Krzywica Posted December 13, 2016 Report Share Posted December 13, 2016 Wszystkie które wymienił 3kor to "ACM", ACM to nie jest nazwa jakiejś firmy czy producenta przecież... W replikach aimpointów padają pokrętła od włączania/reg jasności. Zawsze tylko pytanie czy prędzej czy później. Zwykle mają też bardzo mocno ciemne szkła jak np widać na tym zdjęciu https://ae01.alicdn.com/kf/HTB1BWV3IFXXXXXSXFXXq6xXFXXXy/Free-Shipping-font-b-Trijicon-b-font-SRS-Solar-Power-RED-Dot-font-b-sight-b.jpg lub tym http://chairsoft-press.com/wp-content/uploads/2009/04/compm4-shadow.jpg To tylko przykład ale zapewniam, że to mocno wkurza. Też dałem się na początku, pare lat temu nabrać na chińskiego aimpointa jak mi ktoś polecił na forum czy tam wyczytałem i moja opinia jest taka, że polecić to mogą tylko osoby które nie miały nigdy niczego choćby odrobinę lepszego (a takie bardzo czesto biora się za doradzanie w internetach :P). Naprawa pokrętła to bardzo mało zabawna zabawa :D Quote Link to post Share on other sites
SikorPL Posted December 14, 2016 Report Share Posted December 14, 2016 @SzymonPolska: IMHO UTG / Leapers jak na ASG to niezła (jedna z lepszych) jakość @Krzywica: ACM = All Chinese Made :-) miałem na myśli to, że jeśli jakiś produkt jest oznaczany w ten sposób (tj. nikt go nie branduje) unikać bo jakość to loteria. Quote Link to post Share on other sites
Krzywica Posted December 14, 2016 Report Share Posted December 14, 2016 Kupując jakiegoś przykładowo Elementa to taka sama loteria tylko pod "marką" Elementa- też kupiony w maju różni się od kupionego w styczniu przykładowo XD. Z G&P faktycznie nie ma loterii- pokrętło zawsze zdycha tak samo i zawsze ma tak samo fioletowawe szkiełka. Jest to jakiś plus- chujowo ale stabilnie :D. Innych nie macałem. Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted December 14, 2016 Report Share Posted December 14, 2016 Aimpoint z Thety nie przyciemnia aż tak jak na podanych zdjęciach i szkiełka nie są fioletowe. Quote Link to post Share on other sites
SzymonPolska Posted December 14, 2016 Report Share Posted December 14, 2016 Witam, Z tego co czytałem, kupię sobie kolimator UTG/Leapers. Jest on do broni palnej, więc problemu z samowolnym zmienianiem punktu raczej nie będzie. Nie ma on też błędu paralaksy i jest solidny. Może lepszym wyborem byłby PWS, no ale UTG wygląda ładniej dla mnie - a lans to podstawa :D Dzięki za pomoc w wyborze Pozdrawiam SzymonPolska Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted December 14, 2016 Report Share Posted December 14, 2016 (edited) Dobry wybór. Miałem, polecam. Co do aimpointów i innych chińskich optyk z przyciemnianą szybką. Ciemny obraz jest spowodowany napyloną warstwą antyrefleksową (rubinowa, srebra lustrzana). Część palnych kolimatorów to również ma, np ruskie pk-a. Mi to osobiście nie przeszkadza i nie uważam za wadę, zwłaszcza biorąc pod uwagę cenę. Poprawia to przede wszystkim widoczność kropki, czy tam znaku w słonecznych warunkach. Jasna optyka ma z tym problemy ( patrz lepsze eotechy). Edited December 14, 2016 by Nitro Quote Link to post Share on other sites
mareq Posted December 14, 2016 Report Share Posted December 14, 2016 Sprawdziłem swojego chińskiego aimpointa. Faktycznie trochę przyciemnia ale zwraca się na to uwagę dopiero jak zamknie się drugie oko. Ja tak nigdy nie robię. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts