shardac Posted October 28, 2013 Report Share Posted October 28, 2013 (edited) To UBACS-y czy tam CS-y w leśnym DPM są gdzieś w ogóle dostępne?! Pewnie jakaś chińska/cywilna produkcja. Są, jak najbardziej do wyrwania, choćby na ebayu czy z rzadka na allegro. Ale są też o wiele droższe. Trafiły też na czasy rozpowszechniania MTP (czy jak tam ten brytyjski multicam się nazywa), więc łatwiej wyrwać UBACSa własnie w tym kamuflażu. Edited October 28, 2013 by shardac Quote Link to post Share on other sites
Ombre Posted October 28, 2013 Report Share Posted October 28, 2013 A widział ktoś mundur dpm + kamizelka ddpm? Ja używam takiej konfiguracji na prawie każdej strzelance, podobnie mój kolega i powiem ci, że nie bije to jakoś specjalnie w oczy ani efektu kamuflażu nie psuje też. Szczególnie teraz, jesienią. Quote Link to post Share on other sites
Ylang Posted October 28, 2013 Report Share Posted October 28, 2013 (edited) A widział ktoś mundur dpm + kamizelka ddpm? Top w kolorze, dół inny, ale przynajmniej jakoś pokazuje. Edited October 28, 2013 by Ylang Quote Link to post Share on other sites
satan696 Posted December 15, 2013 Report Share Posted December 15, 2013 Specjalnie się zarejestrowałem by podrzucić jak to na wschodzie robią Ćwiczenia specnazu milicji(2010): Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted January 3, 2014 Report Share Posted January 3, 2014 Milosh przeczytaj posty napisane czerwoną czcionką. Quote Link to post Share on other sites
Wintar Posted March 16, 2015 Report Share Posted March 16, 2015 Witam Pytanie z ciekawości Ma ktoś może fotki z połączenia mtp i mc? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted March 16, 2015 Report Share Posted March 16, 2015 http://wmasg.pl/pl/armoury/show/595071 Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted March 17, 2015 Report Share Posted March 17, 2015 To zdjęcie sugeruje, że MTP jest jaśniejszy i bardziej wyblakły od pozostałych kamuflaży, co w tym przypadku wynika zapewne tylko z tego, że trafiły im się sprane emtepy Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted March 17, 2015 Report Share Posted March 17, 2015 To moje zdjęcie :teeth: Na bardzo sprany to on nie wygląda. Ot, troszeczkę jaśniejszy :teeth: Quote Link to post Share on other sites
Sokoov Posted March 18, 2015 Report Share Posted March 18, 2015 Moje porównanie: http://imgur.com/a/kTsNz Pierwsze i ostatnie zdjęcia robione z lampą, drugie i trzecie bez. Kieszenie od lewej - Multicam (Condor), MTP (kontrakt), 2x multicam (Condor i Miwo Praszka). Pas - Multicam (TG) Tło - koszula MTP (kontrakt) Quote Link to post Share on other sites
vasilij91 Posted April 1, 2015 Report Share Posted April 1, 2015 Witam, Może ktoś wkleić jeszcze raz lub dodać nowe fotki, najlepiej własne bo wszystko pouciekalo. Mnie bardzo interesuje połączenie wz.93 góra i spodnie multicam. chciałbym zobaczyć jak to wygląda w lesie. Quote Link to post Share on other sites
Pawelo Posted April 1, 2015 Report Share Posted April 1, 2015 Las doklej sobie w photoshopie :D Quote Link to post Share on other sites
Remington Posted April 3, 2015 Report Share Posted April 3, 2015 Witam, Może ktoś wkleić jeszcze raz lub dodać nowe fotki, najlepiej własne bo wszystko pouciekalo. Mnie bardzo interesuje połączenie wz.93 góra i spodnie multicam. chciałbym zobaczyć jak to wygląda w lesie. Ręce opadają. Post 11, strona 1 tego tematu. Quote Link to post Share on other sites
Sveter121 Posted April 4, 2015 Report Share Posted April 4, 2015 Dorzucę fotkę z jakiejś niedzielnej łupanki. Zdjęcie strzelone bez ustawiania, więc daje jako taki pogląd. Luźny set, niecodzienne połączenie: IBA i spodnie woodland, czapka i bluza A-tacs fg. Quote Link to post Share on other sites
Okruch Posted April 7, 2015 Report Share Posted April 7, 2015 Woodland działa lepiej :D Quote Link to post Share on other sites
zielen Posted June 23, 2015 Report Share Posted June 23, 2015 Panowie z czystej ciekawości, któraś z rodzimych jednostek łączyła kiedyś mundur MC + oporządzenie WZ? Może wy próbowaliście? Quote Link to post Share on other sites
Sokoov Posted June 23, 2015 Report Share Posted June 23, 2015 Panowie z czystej ciekawości, któraś z rodzimych jednostek łączyła kiedyś mundur MC + oporządzenie WZ? Może wy próbowaliście? Jeśli miałbym szukać, to przekopywalbym zdjęcia JWK. Podejrzewam, że można by znaleźć gdzieś taki miks Quote Link to post Share on other sites
zbyt Posted July 6, 2015 Report Share Posted July 6, 2015 często wczesna wiosna/nie kolorowa jesień chodzę w spodniach MC + bluza woodland , szpej olivka Quote Link to post Share on other sites
Sarecik Posted July 31, 2015 Report Share Posted July 31, 2015 Bardzo odświeżę temat, ale myślę że mam coś do powiedzenia od siebie co uważam za ważne. Zastanawialiście się kiedyś, dlaczego pojazdy maluje się w bardzo duże wzory maskowania? Bo nie chce się im malować? Nie. Od mojego znajomego z wojska (były szwagier) dowiedziałem się bardzo ciekawej rzeczy. Maskowanie powinno być proporcjonalnie do wielkości przedmiotu który chce się ukryć. Bo im coś większe tym łatwiej to wypatrzeć z daleka (oczywistość). Dlatego umiejętne łącznie kamuflaży to wyjątkowo nie głupi pomysł. Doradzona zasada jest następująca: na duże obszary ciała, bardziej "gruboziarnisy" kamuflaż. W tym przypadku w grę wchodzi tors i wszelkie plecaki. Co z nogami i rękami spytacie? One (będąc w innym kamuflażu) będą "odcinać" się od ciała i nie będą budować sylwetki ludzkiej tak bardzo jak jednolity sprzęt. Owszem: masa modnisów ersoftowych często wysmiewa takie mixy. Ale ktoś kiedyś powiedział że jeżeli coś wygląda głupio, ale działa, to nie jest głupie. Ja osobiście biegam w leśnej mieszance Flectarna (kończyny i głowa) oraz Woodlandu (tors). Wydaje się biedne i budżetowe. Ale z 20 metrów już nie tak bardzo bardzo bo ledwie co mnie widać. :) Co wy sądzicie na ten temat? Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted July 31, 2015 Report Share Posted July 31, 2015 No ameryki ziomuś nie odkryłeś. To że pojazdy maluje się w makrowzory deformujące, to żadna nowość. Uważam jednak, że łączenie dwóch kamuflaży gorzej się sprawdza niż jednolite camo. Quote Link to post Share on other sites
MatysB Posted February 6, 2016 Report Share Posted February 6, 2016 Posiada ktoś zdjęcia z połączenia spodni w MC z czarną kurtką (np smock) i kamizelką w MC? Quote Link to post Share on other sites
Sokoov Posted February 11, 2016 Report Share Posted February 11, 2016 Spodnie może nie, ale z tego co kojarzę to GROM ma zdjęcia czarne kombinezony + JPC w multicamie. Szukaj w temacie o GROMie Quote Link to post Share on other sites
ebenzo Posted February 24, 2016 Report Share Posted February 24, 2016 Hej mam pytanie ma ktoś zdjecia połączenia A-TACS AU i FG? Wiem że ten kamuflarz raczej do tego się nie nadaje ale zobaczyc bym chciał :) Quote Link to post Share on other sites
walek666 Posted March 8, 2016 Report Share Posted March 8, 2016 To może też się dołączę :-) CS w multi plus dół woodland,coś ktoś? Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted March 8, 2016 Report Share Posted March 8, 2016 WDL + MC Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts