grzechotnik Posted December 30, 2010 Report Share Posted December 30, 2010 - http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=8122 - 550zł i... Do M24 pasują części tuningowe dedykowane do tego modelu a także jego japońskiego pierwowzoru, APS 2. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Voo-Doo Posted December 30, 2010 Report Share Posted December 30, 2010 Nie chcę nic mówić, ale już jest o tym temat, czasami trzeba użyć szukajki. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted December 30, 2010 Author Report Share Posted December 30, 2010 Jest w nowościach - owszem. To, to się przeniesie tutaj? :icon_biggrin: Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted December 30, 2010 Report Share Posted December 30, 2010 APS2 nie jest pierwowzorem repliki m24. Cylinder, spust nie są wymienne. Można przerobić ale wymienne nie są. Quote Link to post Share on other sites
Voo-Doo Posted December 30, 2010 Report Share Posted December 30, 2010 APS nie jest pierwowzorem? to sie okaże gdy go kupie, tak za jakieś 2 tyg. i rozwieje wszelkie wątpliwości. Quote Link to post Share on other sites
parkie Posted December 30, 2010 Report Share Posted December 30, 2010 Oglądałem różne filmiki na YT, gdzie nasi zagraniczni koledzy twierdzą, iż do repliki z rodziny Snow Wolf a dokładniej M99 http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=8120&name=Snow_Wolf_-_M99_-_Sniper_Set podchodzą również części od APS2 :zastanawia: Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted December 30, 2010 Report Share Posted December 30, 2010 bo to prawda, sporo części pasuje ale nie wszystkie. Quote Link to post Share on other sites
parkie Posted December 30, 2010 Report Share Posted December 30, 2010 Jak rozumiem z opisu, pasują tam też części od M24 CA ? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted December 30, 2010 Report Share Posted December 30, 2010 Cytat z opisu: "Do M24 pasują części tuningowe dedykowane do tego modelu a także jego japońskiego pierwowzoru, APS 2." Któryś już raz trafiam na bzdury i bełkot w opisie produktów u SS (na szczęście nie nagminnie). A więc po pierwsze, APS2 nie jest pierwowzorem dla m24. Wspólne mają tłok, prowadnicę i głowicę cylindra. Dalej, jeżeli do tej repliki pasuje np cylinder dedykowany do m24 (w domyśle: CA) to nie ma opcji aby pasował cylinder do aps2 i odwrotnie. Jest to fizycznie niemożliwe, rączki zamków są inaczej mocowane do cylindrów. Bolce do których są one przykręcane mają inne średnice i długości. Quote Link to post Share on other sites
parkie Posted December 30, 2010 Report Share Posted December 30, 2010 A komora HU ? (PDI) Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted December 30, 2010 Report Share Posted December 30, 2010 Nie wiem. Możliwe akurat w przypadku komory, że pasują obie choć wątpię. Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted December 30, 2010 Report Share Posted December 30, 2010 Nie chcę się okazać pesymistą, ale to zawsze chińska kopia i wątpie żeby, na przykład wytrzymał cylinder 300% jak jego protoplasta. Quote Link to post Share on other sites
Voo-Doo Posted December 30, 2010 Report Share Posted December 30, 2010 komora od m24 nie będzie pasowała. Zwróćcie uwagę, że regulacja hop-śup w emce snow wolfa jest taka sama jak w przypadku VSR. Więc istnieje możliwość iż komora od vsr'ek będzie pasować. Quote Link to post Share on other sites
parkie Posted December 30, 2010 Report Share Posted December 30, 2010 Lub komora będzie na tyle dobra, że nie będzie trzeba jej wymieniać :cool: Quote Link to post Share on other sites
Olek96 Posted December 30, 2010 Report Share Posted December 30, 2010 Oj, żeby to nie był drugi SWD A&K, czyli niby wszystko ładnie piknie, a sie okaże, że syf. Quote Link to post Share on other sites
Voo-Doo Posted December 30, 2010 Report Share Posted December 30, 2010 "Lub komora będzie na tyle dobra, że nie będzie trzeba jej wymieniać" parkie, pozostaje nam wierzyć... Quote Link to post Share on other sites
Skejter Posted December 30, 2010 Report Share Posted December 30, 2010 Giwera nader ciekawa,pozostaje poczekać aż ktoś odważny kupi i opowie co i jak, bo cena dość niska jak za taki karabin się wydaje. Quote Link to post Share on other sites
migeron Posted December 30, 2010 Report Share Posted December 30, 2010 racja dobra cena ale żeby nie okazało się że cena ino jest dobra a reszta to syf :icon_confused: Quote Link to post Share on other sites
DDevilPL Posted December 30, 2010 Report Share Posted December 30, 2010 (edited) Na przykładzie Barretta M99 od Snow Wolfa - muszę przyznać, że jakość ostatniej serii jest podejrzanie dobra. Pewnie w M24 siedzą te same bebechy, przynajmniej większość (APS2). Co do Barretta - na przykładzie mojego mogę napisać, że korpus jest dobrze spasowany, lufa zewnętrzna nie chybota się (jak we wcześniejszych egzemplarzach, u mnie zostały fabrycznie założone pierścienie usztywniające), magazynek ładnie podaje, mechanizm przeładowania chodzi lekko jak stawy kolanowe pięciolatka i przyjemnie tyka. Zespół spustu wydaje się być niezniszczalny, gdyby produkowano sprężyny dla 250m/s pewnie by je uciągnął. Bardzo dużo przydatnych informacji na temat tuningu znajdziecie w tym profilu: FILMY. Wracając do upgrade'u M24: przy ekstremalnych springach najlepiej wymienić głowicę cylindra (zakładam, że jest ta sama). Spotkałem się z dwoma przypadkami jej pęknięcia w M99 na zagranicznych forach. Oczywiście najlepszy tłok to Lay-Lax, trzeba do tego dokupić też głowicę tłoka do M24, która jest aktualnie dostępna, jak i prowadnicę sprężyny. Wnętrzności Barretta sprawiają wrażenie pełnej zgodności z APS2. Szykuje się killer SWD A&K? Chciałbym w końcu powiedzieć - wreszcie. Ale stan faktyczny zweryfikują dopiero recenzje użytkowników. PS: W powyższym linku są dwa różne testy celności, więc jeżeli w środku siedzi ta sama lufa (precka 6.04), to będzie można się odnieść w pewien ograniczony sposób do M24. Edited December 30, 2010 by DDevilPL Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted December 30, 2010 Report Share Posted December 30, 2010 Devil, a jak komora hop? Szczelna, dobrze podkręca? Quote Link to post Share on other sites
DDevilPL Posted December 30, 2010 Report Share Posted December 30, 2010 Nie wiem czy szczelna (nie sprawdzałem FPS), ale podkręca bardzo dobrze. To standardowa komora APS2. Quote Link to post Share on other sites
Voo-Doo Posted December 30, 2010 Report Share Posted December 30, 2010 A jest tam miejsce na teflon-fix czy wszystko jest mega ciasne? I jakie lufy podchodzą? AEG? Quote Link to post Share on other sites
DDevilPL Posted December 30, 2010 Report Share Posted December 30, 2010 (edited) A jest tam miejsce na teflon-fix czy wszystko jest mega ciasne? I jakie lufy podchodzą? AEG? - w komentarzach do innego filmiku na tym profilu pan wyjaśnił, że hop-up mod nie jest konieczny i zrobił go tylko z zamiłowania do grzebania w replikach. Warto zapoznać się z całym materiałem. Naprawdę ciekawe patenty. Osobiście nie rozbierałem jeszcze komory. Aby zamontować lufę i gumkę od AEG, trzeba wymienić komorę na PDI. Bez takiej modyfikacji podchodzą TYLKO lufy i gumki od APS2. Edited December 30, 2010 by DDevilPL Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted December 30, 2010 Report Share Posted December 30, 2010 Więc istnieje możliwość iż komora od vsr'ek będzie pasować. Wątpię. Średnica cylindra i komory zazwyczaj jest równa (kwestie technologiczne, odlewa się wtedy lufę zew i komorę zamkową w prostszej formie) replikach sprężynowych więc komora od VSR nie ma prawa pasować. Magazynki (ich konstrukcja) sugeruje to samo- sposób wprowadzania kulki z maga do komory w VSR jest inny. Magazynki od m24 SW sugerują sposób wprowadzania kulki analogiczny jak w ma4/aps2/aps96. Stawiam, że to hybryda- regulacja rodem z VSR i klonów, magazynek (więc i sposób wprowadzania kulki do komory) raczej z czegoś apsopodobnego. Nie jest konieczny itp ale snajperki to snajperki, tu oczekuje się maksimum szczelności i ogólnie osiągów więc i tak wszystko do uszczelnienia. To raczej standard w jakiejkolwiek snajperce. Quote Link to post Share on other sites
pioti8 Posted January 17, 2011 Report Share Posted January 17, 2011 Chciałbym się zapytać, ile standardowo FPS posiada repliczka, bo na specshopie niestety nie ma na ten temat informacji. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts