Share Posted January 21, 2012 Nie koniecznie zależy mi na wyglądzie, a na dobrym działaniu, bez różnicy czy to będzie Eotech, Aimpoint. Ma tylko pasować do emki, chciałbym żeby m4 G&P cqb wzorowała się na prawdziwej broni jakiegoś oddziału :icon_razz2: czyli koli, latarka, laser raczej zbędny i jakaś rączka, to tyle. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted February 23, 2012 Report Share Posted February 23, 2012 Ktoś zmieniał body w swoim G&P? To z biciami Colta jakoś mi się opatrzyło już i ogólnie jakoś nie pałałem do niego specjalną miłością od początku. Chciałem sobie sprawić komplet Vltor z upperem MUR produkcji G&P. Dużo "solenia" jest z przekładką? Na co trzeba zwrócić jakąś szczególną uwagę? Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted February 23, 2012 Report Share Posted February 23, 2012 Jeśli G&P to nie będzie większego problemu. Musisz zwrócić uwagę tylko i wyłącznie na to, aby gumowa podkładka przy dupie G&P była też w nowym lowerze. Jak nie ma to przełóż. Jak włożysz załóż, w tej kolejności, pin spustowy -> pin tylni -> chwyt pistoletowy -> stock tube i zobacz czy siedzi prosto. Jak prosto to składaj resztę. PS. Rezerwuje pierwokupu Twojego body. ;) Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted February 24, 2012 Report Share Posted February 24, 2012 I upewnij się dodatkowo, że lower i upper są z jednej repliki/jednego kompletu. Jakiś czas temu dokupiłem do swojej emki drugi upper receiver (produkcji G&P oczywiście) i tak jak stockowy komplet body trzyma się bardzo dobrze to nowy upper lata niemiłosiernie a przedni pin po prostu sam wypada. Na szczęście magiczny pin rozporowy jest już w drodze :) Quote Link to post Share on other sites
McKing23 Posted March 10, 2012 Report Share Posted March 10, 2012 Witam mam problem z M4A1 G&P mianowicie chwyt pistoletowy mi się rusza tak centymentr w przód i w tył gdzie moge to przykręcić żeby sie nie ruszał bo niestety jak sie rusza to śruba silnika raz jest dokrecona a raz nie i silnik raz łapie a raz nie, mało to komfortowe. Quote Link to post Share on other sites
mafo Posted March 10, 2012 Report Share Posted March 10, 2012 Na dnie chwytu masz 2 lub 4 śruby, wystarczy je dokręcić. Musisz najpierw wyciągnąć silnik. Quote Link to post Share on other sites
maniek212213 Posted April 12, 2012 Report Share Posted April 12, 2012 Witam, chciał bym się dowiedzieć co myślicie o tych dwóch modelach replik z G&P oraz który bardziej polecacie. 1-http://shop.ehobbyasia.com/aeg/g-p-hong-kong/gandp-mrp-aeg-short-black.html 2-http://shop.ehobbyasia.com/aeg/g-p-hong-kong/gandp-m4-v-s-b-r-aeg.html Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted April 12, 2012 Report Share Posted April 12, 2012 W środku oba będą miały porównywalne bebechy. Bierz tego, który Ci się bardziej podoba, bo poza drobną różnicą w prędkości wylotowej to jest jeden pies ;D. Quote Link to post Share on other sites
maniek212213 Posted April 14, 2012 Report Share Posted April 14, 2012 (edited) Dzięki wielkie za pomoc,a i jeszcze jedno pytanie, myślisz ,że dadzą rade na sprężynie 120? Edited April 14, 2012 by maniek212213 Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted April 14, 2012 Report Share Posted April 14, 2012 Nie wiem, ośki w zębatkach mogą nie wyrobić (choć ponoć to się w G&P poprawiło), nie wiem jak reszta części. Quote Link to post Share on other sites
maniek212213 Posted April 14, 2012 Report Share Posted April 14, 2012 W mojej 3 letniej G&P m4a1 miałem na stocku sprężynę 120 plus łożyskowaną głowicę tłoka i do dziś daje radę. Więc myślałem ,że te jeśli też G&P powinny dać radę bo w sumie gearbox ten sam co wszędzie. Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted April 15, 2012 Report Share Posted April 15, 2012 Czy ta replika ma te 370-380 FPS w stocku jak inne G&P? Jest tam napisane "Ready to go for 300FPS without modification", a w tabelce z danymi, że ma 370 FPS... Quote Link to post Share on other sites
maniek212213 Posted April 15, 2012 Report Share Posted April 15, 2012 Mi się wydaje ,że raczej te dane z tabelki są aktualne dla tego modelu. Quote Link to post Share on other sites
lukasik_44 Posted April 20, 2012 Report Share Posted April 20, 2012 (edited) Witam Trochę nie mam sił i czasu na przekopanie 59 stron.Czy magazynki Boyi te metalowe low mid i Hi siedzą dobrze w m4 G&P?Polecacie jakieś inne magi w tej kwocie? Edited July 19, 2012 by Marrtinez Usunięto zdublowany wpis. Quote Link to post Share on other sites
raubritter Posted April 20, 2012 Report Share Posted April 20, 2012 Wpisujesz w wyszukiwarkę tuż pod postami "boyi" i naciskasz "Enter" - wyświetlają się tylko posty z wyszukiwanym słowem. Quote Link to post Share on other sites
maniek212213 Posted April 20, 2012 Report Share Posted April 20, 2012 Ja polecam magazynki magpula. Quote Link to post Share on other sites
fojciech Posted May 6, 2012 Report Share Posted May 6, 2012 A bzdura Panowie! Oczywiście ekspertów nie brakuję. Magi może nie tyle co mogą wpłynąć na FPS co na w sposób jaki replika podaje kulki. Mam to o czym Kolega pisze. Z magazynków boyi pierwsze kulki wypadaja praktycznie za lufę. Czemu tak się dzieję? Ponieważ sprężyna przy pełnym magazynku jest zbyt napięta i za mocno naciska na komorę za pomocą kulki. W momencie jak dysza wchodzi delikatnie blokuje się na kulce następnej i nie uszczelnia prawidłowo. Dada! przypuszczam że mam to sama tylko na magach G&P, przez pierwsze strzały kulki lecą blisko i słychać dziwny odgłos wystrzału po ok 15-20 strzałach wraca do normy. Co zrobić aby temu zapobiec? ładowanie niepełnych magów to jest raczej półśrodek nie rozwiązuje problemów zaznaczę jeszcze że w poprzedniej emce G&P na tych samych magach nie miałem takich problemów Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts