Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

[Oficjalny] M4/M16 [G&P]

Recommended Posts

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 3 weeks later...

A bzdura Panowie! Oczywiście ekspertów nie brakuję. Magi może nie tyle co mogą wpłynąć na FPS co na w sposób jaki replika podaje kulki. Mam to o czym Kolega pisze. Z magazynków boyi pierwsze kulki wypadaja praktycznie za lufę. Czemu tak się dzieję? Ponieważ sprężyna przy pełnym magazynku jest zbyt napięta i za mocno naciska na komorę za pomocą kulki. W momencie jak dysza wchodzi delikatnie blokuje się na kulce następnej i nie uszczelnia prawidłowo. Dada!

przypuszczam że mam to sama tylko na magach G&P, przez pierwsze strzały kulki lecą blisko i słychać dziwny odgłos wystrzału po ok 15-20 strzałach wraca do normy.

Co zrobić aby temu zapobiec?

ładowanie niepełnych magów to jest raczej półśrodek nie rozwiązuje problemów

zaznaczę jeszcze że w poprzedniej emce G&P na tych samych magach nie miałem takich problemów

Tak, zmiana kulek na okrągłe;). Kulki PJ tną się w każdych midach z tego powodu że są wykonane bardzo kiepsko (często nie mają nawet kształtu sfery, tylko sferopodobny) i niestety bez zmiany na markowe kulki (polecam G&G) midcap nie będzie dobrze podawał.

Panowie, a może i Panie

Jak wygląda sprawa kompatybilność M4 G&P z komorami Prometheusa?

Czy ktoś miał jakieś doświadczenia?

Najlepiej, jeśli ktoś ją instalował w G&P M4 CQB MOE :icon_biggrin: .

Pozdrawiam

Marcin

Edited by qazfakir

Co do mida w zestawie to jest kiepski, nie podaje i tak 30 końcowych kulek wchodzi obok siebie... do tego się tną, nie podaje dopóki się w niego nie walnie, jak się już zatnie. Może trafiłem na słaby egzemplarz, ale po_przesmarowaniu i rozebraniu brak poprawy.

Popracuj proszę nad pisownią.

Martinez.

Edited by Marrtinez

Na 8 magów magów G&P mid-cap we wszystkich występują u mnie zacięcia - nie zależnie od użytych kulek (madbull, G&G, Guarder, Bioval). Dlatego zainwestowałem w Boyi i problem znikł :icon_smile:

Edited by Marrtinez
Pisownia!

Hm, wiele ich nie używałem, ale nic z takich rzeczy się nie działo. Będę musiał potestować dokładniej te magi, jak będę mieć okazje.

Swoją drogą - orientuje się ktoś może, z czego dokładnie wykonane są eMki G&P? ZnAl, czy może jakieś porządne aluminium?

• 1 month later...

Panowie możecie mi powiedzieć czy może się stać coś gdy mam zamontowany w m4 mosfet scharka i do tego akumulator Lipo 11.1 2200 25c przy 420 fps? Bo znajomy uważa,że zębatki mi ukręci. A i drugie pytanko co może być gdy replika z tym mosfetem niby strzela ale praca mechanizmu jest inna jeśli idzie o dźwięk pracy? Jest to wada może silnika albo czegoś innego?

Edited by maniek212213
  • 2 weeks later...