Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Wyposażenie dla snajpera

Recommended Posts

Witam !

Oglądałem dużo filmików w których były wypady ASG do lasu albo innych obiektów i bardzo mi się to spodobało ponieważ na co dzień nie mogę pójść sobie sam z wiatrówką postrzelać ponieważ jest to karalne :( ASG umożliwia mi to i jest zupełnie legalne z tego co wiem. Chciałbym spróbować swoich sił w zabawach ASG.

Początkowo chciałbym aby ktoś napisał mi tutaj wyposażenie dla snajpera i jaki to będzie model. Jak ktos moze niech to bedzie wygladalo tak :

Snajperka-(model) rodzaje kulek do niego i takie tam dane i czy lepszy bedzie sprezynowy elektyrczny czy gazowy

• Replies 85
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Mam 3.700 zł :) Ale nie chce od razu wszystkiego wydać :) postrzelam sobie zobacze czy mi się to nie znudzi (pewnie sie nie znudzi ]:->> ) i wtedy zorganizuje pieniadze na cos dobrego

A i pytanie ;p czy jak snajpe trzymam po lewej stronie a nie po prawej to nie moge uczestniczyc na organizowanych zabaw ASG ??

Edited by MisiekZabójca
Oglądałem dużo filmików w których były wypady ASG do lasu albo innych obiektów i bardzo mi się to spodobało ponieważ na co dzień nie mogę pójść sobie sam z wiatrówką postrzelać ponieważ jest to karalne :( ASG umożliwia mi to i jest zupełnie legalne z tego co wiem

Raz : o ile jesteś pełnoletni i wiatrówka nie przekracza limitu 17J strzelanie z niej jest absolutnie legalne. Należy tylko zabezpieczyć teren przed wtargnięciem osób trzecich w strefę ognia. Czyli czy jest to wiatrówka czy ASG musisz w zasadzie spełnić te same warunki.

Dwa: czy z wiatrówką czy z Asg strzelanie musi odbywać się w miejscach legalnych. Strzelanie się w np obszarach parków narodowych może zakończyć się mandatem

Trzy: podstawowym wyposarzeniem snajpera jest rozum i to ostry jak brzytwa, więc powinien przyszły snajper potrafić skorzystać z narzędzi szukających aby niezbędne informacje znaleść samemu. A akurat na tym forum informacji na ten temat (znaczy i o replikach i o ich tuningu i o wyposarzeniu) jest wiadomości od metra i tylko trzeba sobie zadać troszkę trudu żeby poczytać bo nawet szukać specjalnie mocno nie trzeba

Snajperstwo to ciezki kawalek chleba. By zostac snajperem musisz sie w ASG bawic conajmniej 2 lata inaczej z replika powyzej 600fps nigdzie nie zostaniesz wpuszczony. To naprawde niebezpieczne mozna zrobic krzywde a potem bedzie jak wybiles komus zeba lub zrobiles dziure w policzku. To powiesz "aaa bo on wyskoczyl mi z krzakow" ... i tak sie skonczu twoja przygoda z ASG. Kup elektryka do 400fps i wtedy sie przekonasz czy sie podoba ASG jak nabierzesz doswiadczenia wtedy mozesz zaczac bawic sie w snajperstwo. Z reszta to wcale nie jest takie super na jakie wyglada bo i tak nie bedziesz przeciez sciagal ludzi z np: 800-900m tylko przy dobrym tuningu wyciagniesz moze 90m skutecznego zasiegu.

Pozdrawiam Wulcio

Edited by Wulcio

Misiek, kogoś mi przypominasz. Mam nadzieję że się mylę i poprawnie wpisałeś miasto w rubryce "skąd"

A tak swoją drogą to nie kupuj na razie repliki snajperskiej. AS może Ci się nie spodobać i co wtedy? Będzie płacz bo wydałem 3.700 na pistolet który mi się nie podoba. Zacznij sobie z jakimś karabinkiem szturmowym(poszukaj w krakmanie, z tym wyjątkiem to dobro bo jest najtańsze) powiedzmy tak do 600zł, kup dobre gogle ( nie szukaj na krakmanie, bo krakman to zło), jakiś fajny mundur (najtańszy jest fleck, wyślij mi priva to Ci dam gg kolesia który ma BW w ch*lere i jeszcze więcej), buty nie muszą być wojskowe ale mogą też być trekkingowe, takie żeby Twoja stopa była z nich zadowolona.

Hmmm, co jeszcze mogę napisać?

Chyba moja wypowiedź była wystarczająco pomocna.

Pozdrawiam i życzę powodzenia w lasach i na polskich łąkach :)

dark my sie na 100 % nie znamy :) tak jestem z Lublina ale 2 kolegow co maja ASG pytalem czy uczestnicza na tym forum to powiedizeli ze nie :P

Mi do gustu wpadla snajpa nie wiem czemu.Na co dzień moge pojechac do brata i postrzelac z nim u jego kolegi z kazdej broni typu ASG ma szturmówki,snajpy,pistolety jakies tam mozdzieze po prostu jak w wojsku,ale musze zaplacic za kulki i za uzycie co wynosi mnie 10 zl :) Po prostu ludzie ... prosze o podanie modelu snajpy ktora poleciacie na poczatek do 500fps i taka ktora sie potem nada na dalsza odsiecz ktora bedzie strzelac na duze odleglosci

Zdaje sobie sprawe z narazenia,że ktos moze mi wyskoczyc zza krzakow z drzewa albo wyjsc z pod ziemi i bede mogl kogos zranic dokladnie wzialem to pod uwage

Edited by MisiekZabójca

Powiem ci tak: Nic tu na forum nie denerwuje "starych" i doświadczonych użytkowników jak pytanie nowicjusza o podanie konkretnego modelu repliki.

100% lepiej było by poszukanie na sklepach dostępnych modeli i zapytanie sie co o konkretnym modelu sądzą.( wydaje mis ie to dość łatwe nawet dla lajka ) Od razu dodam omijaj sklep airsoftextreme.pl, a tak to polecam taiwangun lub zbrojownie

MB-02G elektryków tego to chyba nie ma. Co do elektryk albo gaziak. Z gazową replika mogą być problemy w zime bo robią się syfony, z elektrykiem postrzelasz ale też jest ciężko jeśli chodzi o trzymanie baterii. Gaziak wydaję się być droższy w utrzymaniu to jest Green-gas czy tam naboje CO2, bo z ładowanie to jakoś tak nie czuć po kieszeni. Jak dla mnie najlepiej tak jak mówią wcześniej, kupić na początek tanią replike szturmową i zapoznać sie z tematem bliżej tj. zasady ale nie w teorii, a w praktyce itp.

1. Baz tuningu mając MB-02G Wella, to ściągnie cię dowolny zielony z kałaszkiem od Cymy (za tą sama kwotę). A jak chcesz to tuningować to masz podsumowania:

- http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/103408-well-mb-02g-tuning/

- http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/37838-snajper-za-xxx-z/

2. O ile (odpukać!!!) chciałeś kupić w Takim-Sklepie-Jaki-Pojawia-Się-Pierwszy-W-Googlach:

Od razu dodam omijaj sklep airsoftextreme.pl, a tak to polecam taiwangun lub zbrojownie

Dlaczego? Odpowiedzi masz:

- tutaj: http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/64458-airsoftxtremepl/

- i tutaj: http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/101994-pozew-zbiorczy-przeciwko-sklepowi-airsoftextreme/

3. Jeśli mówisz, że chcesz mieć w miarę dobry zasięg i coś co "wygląda jak snajperka" to proszę bardzo: http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/cm_032_wooden_style-750.html

Dlaczego akurat to?

1. Jej późniejszy tuning do karabinu wyborowego jest możliwy (o ile będziesz chciał w to włożyć te 3.700 :P ) .

2. Nie rozwali ci się od patrzenia na nią.

3. Jak ci się nie spodoba będziesz mógł sprzedać z niewielką stratą (a nie sądzę byś równie łatwo sprzedał MB-02)

4. Jak ci się nie spodoba snajperstwo, masz tam tryb "auto" i możesz być zwykłym szturmanem dorównującym innym graczom bez potrzeby jakiegokolwiek tuningu.

5. Każda inna "super snajpera" w kwocie poniżej 700 zł, albo jest porównywalna, albo przegrywa z tą Cymką (nawet jeżeli nie tunignujesz CM.032).

Edited by Memoris

Memoris gdybym mogl dal bym ++++ :) Dziekuje :)

Memoris a jak mzoesz napisal bys mi tez cos lepszego takiego co wyniesie ze 2.500 zł ??? Bo nie chce potem syfic forum i pytac w drugim temacie :( Jak mozesz podaj po 3-5 przykladow albo linki :)

Z góry DZIĘKUJE !

Edited by MisiekZabójca
Memoris a jak mzoesz napisal bys mi tez cos lepszego takiego co wyniesie ze 2.500 zł ???

Nie doradzę ci repliki snajperskiej w kwocie ~2500 zł, bo... zwyczajnie nie kupiłbym w takiej kwocie "snajperki". Z tego powodu nie siedziałem nigdy bardzo mocno w tej tematyce (w przeciwieństwie do Ciebie lubię repliki jak najbardziej kompaktowe i gdybym miał 2500 to pewnie wziąłbym... kolejne P90 ;) )

Z tego co czytałem (ale tylko czytałem!) - niezłą bazą pod karabin snajperski mogą być sprężyny od Tokyo Mauri, czy też M24 Classic Army. Po szczegóły odsyłam do odpowiednich wątków w dziale: http://forum.wmasg.pl/index.php?/forum/202-karabiny-wyborowe/

Możesz też w przyszłości skontaktować się, z którym ze specjalistów w tej dziedzinie (na myśl przychodzą mi "na szybko" Poldeck, dexterkrak i szalony jack pirat. Jeśli kogoś pominąłem i czuje się urażony - sorry ;) ). Oni z pewnością nakierują Cię bardziej konkretnie niż ja na model, w którym warto ulokować oszczędności.

Bo nie chce potem syfic forum i pytac w drugim temacie :(

Jak na dobre wkręcisz się w Airsoft, poznasz środowisko, poczytasz forum (szczególnie TEN dział) to będziesz zapewne miał odpowiedź na 80% swoich pytań. A pozostałe 20% albo sam wydedukujesz, albo będziesz już wtedy wiedział gdzie je zadać, aby nie zostały uznane za "syf i spam" :icon_wink:

Dobra to teraz tak ; D Podaje mi ktos kto sie zna ma doczynienie ze snajperka od dluzszego czasu i jest zadowolony i poda mi :)

Snajperka na dobry poczatek max 460FPS (aby potrenowac strzelanie) chce aby podano mi model

Snajperka na odsiecz ktora juz postrzelam na dalsze odleglosci (cena max do 3tysiecy) :))

Prosze nie udzielac mi jakis odpowiedzi typu "lepiej by bylo jak bys kupil maszynowke na poczatek" bo mnie to irytuuuuje :(( Chce snajpe to moj wybor ;/ Źle zrobie to bede zalowal dziekuje że chcecie pomóc ale jakoś mnie to nie bieze :((

Wiesz to pisz snajpy nie wiesz to nie udzielaj odpowiedzi tego typu ;// Sorki jak sie wymadzam

Dobra to teraz tak ; D Podaje mi ktos kto sie zna ma doczynienie ze snajperka od dluzszego czasu i jest zadowolony i poda mi :)

Snajperka na dobry poczatek max 460FPS (aby potrenowac strzelanie) chce aby podano mi model

Snajperka na odsiecz ktora juz postrzelam na dalsze odleglosci (cena max do 3tysiecy) :))

Prosze nie udzielac mi jakis odpowiedzi typu "lepiej by bylo jak bys kupil maszynowke na poczatek" bo mnie to irytuuuuje :(( Chce snajpe to moj wybor ;/ Źle zrobie to bede zalowal dziekuje że chcecie pomóc ale jakoś mnie to nie bieze :((

Wiesz to pisz snajpy nie wiesz to nie udzielaj odpowiedzi tego typu ;// Sorki jak sie wymądrzam

Edited by MisiekZabójca
Prosze nie udzielac mi jakis odpowiedzi typu "lepiej by bylo jak bys kupil maszynowke na poczatek" bo mnie to irytuuuuje :((

A Wiesz że to właśnie Ty irytujesz nas? Tylu już tu uber snajperów widziałem że nawet moje auto nie ma takiego przebiegu ...

Kolego "MisiekZabójca" ... ? Jeśli nie Potrafisz użyć szukajki w celu znalezienia kilku informacji (BA!!! nawet nie trzeba szukajki użyć wystarczy przewertować z 15 minut forum - no tak ale po co... uber snajper ma wszytko podane na tacy !!) to nie wiem jak Chcesz być snajperem ... Jako snajper Musisz MYŚLEC. A nie jak w CoD albo CS"ie siać head shoty w locie. Ale cóż. Twoja decyzja.

Chce snajpe to moj wybor ;/

Ale czyjeś zdrowie. Grasz z żywymi ludźmi a nie z kukłami.

Podejrzewam że i tak się skończy na tym że Będziesz szturmował. Żeby być snajperem trzeba mieć doświadczenie. Trzeba znać swoją replikę. Potrafić ją rozłożyć , złożyć. To nie jest tak że Dasz komuś "karabin snajperski" i już jest snajperem.

Nie obraź się ale widzieliśmy już wiele takich osób jak Ty.

Pozdrawiam

Camus

Rozrozniam swiat gier od rzeczywistości ... nie sadze ze to bedzie takie latwe ze o zobacze kogos to za nim lece strzelam trafie to trafie nie to nie bo przeciez zaraz sie odrodze i bede mogl znowu sprobowac go zastrzelic ...

ASG to mozna powiedziec ze jest typowe wojsko ale z bronia soft ... ĆWICZENIA że tak powiem

Z tego co szukałem na innych postach to ludzie piszą to samo albo że za 1.000 żł nic nie kupi co jest prawda ;//

Edited by MisiekZabójca

podstawe Kupisz. Ale tuning kosztuje. Mówię Ci zastanów się dobrze. Też chciałem się w snajperstwo/strzelca wyborowego bawić. Odpuściłem sobie i szturmuje (w sumie szturmowałem bo mam przerwe od ASG) i póki co nie mam ochoty zmieniać tego ana nic innego. Więcej się dzieje. Działaś z kolegami (czy tam oddziałem - nazwij to sam jak Chcesz).

Na prawde na snajperstwo trzeba sobie troszke popracować. Taktyka,techniki kamuflowania i wiele wiele innych rzeczy. Lepiej pierw nabrać doświadczenia jako szturmowiec.