Foxtrot29 Posted February 16, 2013 Report Share Posted February 16, 2013 Mhm, kopia ATACSa AU. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted February 17, 2013 Report Share Posted February 17, 2013 Kopia, która ma 10 zamiast 12 kolorów składowych jak mnie pamięć nie myli. Quote Link to post Share on other sites
Afrati Posted February 20, 2013 Report Share Posted February 20, 2013 Helikon dał znać, że można się spodziewać ich mundurów w A-TACS. Za fejsbuczkiem: "Z przyjemnością informujemy, iż poszerzamy ofertę o kamuflaż A-TACS Camo™. Nasze mundury w A-TACS AU Camo™ i A-TACS FG Camo™ zadebiutują na targach IWA 2013." Cena zapewne będzie przyjemna, a i jakość powinna być sensowną alternatywą dla szybkospieralnego Proppera. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted February 20, 2013 Report Share Posted February 20, 2013 Skoro podbito temat :D Rosjanie w ( chińskim) A-TACS: Quote Link to post Share on other sites
kfercik Posted February 25, 2013 Report Share Posted February 25, 2013 (edited) Wydaje mi się, że sporo (albo chodź kilka) osób kupiło ATACSa w FG, tak jak i ja Jako iż planuję zakupić do niego kamizelkę, bardzo bym prosił o jakąś radę. Nie chodzi tu o radę dotyczącą samej kamizelki (tą już mam upatrzoną), ale o kamo. Najbardziej by mi zależało na zdjęciach, jak to wygląda i na Waszej opinii. Chodzi o to, by nie wyglądać jak idiota :icon_smile: Do ATACSa FG lepiej Ranger Green, czy Oliwkę? Wiem, że RG jest bardziej szarzasty, wydaje mi się, że pasuje raczej do miejscego ATACSa, ale zdam się na Was. Znalazłem filmik na YT, ale jest kręcony mikrofalówką, więc kolory wszystkie są zółto-pomarańczowe (wnętrze, sztuczne światło) i widać, że całkiem nieźle się zgrywa, ale dla mnie filmik jest niewiarygodny. Edited February 25, 2013 by kfercik Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted February 25, 2013 Report Share Posted February 25, 2013 Do Atacsa w FG najlepiej pasuje Atacs w FG. Oporządzenie w oliwce i rg mocno się odcina (w rg na moje oko mniej), natomiast najlepiej będzie kupić sobie materiał (Orkan miał jeszcze jakiś czas temu) i dać szpej do uszycia. Quote Link to post Share on other sites
kfercik Posted February 25, 2013 Report Share Posted February 25, 2013 Kamizelki kosztują gigantyczne pieniądze w atacsie. Muszę się rozeznać czy szycie mniej. Quote Link to post Share on other sites
Ace Posted February 26, 2013 Report Share Posted February 26, 2013 widzialem czlowieka w FG z kamizelka w RG, i wspolgralo idealnie Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted February 26, 2013 Report Share Posted February 26, 2013 http://volktacticalgear.militaryblog.jp/e381658.html Imho RG to najuniwersalniejszy jednolity kolor. Quote Link to post Share on other sites
kfercik Posted February 27, 2013 Report Share Posted February 27, 2013 Wukasz masz ode mnie soczystego buziaczka za ten link ;) Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted March 1, 2013 Report Share Posted March 1, 2013 A nie prosciej to? : http://www.ebairsoft.com/6094-style-plate-carrier-pouches-p-6315.html http://www.ebairsoft.com/skirmich-jumper-plate-carrier-p-5984.html Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted March 1, 2013 Report Share Posted March 1, 2013 Jw. :) Taśmy są w tym samym kolorze co materiał główny - na fotkach wychodzi dziwnie :) Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted March 1, 2013 Report Share Posted March 1, 2013 Yahalom, a masz może te Combaty spodnie w A-Tacsie? :) Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted March 1, 2013 Report Share Posted March 1, 2013 Nie, za małe rozmiary robią :teeth: Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted March 4, 2013 Report Share Posted March 4, 2013 (edited) Ari, ja właśnie sprzedałem, ale kupiec jeszcze nie przelał pieniędzy więc mogę co nie co napisać o nich. TMC. Edited March 4, 2013 by HellMaker666 Quote Link to post Share on other sites
patryk910 Posted March 4, 2013 Report Share Posted March 4, 2013 (edited) Wasatch w Atacsie FG z Cordury 500 zrobione przez Bombelsara. Miało być z palsami ale ostatecznie zrezygnowałem (trochę żałuje ,że bez palsów ) PS I za tą kamizelkę nie wydałem kosmicznej sumy. Propsy dla Bombla Edited March 4, 2013 by patryk910 Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted March 4, 2013 Report Share Posted March 4, 2013 Kolorem wykończenia (taśmy i klamry) zabiłeś całą ideę :< Quote Link to post Share on other sites
patryk910 Posted March 4, 2013 Report Share Posted March 4, 2013 (edited) To nie ja dobierałem klamry Co do taśm to nie sądziłem ,że będą , aż tak ciemne . Aczkolwiek w terenie znacznie lepiej się sprawuje niż można byłoby się spodziewać po zdjęciach. No i w sumie to moja pierwsza kamizelka na zamówienie. Następna będzie inaczej wyglądała. Edited March 4, 2013 by patryk910 Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted March 9, 2013 Report Share Posted March 9, 2013 Z FB Helikona: Quote Link to post Share on other sites
Tomek P-ń Posted March 9, 2013 Report Share Posted March 9, 2013 Z innej beczki to chciałbym zwrócić uwagę na to, że FG od proppera bardzo szybko się spiera, co praktycznie wyłączyło z użytku mój komplet atacs-a. Ciekawe jak to wygląda u Helikona Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted March 10, 2013 Report Share Posted March 10, 2013 A jak pierzesz? Na lewą stronę w szarym mydle? Jak nie, to nie dziwota, ja po uniformach proppera w mc zauważyłem że nawet perwoll black magic (naprawdę niezajadły detergent) jest zbyt mocny dla ciuchów proppera. Quote Link to post Share on other sites
ORKAN_Hubert Posted March 11, 2013 Report Share Posted March 11, 2013 Tkaniny NYCO w kamuflażu A-TACS są dostępne w dwóch rodzajach farbowania określane jako VAT i pigment. To drugie cechuje się słabszą trwałością. Być może Propper używa właśnie tego. Odnośnie koloru klamer, to zarówno do A-TACS FG i AU zalecane są klamry w kolorze tan. Quote Link to post Share on other sites
shardac Posted March 11, 2013 Report Share Posted March 11, 2013 Tkaniny NYCO w kamuflażu A-TACS są dostępne w dwóch rodzajach farbowania określane jako VAT i pigment. To drugie cechuje się słabszą trwałością. Być może Propper używa właśnie tego. Wiadomo więc dlaczego wprowadzono dwa takie różne rozwiązania? Quote Link to post Share on other sites
ORKAN_Hubert Posted March 11, 2013 Report Share Posted March 11, 2013 Barwienie pigmentowe jest tańsze. Quote Link to post Share on other sites
ku_charz Posted March 17, 2013 Report Share Posted March 17, 2013 Jak spisuje się fg w warunkach leśnych jesienią/zimą? O ile zimą każdy wie jakie są warunki i zawsze będzie widać - jest zielona, biegająca plama? No i ta jesień. Wydaje się idealny na wiosnę/lato, ale zastanawia mnie jak sprawdza się w innych warunkach. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts