Gecko Posted January 17, 2005 Report Share Posted January 17, 2005 Nie wiedziałem gdzie to wrzucić, ale zasilana jest CO2 więc dałem do gazowych :) http://www.machinegun.pl/sklep/product_inf...products_id=832 masakra !!!! :D Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted January 17, 2005 Report Share Posted January 17, 2005 ktos wie moze czy jest "ostry" odpowiednik tej miny? czy to taka fantazja projektantow? Quote Link to post Share on other sites
SouthMan Posted January 17, 2005 Report Share Posted January 17, 2005 Już zbieram złociszki :twisted: Quote Link to post Share on other sites
Chopin Posted January 17, 2005 Report Share Posted January 17, 2005 wygląda jak poskręcane razem rury od sracza... Może więc jakaś replika samoróbek Irackich :lol: Quote Link to post Share on other sites
Gecko Posted January 17, 2005 Author Report Share Posted January 17, 2005 nie wygląda raczej na replike niczego co istnieje w realu, przynajmniej ja sie nie spotkałem z czymś takim, ale "na bezrybiu i rak ryba" :) więc pewnie znajdą sie klienci :) Quote Link to post Share on other sites
smoq Posted January 17, 2005 Report Share Posted January 17, 2005 Pomysł ciekawy, ciekawe jak się w praniu sprawdza :) ale bym chyba na naboje z gazem nie urobił :( Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted January 17, 2005 Report Share Posted January 17, 2005 jeden naboj co2 kosztuje ok 4zl, wiec nie tak drogo (oczywiscie jeszcze trzeba doliczyc koszt tego czym sie miota), biorac pod uwage to ze sie z tego nie strzela seria ;p Quote Link to post Share on other sites
Holman Posted January 17, 2005 Report Share Posted January 17, 2005 Coz Chopin ma racje, to wyglada gorzej niz insurgentowy IED :lol: Juz widze jak ktos to zakopuje i z ziemi wystaja takie 2 kawalki rury od kibla hehe Quote Link to post Share on other sites
K.A.B Posted January 17, 2005 Report Share Posted January 17, 2005 Moim zdaniem jest świetnie zakamuflowany do działań na zdewastowanym CQB. Wystają jakieś rury - "E walić to pewnie sracz rozwalony" Quote Link to post Share on other sites
Chopin Posted January 17, 2005 Report Share Posted January 17, 2005 Gorzej jak ktoś postanowi skorzystać i w trakcie na linkę nadepne.. Auć.... Quote Link to post Share on other sites
K.A.B Posted January 17, 2005 Report Share Posted January 17, 2005 Całkiem prawdopodobne, że dojdzie wtedy do efektu "Kosmicznych jaj" Quote Link to post Share on other sites
Holman Posted January 17, 2005 Report Share Posted January 17, 2005 O wlasnie sobie pomyslalem ze to byloby calkiem fajne gdyby bylo stylizowane na Claymore'a lub na ladunek mocowany np. na drzewie z wyciagana zylka inicjujaca detonacje. Wtedy byloby warte tej ceny, a tak...to sie bardziej nadaje do sklepu z armatura niz na pole walki ;) Quote Link to post Share on other sites
Ritter Posted January 18, 2005 Report Share Posted January 18, 2005 Patent sprzedawany na MG znany jest już od dawna w Paintballu. Czy stosowany w Polsce, tego nie wiem. Ale ten model widziałem na WWW już ładnych parę lat temu. Mi się marzy coś takiego: http://www.renegaderecon.com/article_details.php?id=62 Czyli klamot jako żywy... Zalety - wygląda świetnie i strzelałoby to nawet grochem. Podstawowa wada - kosztuje tyle, co dobry pistolet gazowy... :cry: Marzenia trzeba mieć... :wink: - Quote Link to post Share on other sites
Zachar Posted February 3, 2005 Report Share Posted February 3, 2005 Hmm.... dobre te miny, ale żeby można było je skutecznie wykorzystać to powinno się ich użyć w tzw. "większej ilości" na co, niestety, wysoka cena nam nie pozwala... :roll: Quote Link to post Share on other sites
żylet Posted February 4, 2005 Report Share Posted February 4, 2005 Ritter takie "Maleństwo" mogę wyprodukować dla was bez problemu, jeżeli jesteście zainteresowani. :wink: Może na początek nie claymora a bardziej standartowy ładunek montowany na drzewie odpalany np potykaczem. Już pracuję nad formą bo mnie Zamrok zachęcił. Żadnego gazu więc koszty użytkowania minimalne. Cena końcowa jednej sztuki napewno nie przekroczy 100 PLN. Napiszcie czy jesteście zainteresowani i czy wogóle ma sens żebym się w tym babrał 8) Quote Link to post Share on other sites
dzikki Posted February 4, 2005 Report Share Posted February 4, 2005 Ritter takie "Maleństwo" mogę wyprodukować dla was bez problemu, jeżeli jesteście zainteresowani. :wink: Może na początek nie claymora a bardziej standartowy ładunek montowany na drzewie odpalany np potykaczem. Już pracuję nad formą bo mnie Zamrok zachęcił. Żadnego gazu więc koszty użytkowania minimalne. Cena końcowa jednej sztuki napewno nie przekroczy 100 PLN. Napiszcie czy jesteście zainteresowani i czy wogóle ma sens żebym się w tym babrał 8) Jeśli zrobisz i zaprezentujesz zdjęcia, krótki film może, opis i szkice to chętni się znajdą. Quote Link to post Share on other sites
robal Posted February 5, 2005 Report Share Posted February 5, 2005 tak dzikki ma racje jak zrobisz prezentacje to ja tez bede za. Jeslli bedzie fajne to zakupie kilka sztuk Quote Link to post Share on other sites
żylet Posted February 5, 2005 Report Share Posted February 5, 2005 Ok w takim razie biorę się do roboty ! Wstępny projekt już mam więc sądze że nie powinno mi to zająć więcej niż miesiąc czasu. Gotowy model przedstawię w dziale /Ogólne techniczne/ Narazie & Pozdro Quote Link to post Share on other sites
robal Posted February 5, 2005 Report Share Posted February 5, 2005 daj tez info w tym watku pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Km@ciej Posted March 12, 2005 Report Share Posted March 12, 2005 a z tą miną na mg... pytanko takie posumowywujące Czy aby warto ją kupić? :D Quote Link to post Share on other sites
Loart Posted March 12, 2005 Report Share Posted March 12, 2005 Coś podobnego do tej miny z MG dałoby się zmontować nie za 239 zł a za 50zł. I wyglądałoby nawet podobnie, a w dodatku zasilanie byłoby na GG/propan a nie na CO2 więc koszty eksploatacji pewnie byłyby niższe. Ale to nie ten klimacik co claymek. Quote Link to post Share on other sites
Km@ciej Posted March 12, 2005 Report Share Posted March 12, 2005 jak mi cos takiego zmontujesz to na pewno kupie! no ale wracając do miny z mg, miał ktos z nia do czynienia? jak ona sieka i działa? no i czy warto ją kupic? Quote Link to post Share on other sites
sOOyka Posted March 13, 2005 Report Share Posted March 13, 2005 Moze lekko sie przysluze dyskusji podajac ten link: http://www.smartstep.se/ssp/asg/module/fil...998&FileId=3650 Tu jest filmik prezentujacy dokladnie dzialanie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts