Prezes_____ Posted June 2, 2010 Report Share Posted June 2, 2010 Mam takie małe pytanie. Czy może mi ktoś powiedzieć z czym związane są braki dostaw replik g&p na polski rynek, bo gdzie otworzy się stronę, na której oferuje się te maszynki - brak produktu. Tak od paru miesięcy chyba. A z tego co się orientuję popyt na g&p jest duży taka dygresja :-) Quote Link to post Share on other sites
rain777 Posted June 2, 2010 Report Share Posted June 2, 2010 Panowie i panie (jeśli tu zaglądają) Ile FPS teoretycznie powinien mieć G&P z springiem m130 Guardera na pokładzie ? Moja replika m4s to akurat Boyi/pj-a dokładniej sama skorupka(nie bijcie) GB mam z G&P 7 mm+zmienione kilka flaków i moc przy ww sprężynie to 435/445 fps Jak to wygląda u osób które takową sprężynę wsadziły ? Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted June 2, 2010 Report Share Posted June 2, 2010 Masz w miarę prawidłowo. Quote Link to post Share on other sites
marzan Posted June 2, 2010 Report Share Posted June 2, 2010 Prezes_____ jeżeli chodzi o dostępność replik G&P to sprawa wygląda następująco. Zacznę może od tego, że ludzie nie zdają sobie sprawy jak jest z takimi firmami. Kiedyś standardowy okres oczekiwania na realizację zamówienia przez G&P to było ok. 2 miesiące. Praktycznie, jak jedno zamówienie jeszcze nie doszło to składało się następne. Czasami raz było szybciej lub raz dłużej. (Hehhh a czasami ludzie narzekają że muszą 2 dni czekać na realizację ) Cały problem leży po stronie G&P. Dodatkowo gdy firma G&P zaczęła opóźniać dostawy od listopada 2009 to już jest katastrofa. To nie dotyczy tylko Polski lecz praktycznie całej europy. ASGShop jakimś cudem dostał jedną dostawę w tym roku i była to jedyna dostawa jaka doszła w Polsce i nieliczna w Europie. Teraz spodziewamy się następnej i może wreszcie dostawy ruszą normalnie. Quote Link to post Share on other sites
Prezes_____ Posted June 3, 2010 Report Share Posted June 3, 2010 Aha. Dzięki Marzan. Troche im się dziwie, ale jeżeli mieliby obniżyć jakość kosztem czasu dostaw to wolę poczekać. Quote Link to post Share on other sites
marzan Posted June 4, 2010 Report Share Posted June 4, 2010 Dobra wiadomość jest taka, że dzisiaj (piątek 04.06.2010) późnym wieczorem dotrze nowa dostawa G&P do ASGShop. Quote Link to post Share on other sites
McKing23 Posted June 15, 2010 Report Share Posted June 15, 2010 (edited) Cześć możecie mi powiedzieć cos wiecej o tej replice? http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=3872 i tej http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=1264 Edited June 15, 2010 by McKing23 Quote Link to post Share on other sites
maniek212213 Posted June 15, 2010 Report Share Posted June 15, 2010 Zależy co chcesz wiedzieć. Bo o tej replice G&G to nic nie powiem a co do G&P to śmiało mogę polecić bo sam takiej używam od roku beż żadnego problemu aczkolwiek model modelowi nie równy więc nie koniecznie można trafić na dobry,choć jest zbyt wielu zadowolonych ludzi co używa G&P. Quote Link to post Share on other sites
McKing23 Posted June 16, 2010 Report Share Posted June 16, 2010 jaki zasieg skuteczny jakie ogolne wrazenia wykonanie itp... Quote Link to post Share on other sites
maniek212213 Posted June 16, 2010 Report Share Posted June 16, 2010 Co do stockowej wersji to nic nie powiem bo ja mam trochę mocniejszą replikę i parę części typu komora , lufa i itd wymienione. Quote Link to post Share on other sites
Prezes_____ Posted June 20, 2010 Report Share Posted June 20, 2010 Użyłbym takiego fajnego słowa ale nie wolno stosować wulgaryzmów. Polecam, ale czsami warto sobie poczytać wcześniejsze strony :) (mimo że jest ich 46) Quote Link to post Share on other sites
lysyjas Posted June 23, 2010 Report Share Posted June 23, 2010 Witam wszystkich Panowie moglibyście mi doradzić czy opłaca sie to kupić http://shop.ehobbyasia.com/aeg/g-p-hong-ko...irsoft-aeg.html A i jeszcze jedno jak z awaryjnoscia bo to jest sklep z hong kongu i wiadomo ze z gwarancją będą pewnie nici Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted June 23, 2010 Report Share Posted June 23, 2010 Nie polecamy. Za to polecamy przeczytanie 45 poprzednich stron. Quote Link to post Share on other sites
lysyjas Posted June 23, 2010 Report Share Posted June 23, 2010 niepolecasz dlatego ze niema gwarancji ??? Czytalem poprzednie strony i sam niewiem bo jest tu bardzo sprzecznych informacji Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted June 23, 2010 Report Share Posted June 23, 2010 Jakich sprzecznych? Nie polecam boś leń co czytać nie umie. Quote Link to post Share on other sites
lysyjas Posted June 23, 2010 Report Share Posted June 23, 2010 Może nie wszystko rozumiem ale niemów ze len jestem Jestem nowy i chce kupic sobie sprzet wiec pytam ale jak nie to nie :-P Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted June 23, 2010 Report Share Posted June 23, 2010 a) To nie dział na takie pytania. b) Jeśli masz jakieś sensowne dotyczące działania bądź innych rzeczy związanych z egzemplarzami G&P to pytaj. c) Od takich jojtań jest dział "Dla Zielonych". Quote Link to post Share on other sites
Prezes_____ Posted June 23, 2010 Report Share Posted June 23, 2010 AnR, zapomniałeś o dziale "zagraniczne sklepy" dla kolegi ;-) Quote Link to post Share on other sites
Br0QL Posted July 4, 2010 Report Share Posted July 4, 2010 Witam, mam pewien problem z frontem ris boyi, lekko chwieje się na boki po założeniu, czy ktoś może wie jak rozwiązać ten problem? Quote Link to post Share on other sites
kornelm Posted July 4, 2010 Report Share Posted July 4, 2010 może spróbuj podokręcać wszystkie śrubki w pobliżu RISa Quote Link to post Share on other sites
Br0QL Posted July 4, 2010 Report Share Posted July 4, 2010 Dokręcenie śrubki dociskającej taką płytkę z przodu frontu nic nie daje, a to jedyna śrubka, która jest na risie, po zdjęciu zespołu muszki wyglada na to, że jest minimalny luz na delta ringu. Czy ktoś już miał podobny problem i wie co z tym zrobić? Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted July 4, 2010 Report Share Posted July 4, 2010 BOYI u mnie siedział za sztywno, zobacz czy nie musisz piłować konwersji przy delta ringu, aby wszedł głębiej. Quote Link to post Share on other sites
Br0QL Posted July 4, 2010 Report Share Posted July 4, 2010 Dałoby coś spiłowanie? Jak delta-ring wejdzie głebiej to chyba nie usztywni całości. To niedobrze jak siedzi sztywno? Mój ma dosłownie 1mm może 2 ruchu w boki, wydawało mi się, że ma siedzieć właśnie sztywno sztywno. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted July 4, 2010 Report Share Posted July 4, 2010 Nie, ma siedzieć sztywno, bez luzu, ale to tylko replika ersoftowa. U mnie było tak, że miałem problem z montażem i demontażem. Quote Link to post Share on other sites
Br0QL Posted July 4, 2010 Report Share Posted July 4, 2010 Założyłem oryginalne okładziny g&p i chwieją się jeszcze bardziej niż ris boyi'a, więc możliwe, że coś źle złożyłem. Czy to normalne, że ten pierścien między muszką a okładzinami ma trochę luzu na boki? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts