Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

2 pytania od początkującego

Recommended Posts

Cześć, mam parę pytań dotyczących mojej broni. Jest to moja pierwsza broń i jak na pierwszy raz nie przesadzałem z jakością i ceną :)

1. Przysłano mi karabin z zepsutą , raczej połamaną częścią od celownika. Teraz mam pytanie czy takie coś można kupić, czy lepiej kupić inny celownik?

obraz001hh.jpgobraz003c.jpg

obraz004tl.jpgobraz010.jpg

obraz011p.jpg

2. Posiadam do tej broni magazynek low cap, (chyba 40 kulek) i chciałbym zapytać czy do tej broni można kupić pojemniejszy magazynek?

obraz005u.jpgobraz007ch.jpg

obraz009lr.jpg

A jaka to firma i który model?

Po zdjęciach podejrzewam, ze odpustowa zabawka z plastikowym GB i plastikową lufą wewnętrzną.

Jeśli tak, to dostałeś chłopie to, za co zapłaciłeś. :dry: Możesz ją wyrzucić do śmieci, po wykręceniu śrubek i wyjęciu sprężyny powinna się już nadawać do pojemnika na odpady plastikowe. :icon_idea:

Nic nie szkodzi ze BOYI, i tak jest to odpustowa zabawka. Zobacz sobie jak wyglada metalowa replika boya z metalowym GB. Jest zupelnie inna a do tego jaką masz, a jak zobaczysz przez gniazdo maga to bedzie tam zupelnie inna komora hopka. A tak zeby bylo wszystko jasne: rozumiem ze jest to replika o napędzie elektrycznym? Czy może spreżynka? Jesli elektryk to jaka masz tam baterie? (chodzi mi o pojemność + napięcie)

Edited by Przypadek

Przypadek to jest elektryczna broń, tak jak hokager mówi kupiłem ją za ok. 200 zł przez allegro z org. sklepu z bronią aeg. Napięcie 8.4V 7 baterii. Powtarzam jest to moja pierwsza broń więc nie wydawałem kosmicznych pieniędzy, dla mnie wcale nie jest aż tak hierowa. Z biodra strzały na odległość 40m bardzo celne ( nie przy pomocy celownika , bo wyłamany ).

A czy do tej broni można inny celownik zamontować??

Mierzone na super dokładną miarą oczną ;). Pytam o baterię bo wtego typu "replikach" jest zazwyzaj ok 7.2 V i pojemność jakies 600 mAh, co przy normalnej replice jest zdecydowanie za malo. Ale Szymciozo wracając do Twojego pytania: tak, możesz zamontować np kolimator, chociaz jesli kupiłes ta "replikę" jako nową to lepiej złóż reklamację. Poprostu szkoda kasy na koli.

Szymciozo to zalezy od tego ile masz kasy i co Ci sie podoba. W komisie mozna juz wychaczyc cos od 250 zlotych za uzywke, jak chcesz cos nowego to prosze http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/cm_028_a_tactical-792.html lub http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/cm_028-172.html . Opinie na temat tych replik poczytasz na forum. I co najwazniejsze'; tutaj bez problemu dostaniesz wszystkie pasujace i potrzebne czesci (np lufe, gumke, nowe magi).

P.S.

Rozumiem ze masz dobrą ochronę uczu?