Rudy1002 Posted December 16, 2010 Report Share Posted December 16, 2010 Poprosze o takiego pod choinkę ciekawe czy go znajde pod choinką. Quote Link to post Share on other sites
majster988 Posted December 17, 2010 Report Share Posted December 17, 2010 Byłeś grzeczny? Poza tym może być ciężko, bo nie widzę ich już nigdzie. Ja kupiłem ostatnie 3 ze zbrojowni. Na allegro nie ma ich już. Quote Link to post Share on other sites
Rudy1002 Posted December 18, 2010 Report Share Posted December 18, 2010 Jeszcze będą :) Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted December 19, 2010 Report Share Posted December 19, 2010 Są jeszcze inne np ten Quote Link to post Share on other sites
Rudy1002 Posted December 20, 2010 Report Share Posted December 20, 2010 Ten temat jest o replikach GA. Benelli i Remington. A nie o replikach ACM... Quote Link to post Share on other sites
denvey Posted December 20, 2010 Report Share Posted December 20, 2010 Wie ktoś dlaczego w kolegi shotgunie po ostatnim strzale wypada shell? Strzelał sobie z niego dla testu i mówił ze na początku wypadał po każdym strzale, a potem po ostatniej kulce. Zdołał już nawet jednego zgubić, ale go znalazł :> Zgubił go w warunkach domowych, a ciekawe co by było na jakiejś strzelance... Quote Link to post Share on other sites
Rudy1002 Posted December 20, 2010 Report Share Posted December 20, 2010 Niech sprawdzi sprężynkę blokady tej klapki. Może się obluzowało i wystarczy lekko dotknąć i się otwiera. Quote Link to post Share on other sites
Browing Posted December 21, 2010 Report Share Posted December 21, 2010 Witajcie. Pompkę tą posiadam od ponad miesiąca, dopiero raz gościła na strzelance. Ostatnio przy strzelaniu do tarczy zauważyłem, że co parę strzałów mi się zacina... Czy nie wiecie jak temu zaradzić albo chociaż to zjawisko zminimalizować? Drugi problem to celowanie. Gdy celuję "po szynie", strzelam niżej, niż widzę. Zdjąłem szynę, ale wtedy było jeszcze gorzej, no i wygląda to nieciekawie bo odsłaniają się elementy wokół czółenka. Czy i na to znajdą się jakieś rady? Quote Link to post Share on other sites
Batory Posted December 22, 2010 Author Report Share Posted December 22, 2010 Witajcie. Pompkę tą posiadam od ponad miesiąca, dopiero raz gościła na strzelance. Ostatnio przy strzelaniu do tarczy zauważyłem, że co parę strzałów mi się zacina... Czy nie wiecie jak temu zaradzić albo chociaż to zjawisko zminimalizować? Drugi problem to celowanie. Gdy celuję "po szynie", strzelam niżej, niż widzę. Zdjąłem szynę, ale wtedy było jeszcze gorzej, no i wygląda to nieciekawie bo odsłaniają się elementy wokół czółenka. Czy i na to znajdą się jakieś rady? W jakim sensie się zacina?jeśli kulka zostaje w środku po oddaniu strzału,to wyczyść lufę i wywal z niego ze 40 magazynków.Spróbuj też mocniej przeładowywać,Dotrze się i będzie dobrze śmigał. Co do celowania to kup sobie jakiś tani,używany kolimator.Jak dobrze go wyregulujesz to od razu zobaczysz różnicę w celności i precyzji strzałów. Quote Link to post Share on other sites
Browing Posted December 23, 2010 Report Share Posted December 23, 2010 Przeładowuje energicznie, jakiś czas temu zauważyłem że tak jest najlepiej. Kulkę najprawdopodobniej pobiera a nie wystrzeliwuje jej, po paru przeładowaniach "do końca" lecą wszystkie które wcześniej załadowałem. Na razie nie chciałbym kupować kolimatora, a jedynie jakoś zastępczo pomóc sobie w celowaniu. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted December 27, 2010 Report Share Posted December 27, 2010 (...)Na razie nie chciałbym kupować kolimatora, a jedynie jakoś zastępczo pomóc sobie w celowaniu. Bardzo proste, jeśli wiesz, że trafiasz poniżej punktu celowania, celuj nad cel, odpowiednio korygując uniesieniem lufy. Sprawdź też "hopajsiupa". Poza tym, czy ta różnica jest aż tak duża, że przeszkadza w akcji, czy tylko przy strzelaniu terczowym? Na jakim dystansie masz ten efekt trafienia poniżej linii celowania, bo strzelanie tarczowe z ASG na odległość przekraczającą 10 m, a przy mocnych, długolufowych replikach 15 m, uważam, za pomyłkę. Musisz pamiętać, że ta replika ma tylko 270 fps i całkowitej długości 530 mm, zatem lufa nie przekracza 250 mm (nie mierzyłem) więc nie możesz wymagać od niej cudów, moim zdaniem jej przeznaczeniem jest głównie CQB (tak ja ją używam), gdzie dystanse są niewielkie, a celowanie ma znaczenie drugorzędne.Wreszcie, czego można spodziewać się po replice za 59.- zł, chcesz mieć dobre efety strzeleckie kup http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=76&products_id=1426, jestem w posiadaniu tej repliki, zamontowałem do niej lunetę i zapewniam efekty są znakomite, albo jeszcze lepiej http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=76&products_id=1309 (na tę mnie nie stać). Jeśli z tych replik będziesz miał kiepskie wyniki w strzelaniu terczowym (oczywiście na rozsądnym dystansie), to już tylko mogę zaproponować wizytę u okulisty. Quote Link to post Share on other sites
Batory Posted December 31, 2010 Author Report Share Posted December 31, 2010 Pomocy, wie ktokolwiek dlaczego gdy przeładuję shotguna to on od razu oddaje strzał gdy czółenko wróci na swoje miejsce? w ogóle nie wciskam spustu,ładuję i gdy tylko czółenko dojdzie do pozycji "startowej" , shotgun od razu strzela. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted January 1, 2011 Report Share Posted January 1, 2011 Zgaduję, że urwało się coś w spuście... Albo zaczep od tłoka, itp. Rozebrania nie unikniesz. Quote Link to post Share on other sites
Rudy1002 Posted January 1, 2011 Report Share Posted January 1, 2011 Pomocy, wie ktokolwiek dlaczego gdy przeładuję shotguna to on od razu oddaje strzał gdy czółenko wróci na swoje miejsce? w ogóle nie wciskam spustu,ładuję i gdy tylko czółenko dojdzie do pozycji "startowej" , shotgun od razu strzela. A masz jeszcze gwarancję? Co do twojego podpisu Tokyo Marui nie jest w Chinach tylko w Japonii :) Quote Link to post Share on other sites
Batory Posted January 1, 2011 Author Report Share Posted January 1, 2011 A masz jeszcze gwarancję? Co do twojego podpisu Tokyo Marui nie jest w Chinach tylko w Japonii :) gwarancja jest, rozkręciłem go i jak zobaczyłem ten syf w środku to odechciało mi się to skręcać ;P Co do podpisu , to powiedział mój kolega , ja tylko sobie to wpisałem :p. Quote Link to post Share on other sites
Batory Posted January 6, 2011 Author Report Share Posted January 6, 2011 Wie ktoś jak ściągnąć tą dużą nakrętkę na dolnej rurze?próbowałem odkręcić, podważyć, nawet oderwać i nic. Quote Link to post Share on other sites
BodyChrist Posted January 7, 2011 Report Share Posted January 7, 2011 W dniu wczorajszym zamówiłem sobie ten oto model: http://allegro.pl/item1390232254.html Czekam za przesyłką i napisze co o niej sądze ale zapowiada się bardzo ciekawie. Quote Link to post Share on other sites
MacDermot Posted January 7, 2011 Report Share Posted January 7, 2011 Batory, tej zakrętki atrapy magazynka rurowego chyba się nie odkręcić. U mnie jest krzywo nałożona, jakby była przyklejona, sam próbowałem odczepić, ale nie siłę, boje się, że mi się posypie cała replika ;p Nigdy nic nie wiadomo ;] Quote Link to post Share on other sites
BodyChrist Posted January 11, 2011 Report Share Posted January 11, 2011 Właśnie kurier przyniósł mi mojego shot guna. Pierwsze wrażenie bardzo pozytywne. Solidna replika. Waży prawie 1,5kg. Zasięg wytestowałem póki co tylko z okna i ze spokojem dolatuje do pawilonu oddalonego o 20 -30m od mojego okna. Jak jest z celnością to się dopiero w weekend przekonam na strzelance. Quote Link to post Share on other sites
majster988 Posted January 11, 2011 Report Share Posted January 11, 2011 Pozdr. dla kolejnego szczęśliwego posiadacza. Tak nawiasem, nie strzelaj przez okno do innych budynków. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted January 12, 2011 Report Share Posted January 12, 2011 (edited) W dniu wczorajszym zamówiłem sobie ten oto model: http://allegro.pl/item1390232254.html (...) Ja mam ten http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=76&products_id=574 myślę, że jakość i działanie porównywalne więc: - w miarę dobra replika, - słono przepłaciłeś na tym Alledrogo. Edited January 12, 2011 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Paulina Posted January 12, 2011 Report Share Posted January 12, 2011 Ale ten z allegro wygląda fajnie, ten ze zbrojowni jak zabawka... Więc: - nie tylko bebechy się liczą, - niektórzy lubią jak coś dobrze wygląda :) Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted January 12, 2011 Report Share Posted January 12, 2011 (edited) OK, ale nie za dwukrotnie wyższą cenę. Z Mosberga wystarczy zdjąć górną szynę i wygląd zdecydowanie poprawia się. Edited January 12, 2011 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Rudy1002 Posted January 12, 2011 Report Share Posted January 12, 2011 . Z Mosberga wystarczy zdjąć górną szynę i wygląd zdecydowanie poprawia się. Z remingtona..... Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted January 13, 2011 Report Share Posted January 13, 2011 Z remingtona..... Mimo starczej demencji, chyba jeszcze umiem czytać http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=76&products_id=574 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts