gloomer Posted August 8, 2012 Report Share Posted August 8, 2012 Cała komora. Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted August 8, 2012 Report Share Posted August 8, 2012 Albo znajdziesz kogoś kto ci da wymiary i sobie taką zrobisz. Quote Link to post Share on other sites
misiek9977 Posted August 11, 2012 Report Share Posted August 11, 2012 Podobno skończyli robić CM003. Ja swoją nie dawno dorwałem przez gunfire. Napisali że nie mają, ale jak pytałem czy w sklepach stacjonarnych jest to się 2 sztuki znalazły. I tak oto jestem szczęśliwym posiadaczem gie trzydzieści sześć :) Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted August 11, 2012 Report Share Posted August 11, 2012 Bezsens. Niby dlaczego mieliby zakończyć produkcję tak dobrze sprzedającej się repliki? Jak już to tylko może na chwilę zatrzymali produkcję - oby . Quote Link to post Share on other sites
lukira Posted August 11, 2012 Report Share Posted August 11, 2012 A dlaczego Km Head skończył produkcję luf 6.04 ? ;) Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted August 11, 2012 Report Share Posted August 11, 2012 (edited) Nie wiem :icon_biggrin: Nie interesowałem się tym :icon_wink: Co do Gietki. Na razie nie jest to pewne info chyba,więc nie ma co panikować. Edited April 13, 2015 by Marrtinez Quote Link to post Share on other sites
raubritter Posted August 11, 2012 Report Share Posted August 11, 2012 A dlaczego Km Head skończył produkcję luf 6.04 ? :icon_wink: Bo produkuje nowe lufy 6.03 mm, a dla Kwa 6.02 mm. Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted August 12, 2012 Report Share Posted August 12, 2012 (edited) Podobno cała Cyma stanęła. Tylko części tłuką. A tak nawiasem; od dzisiaj się ogarnąłem czemu G36C ma tyle lansu w sobie: Edited August 12, 2012 by Winiacz Quote Link to post Share on other sites
karolozg Posted August 12, 2012 Report Share Posted August 12, 2012 Taka uwaga użytkowa: warto co jakiś wyjąć gearbox i sprawdzić docisk silnika oraz śruby mocujące koszyk silnikowy. Lubią się odkręcać. Muszę chyba zastosować Loctite http://www.loctite.pl/cps/rde/xchg/henkel_plp/hs.xsl/zabezpieczanie-pocze-gwintowych-6474.htm Quote Link to post Share on other sites
lukira Posted August 13, 2012 Report Share Posted August 13, 2012 Bo produkuje nowe lufy 6.03 mm, a dla Kwa 6.02 mm. 6.03 to nie są KM Heady, a jedynie coś o nazwie KM - testowałem je - porównywalne do systemy. 6.02 dla KWA - owszem, jednak jest to zawężone grono odbiorców. 6.04 były najlepszymi lufami dostępnymi dla przeciętnego zjadacza chlepa, schodziły zawsze jak świeże bułeczki, więc teoretycznie też zakończenie produkcji było bezsensem. Quote Link to post Share on other sites
misiek9977 Posted August 16, 2012 Report Share Posted August 16, 2012 Usłyszałem gdzieś że przestali robić 003 bo im się nie opłacało (stosunek jakości do ceny), ale nie bardzo chce mi się w to wierzyć. Po podniesieniu ceny pewnie i tak by się sprzedawały, no ale cóż. Quote Link to post Share on other sites
nazgul45 Posted August 16, 2012 Report Share Posted August 16, 2012 (edited) żaden ze mnie spec, ale nie wydaje mi się by zaprzestali produkcji jednego z najlepiej sprzedających się modeli, może chinole, ale nie debile. sądzę że firma CYMA, jest i producentem i podwykonawcą dla (sądzę, że napewno - firmy ASG z Danii) chinole mają w głębokim zwieraczu że w Polsce jest szczyt sezonu i ludzie chcą kupić CM003, lub CM030 na które ja osobiście poluje (albo odwrotnie nie pamiętam tych modeli) biorąc pod uwagę fakt, iż są podwykonawcą rypią w chwili obecnej jakieś zamówienia na Aresy/Sresy/ASG/może i Marui.... gdybam tylko. Napewno Cyma prowadzi produkcję części zamiennych, czyli firma istnieje i czekać tylko jak produkcja replik znów wróci, a stanie się to niechybnie przed okresem bożonarodzeniowym. poza tym, nie zapominajmy że to ChRL a nie RP, czy D. Jak to się mawia w Rosji, "Kak zdiełajem, tak budiet" sry za brak cyrylicy. Edited August 16, 2012 by nazgul45 Quote Link to post Share on other sites
pitumside Posted August 20, 2012 Report Share Posted August 20, 2012 Problemem są właśnie twoje kulki.Mają matową powierzchnię,przez co przy słabej sprężynie w magu się blokują.Miałem to samo w pmagach magpula. kupiłem ostatnio G&G 0,25g i to samo :/ dalej taka akcja :( Quote Link to post Share on other sites
nazgul45 Posted August 20, 2012 Report Share Posted August 20, 2012 kupiłem ostatnio G&G 0,25g i to samo :/ dalej taka akcja :( a co ci się dzieje? kulki się tną czy podaje po kilka na raz ? Quote Link to post Share on other sites
outsider47 Posted August 21, 2012 Report Share Posted August 21, 2012 Chłopaki pomóżcie, brakuje mi śruby długiej imbusowej którą widać po złożeniu kolby, podałby mi ktoś jej wymiary? dł i średnicę? Quote Link to post Share on other sites
pitumside Posted August 21, 2012 Report Share Posted August 21, 2012 a co ci się dzieje? kulki się tną czy podaje po kilka na raz ? tną i w taki sposob ze pierwsze 4 do 5 kulek sa wypluwane i nastepne juz leca normanie :/ Quote Link to post Share on other sites
seger Posted August 21, 2012 Report Share Posted August 21, 2012 Chłopaki pomóżcie, brakuje mi śruby długiej imbusowej którą widać po złożeniu kolby, podałby mi ktoś jej wymiary? dł i średnicę? M4x35 Quote Link to post Share on other sites
nazgul45 Posted August 21, 2012 Report Share Posted August 21, 2012 gumkę zmieniałeś ostatnimi czasy? sytuacja występuje na wielu różnych magazynkach? na low/mid capie i na hi capie sprawdzałeś? grzebałeś w GB, robiłeś coś z dyszą? Quote Link to post Share on other sites
misiek9977 Posted August 27, 2012 Report Share Posted August 27, 2012 Jakich używacie akumulatorów w swoich replikach G36c? Napiszcie, pomoże to innym i nie ukrywam że mi też :icon_mrgreen: , a temat jest dobry. Quote Link to post Share on other sites
nazgul45 Posted August 27, 2012 Report Share Posted August 27, 2012 turnigy 2200 mah, 9,6 v lipo Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted August 27, 2012 Report Share Posted August 27, 2012 LiPo 9,6v? GDZIE?! 1200 mAh, NiMh osobiście używam. Quote Link to post Share on other sites
nazgul45 Posted August 28, 2012 Report Share Posted August 28, 2012 sry pomyliłem się. 7,4 V. a takie cóś, ale od turnigy http://www.modelmotor.pl/pakiet-lipol-2200-mah-7-4v-25c-polyquest-v2.html no i od turnigy kosztował mnie 50 zł a gdzie? w chwyt przedni Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted August 30, 2012 Report Share Posted August 30, 2012 Dla tych co panikowali,że nie będzie już CM003. W zbrojowni.com.pl mieli dostawę Cymy i ta replika jest już dostępna ;) Tylko szkoda,że cena taka duża. Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted August 30, 2012 Report Share Posted August 30, 2012 Tylko szkoda,że cena taka duża. A tam, drożej się sprzeda na allegro. Quote Link to post Share on other sites
pitumside Posted August 31, 2012 Report Share Posted August 31, 2012 gumkę zmieniałeś ostatnimi czasy? sytuacja występuje na wielu różnych magazynkach? na low/mid capie i na hi capie sprawdzałeś? grzebałeś w GB, robiłeś coś z dyszą? była zmieniania na systemke gumka sytuacja wystepuje na low-cap i mid cap . Na hi-cap dzialaja elegancko przy GB nie grzebałem bo replike mam od lutego i nic tam sie nie dzieje ::) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts