Jacek GROT Posted September 23, 2010 Report Share Posted September 23, 2010 (edited) Świeżynka na taiwanie... : http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/ask204p_full_metal_ebb_aps-2179.html Kurde... Co to jest? Czekam aż ktoś nabędzie, ciekawość mnie zżera... Edited September 23, 2010 by Jacek GROT Quote Link to post Share on other sites
kapalek Posted September 23, 2010 Report Share Posted September 23, 2010 mnie też, wygląda nieźle i ze zdjęc jakość tez dobra. ebb itp Quote Link to post Share on other sites
lipek12 Posted September 24, 2010 Report Share Posted September 24, 2010 Mój brat to na 70 % kupi i może napisze reckę ale jak narazie czy ktoś to już ma?? Quote Link to post Share on other sites
kapalek Posted September 24, 2010 Report Share Posted September 24, 2010 (edited) czytałem gdzies w necie ze jakosc dobra, krakmany podają, że celnśc też bdb. w jednej z recenzji na jakims z anglojęzycznych for znalazłem, że mankamentem jest grzejący się silnik, no i tam jest napisane też że jednak celnośc słaba czyli już teraz to nic nie wiem. W kazdym razie koles (ten z brytujskiego forum) napisał, że wygląd jest 10/10 nic sie nie kolebie nic sie nie rusza itp. z plusów to widac że są numery seryjne na korpusie, i ładne dośc drewno. Edited September 24, 2010 by kapalek Quote Link to post Share on other sites
Hawk995 Posted September 24, 2010 Report Share Posted September 24, 2010 Mnie osobiście interesuje też http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/asr101_full_metal_ebb_aps-2178.html i http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/asr103_full_metal_ebb_aps-2188.html. Ciekawe co z tego będzie. Ale chyba bez rewolucji. Quote Link to post Share on other sites
Metzeger Posted September 24, 2010 Report Share Posted September 24, 2010 Kapalek - prawdopodobnie czytałem tą samą recenzję i zaintrygował mnie fakt, że gość opisujący swoje wrażenia z tą zabawką w stocku miał 490 FPS, przy czym po wywaleniu 2k kulek miał do wymiany tłok :wink: Quote Link to post Share on other sites
kapalek Posted September 24, 2010 Report Share Posted September 24, 2010 (edited) to w sumie jedyna recenzja jaką udało mi się znaleźć. waham sie omiędzy tym aps ak74 a cymowskim akm... kolega z rus.mil znalazł też ładne fotki i inną recenzję: http://www.red-alliance.net/forum/index.php?topic=14961.msg146569#msg146569 Edited September 24, 2010 by kapalek Quote Link to post Share on other sites
kapalek Posted September 27, 2010 Report Share Posted September 27, 2010 aps w rozkladany na częsci pierwsze plus dokładne fotki, szkoda że po rusku http://photofile.ru/users/strimbeanu/115794905/137983391/#mainImageLink Quote Link to post Share on other sites
siannko Posted September 28, 2010 Report Share Posted September 28, 2010 (edited) czyli z tego co widać jest to mieszanka v2 i v3 lub jakieś niestandardowe v3 chociaż nawet fajnie wyglądają te zielone częsci :wink: Edited September 28, 2010 by siannko Quote Link to post Share on other sites
lipek12 Posted September 28, 2010 Report Share Posted September 28, 2010 foty Gb mnie załamały :wink: . Po 1: plastikowe łożyska (odrazu do wymiany), Po 2:Komora Hu ma widoczne nadlewy (do przeszlifowania), Po 3:Jakoś te plastikowe części mnie nie przekonują :wink: Po zobaczeniu tych fotek zraziłem się do tych replik :wink: Quote Link to post Share on other sites
kat_ek Posted September 29, 2010 Report Share Posted September 29, 2010 Czy wie ktoś jakie części w GB w tej replice są zmodyfikowane na potrzeby EBB? Drugie pytanie trochę luźno związane z tematem, mianowicie jakie części są wymienne w GB typu 2 i 3? Z tego co czytałem to takie same są: - zębatki - cylinder - głowica cylindra (tylko w jedną stronę - v2 pasuje do v3) - tłok - głowica tłoka - prowadnica sprężyny Znam tylko GB w wersji 2 więc stąd moje pytanie. Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted September 29, 2010 Author Report Share Posted September 29, 2010 Zależy też jakich firm części. Najczęściej różnią się (V.2 i V.3): -Prowadnicą (Choć raz spotkałem się że v.2 pasowała do v.3) -Silnikiem -Głowicą cylindra (V.3 BOYi ma inną niż v.3 cymowskie, Cymowska pasuje do V.2) -Budową szkieletu -Zespołem styków -Selektorem A tak to większość części jest wymienna. Ewentualnie nieco trzeba będzie poświrować żeby pasowało. Quote Link to post Share on other sites
kapalek Posted September 29, 2010 Report Share Posted September 29, 2010 to jak po tym co widzieliście po rozbebeszeniu to warto ją kupić? bo się poważnie zastanawiam czy APS czy cyme. Krakmani mi odpisali, że jakość wykonania gorsza od Cymy ale celność i powtarzalność lepsza. Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted September 29, 2010 Report Share Posted September 29, 2010 A korpusy z gównolitu czy stalowe?? Quote Link to post Share on other sites
kat_ek Posted September 29, 2010 Report Share Posted September 29, 2010 (edited) Chodzi mi głównie czy zestaw BU od mojego m16 będzie można zamontować do ak. Muszę rozeznać temat bo czeka mnie wymiana arsenału na rosyjski, a szkoda zainwestowanych pieniędzy w emke. Faktycznie te repliki APS są dosyć zagadkowe, może ktoś kto kupił takową na Zbrojowni napisze coś o niej? Aha, BU Guardera posiadam. Edited September 29, 2010 by kat_ek Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted September 29, 2010 Report Share Posted September 29, 2010 Chodzi mi głównie czy zestaw BU od mojego m16 będzie można zamontować do ak. Muszę rozeznać temat bo czeka mnie wymiana arsenału na rosyjski, a szkoda zainwestowanych pieniędzy w emke. Faktycznie te repliki APS są dosyć zagadkowe, może ktoś kto kupił takową na Zbrojowni napisze coś o niej? Aha, BU Guardera posiadam. A od kiedy BU od M16 bez zmiany dyszy pasuje do obojętnie jakiego AK?? Quote Link to post Share on other sites
kapalek Posted September 29, 2010 Report Share Posted September 29, 2010 korpusy są stalowe, pokrywa zamka, rura gazowa, wycior, selektor ognia, osłona spustu też ze stali, reszta alu. Składana kolba a aksie też ze stali. to w zasadzie wszystko co udało mi się ustalić, poza tym sprzeczne info co do jakości. spotkałem recenzję, że replika 10/10 z zewnątrz ale i taką, która twierdzi , że kit. wiadomo, że muszka, kolanko gazowe i w niektórych modelach także mocowanie szczerbinki nie są na kołkach tylko na śrubki. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted September 29, 2010 Report Share Posted September 29, 2010 Ale opóźniacz popychacza jest plusem. Ale anty revers to jakaś magia. Ta sprężynka co odbija to kosmos. Quote Link to post Share on other sites
kat_ek Posted September 29, 2010 Report Share Posted September 29, 2010 A od kiedy BU od M16 bez zmiany dyszy pasuje do obojętnie jakiego AK?? Nie wiem od kiedy. Ja nie wiem, dlatego pytam. Skoro Ty wiesz, to czemu pytasz mnie? Quote Link to post Share on other sites
kapalek Posted October 2, 2010 Report Share Posted October 2, 2010 już APSy mają tez inne sklepy: gunfire, airsoftguns, są tez na allegro Quote Link to post Share on other sites
decigner12 Posted October 3, 2010 Report Share Posted October 3, 2010 Dopóki powtórnie nie pojawi się boyi i cyma to APS w tej chwili będzie robił jedyne stalowe AK :/ Quote Link to post Share on other sites
siannko Posted October 3, 2010 Report Share Posted October 3, 2010 Czyżbyś nie wiedział że cymy i boyie są dostępne na taiwanie, gunfire oraz zbrojowni? W małych ilościach ale są, szczególnie na taiwanie Quote Link to post Share on other sites
decigner12 Posted October 3, 2010 Report Share Posted October 3, 2010 O to nie popatrzyłem od czasu kiedy to dowiedziałem się o blokadzie w chinach. To co Chinole znowu wracają? Quote Link to post Share on other sites
kat_ek Posted October 4, 2010 Report Share Posted October 4, 2010 Z niepotwierdzonych źródeł wiem, że w najbliższym czasie mają zacząć docierać transporty z Chin. Oby tak było. Quote Link to post Share on other sites
Nikaz Posted October 10, 2010 Report Share Posted October 10, 2010 coś nowego przyjdzie?? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts