poldeck Posted February 20, 2013 Report Share Posted February 20, 2013 Jedno szybkie pytanie: Widziałeś kiedyś mausa zajmującego bazę? NIE! Czemu: -Jest tak powolny, że pół godziny by jechał do bazy. -Większość graczy chce sobie zastrzelić mausa i z reguły szybko giną. Także jakoś się nie martwię tym, że akurat maus będzie mi zajmował bazę ;-) . A jak jedziesz czymś mniejszym (nie wiedziałem, że są od mausa jakieś większe) to jesteś szybszy. Objedziesz dziada i przeorasz mu pupcię. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted February 20, 2013 Report Share Posted February 20, 2013 Maus nie capuje zazwyczaj, ale amerykańce już tak, a czasem nie ma warunków iść na wymianę ciosów, albo trzeba zminimalizować wystawianie się. Wtedy ładujesz HE, wkładasz mu w wieżyczkę za 5, cap zbity, klient strollowany :D. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted February 20, 2013 Report Share Posted February 20, 2013 Widocznie nie są mi HE potrzebne. Zaakceptuj to. Nie musisz wcale mieć racji i mnie do swojej przekonywać. Quote Link to post Share on other sites
Filavandrel Posted February 20, 2013 Report Share Posted February 20, 2013 (edited) co do spiskowej teorii: ostatnie 5 dni gram tylko arty (hummel) i mam na zmianę dni gdy nie potrafię nic trafić (dosłownie same obok) a są dni że nawet małych szybkich zwiadowców ściągnę... bez specjalnego celowania i przewidywania gdzie pojedzie HT mam amerykańca T32 i niemca VK4502A z tych dwóch znacznie lepiej mi się gra niemcem, jest szybszy i zwrotniejszy - często jadę gdzieś z MT w grupie bo nadążam :icon_wink: do robienia kasy jest Jagdtiger 8.8 - średnio na bitwę 50K wyciągam (bez premium - zakupiłem tego tylko jako maszynkę do kasy) Edited February 20, 2013 by Filavandrel Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted February 20, 2013 Report Share Posted February 20, 2013 Widocznie nie są mi HE potrzebne. Zaakceptuj to. Nie musisz wcale mieć racji i mnie do swojej przekonywać. LOLOLOLOLOLOLOLOL :D nikt Cię nie chce do niczego przekonać, ot taki sobie przykład z życia dałem, graj jak chcesz, dla mnie możesz nawet wszystkich taranować ;). Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted February 20, 2013 Report Share Posted February 20, 2013 Chodziło mi raczej o to, ze jestem w tej materii betonem intelektualnym i wszelkie próby sensownego argumentowania w stosunku do mnie są w tej materii bezcelowe ;-) . Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted February 21, 2013 Report Share Posted February 21, 2013 @Poldeck ;) Mam taką uwagę w kwestii formalnej-jeśli mnie zaczepiacie na czacie w wocie, a ja nie odpowiadam to są dwie możliwości: -jadę czołgiem -zajmuję się dzieckiem i zostawiłem grę odpalonę -żona gra na moim koncie i dla pewności nie odpowiada ;D (sytuacja ekstremalna, nieczęsto, ale bywa) Jeśli nie odpowiadam na przestrzeni 5ciu minut to znaczy że zajumuję się córką, a nie że Was olewam :). Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted February 22, 2013 Report Share Posted February 22, 2013 Co polecacie jako czołg premium do maks VII tieru? Wyjątkiem jest Super Pershing bo stoi za 7200 golda,chciałbym zarobić sporo hajsu a nie wiem co wybrać. Quote Link to post Share on other sites
ADRniemadrzwi Posted February 23, 2013 Report Share Posted February 23, 2013 (edited) Na serwerze testowym możesz wszystkie pomacać i obadać (z wyjątkiem typ 59 i kw-5) Edited February 23, 2013 by ADRniemadrzwi Quote Link to post Share on other sites
Widmo34 Posted February 23, 2013 Report Share Posted February 23, 2013 Ja mam pzIV S i nie jest zły. Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted February 23, 2013 Report Share Posted February 23, 2013 Dobra,wybrałem Su-122-44 Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted February 23, 2013 Report Share Posted February 23, 2013 Nath, to ja Cię zaczepiałem kiedykolwiek na czacie? Nie kojarzę :-P . Ostatnio kilku chłopaków zapraszało mnie ale ja w sumie nikogo... Mam taką swoją załogę i z grubsza z nimi się trzymam. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted March 10, 2013 Report Share Posted March 10, 2013 Czy tylko mnie wpienia nowe nazewnictwo ruskich maszynek? Z poczciwej serii KW na angielską modłę zrobili KV, podczas gdy w rosyjskim jest wyraźnie KB-1, KB-1S, KB-3 itd.; bukwa B odpowiada W i inaczej być nie chce. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted March 10, 2013 Report Share Posted March 10, 2013 PN-ISO 9-2000. Żale kieruje do PKN na Świętokrzyską w Warszawie. Quote Link to post Share on other sites
danesz Posted March 12, 2013 Report Share Posted March 12, 2013 Mendi. To gra aspirująca do miana światowych hitów, i jako taka stosuje "światowe" nazewnictwo. Na zachodzie więcej historyków używa "V" niż "W". Pewnie dlatego że grażdankowe "B" , czyli nasze "W" to dla nich "V". Podobnie z nazewnictwem serii IS ( czy też JS ). U nas IS to "JS" ( nawet slangowa nazwa używanych u nas IS pierwszej i drugiej serii to "jotesy" ). Różnice biorą się stąd, że nazwa czołgu wzięła się od imienia i nazwiska wodza, które w różnych kulturach inaczje się zapisuje i inaczej wymawia - Iosif Stalin a Józef Stalin. I tu niestety jesteśmy zdani na inwencję twórców gry, którzy jako producenci mają zdanie decydujące. Pograj w World of Warplanes, to dopiero się zgarbisz patrząc na nazewnictwo i to co zrobili z niektórymi samolotami :) Quote Link to post Share on other sites
Grabekk Posted March 17, 2013 Report Share Posted March 17, 2013 Od dzisiaj leopard jest moim ulubionym czołgiem :D Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted March 17, 2013 Report Share Posted March 17, 2013 Jasny gwint, a ja tym walczyc nie umiem :D. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted March 17, 2013 Report Share Posted March 17, 2013 Jakby ktoś nie wiedział-w nowym CDA jest kod na 1200 golda (jeden kod-jedno konto). Quote Link to post Share on other sites
Grabekk Posted March 17, 2013 Report Share Posted March 17, 2013 (edited) Leoś po paczu to cudo jest ten wspaniały armor i dużo lepsza zwrotność, VI da się zajechać. :icon_biggrin: /edyta literówka Edited March 17, 2013 by Grabekk Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted March 17, 2013 Report Share Posted March 17, 2013 Ha. Zbadałem (ze dwa tygodnie temu) swój pierwszy dziesiaty tier. I jeszcze go nie kupiłem bo... Nie zależy mi ;-) . Jest już nierozwojowy, nie ma nic wyżej wiec granie nim traci sens :-D . Czekam aż kolega dorobi się kw4 i będę znów miał chęć grać moim kw4. Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted April 17, 2013 Report Share Posted April 17, 2013 Temat wymiera,grajcie coś :D. Kupiłem superpershinga,teraz zbieram na T34 Quote Link to post Share on other sites
l_isek Posted April 18, 2013 Report Share Posted April 18, 2013 A ja teraz gram Panzer I Ausf. C, jak na razie mniej niz 400 doświadczenia nie złapałem:) zobaczymy jak będzie dalej... Quote Link to post Share on other sites
Dhagar Posted April 18, 2013 Report Share Posted April 18, 2013 Best for me: Hetzer, StugIII. Całkowita porażka na Pz38nA ale przemęczone i obecnie PzIV całkiem miło się pogrywa, choć ciągle wolę TD. Póki nie dotrę do Tigera P :). Samemu też nie planuje wyżej niż 7 tier wchodzić. Co do wymierania, może jakoś się zgadać i grać na kompaniach ekipą z Wmasgu ? :) Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted April 18, 2013 Report Share Posted April 18, 2013 Generalnie,mogę być w 4 klanach (mam porpozycję) i być tam zastępcą dowódcy,więc mogę pozapraszać i będzie gold za prowincje. Quote Link to post Share on other sites
l_isek Posted April 18, 2013 Report Share Posted April 18, 2013 Best for me: Hetzer, StugIII. Całkowita porażka na Pz38nA ale przemęczone i obecnie PzIV całkiem miło się pogrywa, choć ciągle wolę TD. Póki nie dotrę do Tigera P :icon_smile:. Pz III/IV jak dla mnie lepszy, Pz38nA też ciężko mi się grało. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts