Szymciozo Posted November 22, 2010 Report Share Posted November 22, 2010 Cześć, mam parę pytań dotyczących mojej broni. Jest to moja pierwsza broń i jak na pierwszy raz nie przesadzałem z jakością i ceną :) 1. Przysłano mi karabin z zepsutą , raczej połamaną częścią od celownika. Teraz mam pytanie czy takie coś można kupić, czy lepiej kupić inny celownik? 2. Posiadam do tej broni magazynek low cap, (chyba 40 kulek) i chciałbym zapytać czy do tej broni można kupić pojemniejszy magazynek? Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted November 23, 2010 Report Share Posted November 23, 2010 A jaka to firma i który model? Po zdjęciach podejrzewam, ze odpustowa zabawka z plastikowym GB i plastikową lufą wewnętrzną. Jeśli tak, to dostałeś chłopie to, za co zapłaciłeś. :dry: Możesz ją wyrzucić do śmieci, po wykręceniu śrubek i wyjęciu sprężyny powinna się już nadawać do pojemnika na odpady plastikowe. :icon_idea: Quote Link to post Share on other sites
Szymciozo Posted November 23, 2010 Author Report Share Posted November 23, 2010 To jest firma Boyi, dokładnie nie wiem jaki model. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted November 23, 2010 Report Share Posted November 23, 2010 Nie można, to totalny szajs. Quote Link to post Share on other sites
Przypadek Posted November 23, 2010 Report Share Posted November 23, 2010 (edited) Nic nie szkodzi ze BOYI, i tak jest to odpustowa zabawka. Zobacz sobie jak wyglada metalowa replika boya z metalowym GB. Jest zupelnie inna a do tego jaką masz, a jak zobaczysz przez gniazdo maga to bedzie tam zupelnie inna komora hopka. A tak zeby bylo wszystko jasne: rozumiem ze jest to replika o napędzie elektrycznym? Czy może spreżynka? Jesli elektryk to jaka masz tam baterie? (chodzi mi o pojemność + napięcie) Edited November 23, 2010 by Przypadek Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 23, 2010 Report Share Posted November 23, 2010 jaki kształt maga śliczny. Quote Link to post Share on other sites
hokager Posted November 23, 2010 Report Share Posted November 23, 2010 Raczej elektryczny,pewnie dał za nią 200 zł :D Quote Link to post Share on other sites
t0m3k Posted November 23, 2010 Report Share Posted November 23, 2010 Chyba na tanichmilitariach dostaniesz do tego magi. Jakieś kiedyś były w każdym razie da się kupić. A co do celownika to dorób sobie sam- nie trzeba do tego wielkich umiejętności modelarskich. btw, ta lufa jakaś krótka taka... Quote Link to post Share on other sites
Szymciozo Posted November 23, 2010 Author Report Share Posted November 23, 2010 Przypadek to jest elektryczna broń, tak jak hokager mówi kupiłem ją za ok. 200 zł przez allegro z org. sklepu z bronią aeg. Napięcie 8.4V 7 baterii. Powtarzam jest to moja pierwsza broń więc nie wydawałem kosmicznych pieniędzy, dla mnie wcale nie jest aż tak hierowa. Z biodra strzały na odległość 40m bardzo celne ( nie przy pomocy celownika , bo wyłamany ). A czy do tej broni można inny celownik zamontować?? Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted November 23, 2010 Report Share Posted November 23, 2010 A my powtarzamy po raz xxxx - to nie jest broń! To jest replika! Z tym, że w przypadku tego produktu wahałbym się, czy można użyć nawet tego określenia. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 23, 2010 Report Share Posted November 23, 2010 40 metrów "na oko" czy mierzone? Bo to super osiągi jak na zabawkę :o Quote Link to post Share on other sites
Szymciozo Posted November 23, 2010 Author Report Share Posted November 23, 2010 na oko ;) Quote Link to post Share on other sites
Brenten Posted November 23, 2010 Report Share Posted November 23, 2010 Szkoda było kasy. Odkładaj teraz na coś konkretnego. Quote Link to post Share on other sites
Przypadek Posted November 23, 2010 Report Share Posted November 23, 2010 Mierzone na super dokładną miarą oczną ;). Pytam o baterię bo wtego typu "replikach" jest zazwyzaj ok 7.2 V i pojemność jakies 600 mAh, co przy normalnej replice jest zdecydowanie za malo. Ale Szymciozo wracając do Twojego pytania: tak, możesz zamontować np kolimator, chociaz jesli kupiłes ta "replikę" jako nową to lepiej złóż reklamację. Poprostu szkoda kasy na koli. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 23, 2010 Report Share Posted November 23, 2010 czyli pewnie walisz nią na 20 metrów ;) zwróć towar i ciesz się normalną repliką. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted November 23, 2010 Report Share Posted November 23, 2010 Jeśli ci oddadzą kasę, to za 50zeta więcej masz używaną cymkę z allegro (plus przesyłka oczywiście...) Quote Link to post Share on other sites
sylar Posted November 23, 2010 Report Share Posted November 23, 2010 Po zdjęciach podejrzewam, ze odpustowa zabawka z plastikowym GB i plastikową lufą wewnętrzną. lufa wewnętrzna jet metalowa, a jej długość to około 10cm - miałem okazje rozbierać to cacko :) Quote Link to post Share on other sites
t0m3k Posted November 23, 2010 Report Share Posted November 23, 2010 Jeśli ci oddadzą kasę, to za 50zeta więcej masz używaną cymkę z allegro (plus przesyłka oczywiście...) wiesz, cyma wyprodukowała więcej niż jedną replikę :P nawet za "50" zł Quote Link to post Share on other sites
Szymciozo Posted November 23, 2010 Author Report Share Posted November 23, 2010 (edited) TO jak mówicie że kasa wydana w błoto , to za ile można już taką Waszym zdaniem porządną replikę ale dla początkującego? Wyżej zauważyłem , że za 250zł prawda? :) Edited November 23, 2010 by Szymciozo Quote Link to post Share on other sites
Przypadek Posted November 23, 2010 Report Share Posted November 23, 2010 Szymciozo to zalezy od tego ile masz kasy i co Ci sie podoba. W komisie mozna juz wychaczyc cos od 250 zlotych za uzywke, jak chcesz cos nowego to prosze http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/cm_028_a_tactical-792.html lub http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/cm_028-172.html . Opinie na temat tych replik poczytasz na forum. I co najwazniejsze'; tutaj bez problemu dostaniesz wszystkie pasujace i potrzebne czesci (np lufe, gumke, nowe magi). P.S. Rozumiem ze masz dobrą ochronę uczu? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 23, 2010 Report Share Posted November 23, 2010 A ja dodam, że to nie jest celownik tylko muszka. Quote Link to post Share on other sites
Szymciozo Posted November 23, 2010 Author Report Share Posted November 23, 2010 Możesz wytłumaczyć co to jest ucz? :P Quote Link to post Share on other sites
Roni92 Posted November 23, 2010 Report Share Posted November 23, 2010 (edited) 180zł za cm028 używaną to dolna granica, chyba, że umiesz i lubisz się licytować, to można naprawde tanio cuś kupić i to lepsze niż cm028. Edited November 23, 2010 by Roni92 Quote Link to post Share on other sites
Szymciozo Posted November 23, 2010 Author Report Share Posted November 23, 2010 Ok, to jeszcze zapytam , za ile mogę opchnąć tą zabawkę np. znajomemu ( :D ) , albo na allegro? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 23, 2010 Report Share Posted November 23, 2010 20-30zł biorąc pod uwagę stan i to, że grzebana. Lepiej rozmontuj. Śrubki, sprężynki i takie drobiazgi zawsze się przydają. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts