Akkenoth Posted August 25, 2010 Report Share Posted August 25, 2010 (edited) Zauważyłem ostatnio kulasy ło, takie: http://www.military.pl/kulki-king-arms-pla...zt-_10508t.html (tylko w innym sklepie), a na forum nie ma bodaj jednej wzmianki o nich (przynajmniej w tym dziale). Wg. sprzedawcy - lepsze od Guarderów (a droższe parę złociszy, więc...). Ktokolwiek miał, ktokolwiek strzelał? edit: znalazłem też na zbrojowni, http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info...roducts_id=1468 . Dodane nie tak dawno temu, pewnie dlatego na forum ani widu. Oczywiście chodzi mi o te kulki ogólnie, nie konkretny wagomiar. Edited August 25, 2010 by Akkenoth Quote Link to post Share on other sites
Zelber Posted August 25, 2010 Report Share Posted August 25, 2010 Chodzą głosy, że są to madbulle w innym opakowaniu. Quote Link to post Share on other sites
Akkenoth Posted August 25, 2010 Author Report Share Posted August 25, 2010 Głosy głosami, przydało by się wiedzieć, jak jest na prawdę... Cóż, następnym razem kupię i porównam (do Guarderów - z tych na razie korzystałem). Quote Link to post Share on other sites
luglo Posted August 26, 2010 Report Share Posted August 26, 2010 (edited) Miałem i strzelałem z 0,4g Madbull'i oraz King Arms'ów. Widać wyraźną różnicę na korzyść King Arms'ów. Słoiki takie same ale kulki już nie. Na tą chwilę są to chyba najlepsze 0,4 na naszym rynku krajowym. Edited August 26, 2010 by luglo Quote Link to post Share on other sites
Akkenoth Posted August 26, 2010 Author Report Share Posted August 26, 2010 0,4? Z jakiego potwora strzelałeś? :-F Mnie interesują głównie 0,25 (ew 23 i 28), a te mogą się znacznie różnić od tych cięższych. No i są pakowane w torby, a nie słoiki ;) Pozostaje autopsja... jak kupię, to zrobię porównawcze zdjęcie rozpołowionej kulki KA i Guarder i wrzucę tutaj. Quote Link to post Share on other sites
marzan Posted August 29, 2010 Report Share Posted August 29, 2010 Z tymi kulkami KA to w ogóle dziwna sprawa (przynajmniej dla mnie). A dlaczego? Nie ma ich na stronie producenta KA i nie ma ich w cenniku KA. Po raz pierwszy zobaczyłam kulki KA w Europejskich sklepach... Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted August 29, 2010 Report Share Posted August 29, 2010 Pewnie to tak jak kiedyś sprężyny M125 Systemy w pewnym sklepie ;) Quote Link to post Share on other sites
Akkenoth Posted August 29, 2010 Author Report Share Posted August 29, 2010 Zbrojownia chyba ma zaufanych dostawców, huh? ;) Kupię, porównam, najwyżej będę trafiać swoich stojących za mną. Quote Link to post Share on other sites
Pergan Posted August 31, 2010 Report Share Posted August 31, 2010 Akkenoth, czekam na Twoje porównanie. Sam bym kupił tylko że mam jeszcze dwie paczki madbulli :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted September 1, 2010 Report Share Posted September 1, 2010 Miałem troszeczkę 0.28 na przetestowanie do mojego AK (430fps) i powiem że latają bardzo podobnie jak G&G... Aczkolwiek ani lżejszych, ani cięzszych nie próbowałem - niech ktoś kupi ! Pozdrawiam forzamilan :) Quote Link to post Share on other sites
luglo Posted September 2, 2010 Report Share Posted September 2, 2010 Z tymi kulkami KA to w ogóle dziwna sprawa (przynajmniej dla mnie).A dlaczego? Nie ma ich na stronie producenta KA i nie ma ich w cenniku KA. Po raz pierwszy zobaczyłam kulki KA w Europejskich sklepach... Czy ta sprawa jest dziwna czy nie no to nie wiem ale do oficjalnej prezentacji już doszło w tym roku na targach broni w Norymberdze IWA 2010. Na stoisku KA były kulki 0,2g, 0,25g, 0,28g. Quote Link to post Share on other sites
yeti_pk Posted January 16, 2011 Report Share Posted January 16, 2011 (edited) Postanowiłem trochę odświeżyć ten temat. Wielu kulek firm jak G&G, Guarder czy Madbull, nie znalazłem w sklepach (wyłącznie na allegro). A King Arms'y są dostępne. Czy ktoś korzystał z kulek tej firmy? Głównie zależy mi na 0,25. Edited January 16, 2011 by yeti_pk Quote Link to post Share on other sites
Padaka Posted January 16, 2011 Report Share Posted January 16, 2011 kupuję, ładuje , wylatują i trafiają... imo bardzo dobre kulki (28 i 25) Quote Link to post Share on other sites
Wolfi Posted January 16, 2011 Report Share Posted January 16, 2011 (edited) Z braku G&G w zbrojowni nabyłem właśnie KA (0,25 G). Bardzo podobne do G&G zarówno pod względem osiągów jak i ...zapachu kulek :) Mamy następne dobre kulki na rynku. EDIT: Stylistyka Edited January 17, 2011 by Wolfi Quote Link to post Share on other sites
Soul reaper Posted January 17, 2011 Report Share Posted January 17, 2011 Też mogę polecić, latają bardzo ładnie, porównywalnie do madbulla. Wystrzelałem paczkę 0,28. Quote Link to post Share on other sites
Szabla95 Posted January 17, 2011 Report Share Posted January 17, 2011 Bardzo mnie cieszą te wieści. A jak jest w porównaniu do guarderów? Lepsze czy ten sam poziom ? Quote Link to post Share on other sites
yeti_pk Posted January 26, 2011 Report Share Posted January 26, 2011 (edited) Podbijam, i tak jak kolega u góry zapytał, porównywał je ktoś do guarderów? Edited January 26, 2011 by yeti_pk Quote Link to post Share on other sites
majster988 Posted January 26, 2011 Report Share Posted January 26, 2011 Mi to wygląda na rebrand MadBull'a. U mnie latają prawie identycznie jak one. I niewiele gorzej od G&G. Mają znaczną przewagę nad Guarderami, a przynajmniej w mojej cymce i ICS'ie. Quote Link to post Share on other sites
perils Posted January 28, 2011 Report Share Posted January 28, 2011 dobra ja odradzam kulki FIDRAGON bo jakakolwiek postacia. Dzis zatkala mi sie w nowiutkim pierwszy raz uzywanym kac'u pdw'u z lufa sytemy 6,04 285mm , i na bialym silikonie guardera... co do kulek kingarmsa lataja swietnie polece kazdemu , ze zbrojowni , 0,25:) Quote Link to post Share on other sites
bszlo Posted April 6, 2011 Report Share Posted April 6, 2011 Czy od stycznia miał ktoś jakieś styczności z king arms'ami? Bo opinii nadal mało i nie wiem czy faktycznie warto je zamówić ;) Quote Link to post Share on other sites
Padaka Posted April 6, 2011 Report Share Posted April 6, 2011 @bszlo - mamy Ci co miesiąc zdawać raport z ilości wystrzelonych i % udział trafień tych kulek do innych kulek których nie używamy ? :) Kulki sa dobre - kup paczkę przetestuj - będziesz wiedział. Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted April 11, 2012 Report Share Posted April 11, 2012 Amunicja warta swojej ceny, od siebie, polecam ; ) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts