Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Gogle z Taiwangun'a

Recommended Posts

Czesc, mam pytanie czy te gogle wytrzymają postrzał z 410fps?

http://www.taiwangun.com/wyposazenie_taktyczne_gogle_okulary/gogle_taktyczne_typ_desert_locust-black_acm-726.html

Wiem że na allegro są ess'y ale nie wiem czy te szybki nie są popękane itd. poniewaz zbytnio nie widać.

Są jakieś szanse że kupie te ess do 40zł?

Czy ten sprzedawca sprzedaje również pęknięte gogle?

Naprawdę macie tak płytką wyobraźnię, że nie potraficie sobie wyobrazić, jak kulka Wam się w oczodół wpieprza!?

Jako, że ostatnio się trochę produkowałem na ten temat, to po prostu wkleję kilka cytatów z samego siebie:

1

.Wyobraź sobie:

Strzelasz sobie wesoło z kolegami. Wasz dużo fragów. Słyszysz za sobą pękającą gałązkę. Odwracasz się i bezbłędnie trafiasz kolegę. Kolega upada z krzykiem podnosząc ręce do twarzy. Po chwili opuszcza je. Są całe we krwi i widać na nich fragmenty tkanki oka. Jego twarz też jest we krwi. Tam, gdzie było oko, zieje krwawiący otwór.

2.

A że mam dobre serce i nie chce, żebyś patrzył na świat jednym oczkiem: Okulary i gogle firm: ESS, Bolle, Uvex. Tylko zanim kupisz UPEWNIJ SIĘ, ŻE SĄ TO GOGLE/OKULARY OCHRONNE! Bo wszystkie z tych firm produkują też zwykłe okulary przeciwsłoneczne itp, które pojedyncza kulka z najsłabszej repliki przebije.

I najważniejsze: po kupieniu okularów/gogli, wszystko jedno jak dobrych, trzeba je PRZETESTOWAĆ strzelając z ok. 30cm z najsilniejszej dostępnej repliki. Spokojnie, jeżeli kupisz dowolne POLECANE NA FORUM okulary, to nic nie powinno się im stać, ale sprawdzić TRZEBA, bo zdarzają się podróbki itp.

3.

Plus ważna sprawa: w większości okularów bhp szybka jest faktycznie bardzo mocna (to samo tyczy się tanich okularów do ASG) jednak BARDZO CZĘSTO oprawki lubią pękać. Wtedy pierwsza kulka rozwala oprawkę a druga ma już "wolną drogę". Szczególnie biorąc pod uwagę jak tanio da się kupić gogle ESS, uważam, że normalne gogle/okulary balistyczne (od biedy uvexy) to jedyna słuszna ochrona oczu w airsofcie. ALE ESS/BOLLE/UVEXY TEŻ TRZEBA SPRAWDZAĆ!

4.

OCHRONĘ OCZU KUPUJE SIĘ TYLKO I WYŁĄCZNIE DOBRĄ

Do polecanych gogli i okularów należą OCHRONNE produkty firm Bolle i ESS oraz niektóre modele okularów i gogli firmy Uvex. Duża część z nich jest w cenach porównywalnych lub niższych niż powyżej polecone chińskie "gogle"

PONADTO: to szybka i pozostałe elementy konstrukcji okularów chronią przed kulką, a nie znaczek firmy czy cena przypięta do nich. Dlatego każde, KAŻDE okulary/gogle sprawdza się z bliska (np. 5 oraz 50cm) strzałem z możliwie najmocniejszej repliki.

I, TADAM, na koniec, najważniejsza część: wypowiedż kogos, kto te gogle testował (Kazik_Nysa, serdecznie dziekuję w imieniu polskiego airsoftu!):

Ja tylko dodam, że jakiś trzy tygodnie temu kupiłem TE właśnie google i co sie okazało? Po serii (około 15 kulek) poszły na pół tak że szybka mogła by się wbić w oko co by jeszcze pogorszyło sprawę.

Tydzień temu znalazłem w komisie za 50zł orginały, kupiłem i przetrzymały dwa przeładowania magazynka(nie żebym się wyżywał, ale wolałem sprawdzić).

Jaki z tego wniosek? Chińskie okulary są przeznaczone do koszenia trawy.

A jeśli znajdzie się jakiś idiota który kupi A.C.M to pozdrawiam.

Jeżeli te wypowiedzi, a zwłaszcza ostatnia, nie wystarczają danej osobie, to prawdopodobnie nie jest ona na tyle ogarnięta, aby rozumieć co widzi, więc utrata wzroku nie będzie dużą stratą.

Pozdrawiam,

Laokoon

mam do was pytanie... z kolegami od jakiegoś czasu się strzelamy i używamy masek z militaria.pl. sprawują się dobrze i są wytrzymałe ale chcemy przejść na mocniejsze repliki (snajpera 480fps na 0,2). Czy te maski wytrzymają ? Chodzi o model:

maska

myśleliśmy jeszcze o goglach bolle x800 ze zbrojownia.com.pl ale wolelibyśmy zostać przy maskach jeśli to bezpieczne...

Laokoon, w pełni się z Tobą zgadzam, jednak moje gogle wytrzymywały serie z bliska z najmocniejszej repliki i to nie tylko w szybkę. Chociaż w sumie to używałem ich jako ozdoba na MICHu bo całkiem ładnie się prezentują, a jako główną ochronę oczu używałem okulary Uvex. Gogle raczej dawałem kumplowi, który robił fotki z bezpiecznej odległości.

Może ktoś uznać, że przesadzam - mam to tak głęboko gdzieś, że głębiej nie umiem.

Dla mnie w ASG nie ma "bezpiecznej odległości" na terenie strzelanki i nie ma "wystarczającej ochrony oczu", która nie ma atestów oraz nie była testowana z repliki >500fps (tyle, bo często z potężniejszej repliki nie ma możliwości sprawdzić).

@Ghost10: zielonapantera nie miałby tak świetnych opinii, gdyby wysyłał sprzęt uszkodzony. Co nie zmienia faktu, że gogle te należy porządnie przetestować. Jeżeli to oryginały, to nic im się nie stanie. Jak podróbki, to lepiej, żeby poszły podczas testów niż podczas strzelanki.

Pozdrawiam,

Laokoon

Dzięki za pomoc. Widać że Krakman w razie wypadku zabezpieczył się tekstem:

,,UWAGA!

PRODUKT NIE JEST PRZEZNACZONY DO WYKORZYSTYWANIA PODCZAS GIER TAKTYCZNYCH/WOJENNYCH/ASG.''

oraz:

,,Producent ani sprzedawca (KRAKMAN s.c.) nie ponosi odpowiedzialności za ewentualne szkody na osobie lub w mieniu powstałe w związku z wykorzystaniem produktu podczas gier taktycznych/wojennych/ASG.''

Pewnie musiał być kiedyś jakiś wypadek.

Tak, na polecanych Uvexach I-vo też jest to umieszczone - "don`t use for war games". Wiesz jak się nazywa coś takiego? "Dupochron".

Było to przerabiane nie raz, czy WY (wszyscy nowi, cwani itp, itd) naprawdę nie potraficie poczytać sobie, co już zostało napisane z kilkanaście razy co najmniej, tylko albo musicie wymyślać "nowe rewelacje", albo zadawać po milion razy to samo pytanie?

A później jest jęczenie, "bo ja nic nie mogę znaleźć...", "bo milion tematów..." bla, bla, bla...

Dobra weżmę ess z allegro od zielonej pantery.

Mam pytanie czy te gogle mogę dostać pęknięte czy tylko porysowane?

kupowalem kilka modeli od tego goscia i zawsze stan ich jest zgodny z trescia i fotkami- jak maja miec rysy to maja :) W 100% uczciwy sprzedawca, a czasami gogle mozna kupic za smieszne pieniadze.