Lambert Posted February 13, 2013 Report Share Posted February 13, 2013 ;) Pierwszy raz montuję koli w ten sposób. Zastanawiam się, czy rzeczywiście przy dystansie 20-30m będą kulki miały wyraźny odjazd po skosie. Ale nawet jeśli to można wyregulować odpowiednio kolimator. Z drugiej strony, druga i kolejne szybko wystrzelone kulki do szybkiego celu będą celowane po pierwszej i poprawke zrobi się intuicyjnie, chyba.. ;) Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 13, 2013 Report Share Posted February 13, 2013 Lambert, jak kulka Ci skręca to celownikiem tego sensownie nie wyregulujesz. Celownikiem sobie wyregulujesz jak kulka leci ie tam gdzie chcesz ale PROSTO :D.Chyba, że ustawisz sobie np na 20m i na 15m będziesz miał lekko po prawej, na 25m lekko po lewej czyli tak pośrednio jakby. Walnij sobie to koli nad lunetę. Tzn ja bym tak zrobił. Przekręcanie guna jest cokolwiek dziwne :D. Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted February 13, 2013 Report Share Posted February 13, 2013 No co Ty? Dynamiczne przekręcanie jest seksowne i taktyczne!! Hehe.. :) Pisząc o regulacji kolimatora miałem dokładnie na myśli to co napisałeś. Na lunecie, powiadasz..? Może, aczkolwiek mam takie sobie wrażenia z pionowego układu - moim zdaniem jest niewygodny, poważnie. Pierwotnie myślałem, że jest oczywisty ale nie był.. Za to układ skośny w AS jest "bez sensu" na pierwszy rzut oka - ale wymaga to sprawdzenia. Jeszcze ujęcie z drugiej strony: Ja użyłem dosyć niski montaż do lunety. Nie lubię wysokich konstrukcji. Dlatego też koli poleciał na osłone lufy. Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 13, 2013 Report Share Posted February 13, 2013 Lamb, Ty to koli tak bardziej dla lansu czy dla celowania? Bo wiesz, seryjką na te 20m trafisz po lufie czy "na czuja"/"po kulkach" skuteczniej niż robiąc akrobacje z repliką, bawiąc się w przekręcanie i skręcające kulki :D. Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted February 13, 2013 Report Share Posted February 13, 2013 Nie strzelam serią ze snajpopodobnych - ale odpowiadając; jedno i drugie. :) Ogólnie do takiego układu zapaliłem się już dawno temu tą fotką: To ostra emka matchowa. Również JP. Była głównym odniesieniem do moich fantazji. Ja jednak jestem bardziej konserwatywny i nie maluję giwer w metaliczno-złote kolorki. Aczkolwiek, klimat doceniam.. :) Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted February 13, 2013 Report Share Posted February 13, 2013 (edited) Kolimator powinien być po drugiej stronie, bo tak to niewygodnie odwracać w prawo karabin, lepiej w lewo tak jest jakoś normalnie. Edit: tak jak na załączonym obrazku broni ostrej Edited February 13, 2013 by Wojdatuz Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 13, 2013 Report Share Posted February 13, 2013 Napisał wcześniej, że jest "lewooczny". Wnioskuję więc, że strzela jak leworęczny- ze względu na oko. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 13, 2013 Report Share Posted February 13, 2013 hts 6yrhjsz Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted February 13, 2013 Report Share Posted February 13, 2013 Dokładnie tak. To jeszcze ostatnie, wieczorne zdjęcie brzydkiech emek z tymi pedalskimi magpulami: Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 13, 2013 Report Share Posted February 13, 2013 (edited) To na dole, kolba konkretnie to też magsyf? Kojarzy mi się z czyms innym ale nie siedzę w takich wynalazkach to nie pamiętam :icon_biggrin:. To jest ładne: http://i389.photobucket.com/albums/oo332/angryjon_2008/DSCF4848.jpg Edited February 13, 2013 by dexterkrak Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted February 13, 2013 Report Share Posted February 13, 2013 Ładne ale jakieś takie.. nie ubrane, nagie - co to? Kolba na małej to jakaś Madbullowa, krótka z miętką gąbusią.. ;) Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 13, 2013 Report Share Posted February 13, 2013 No wiem, że MB takie klepał, chodzi mi raczej o oryginał, kto robił? To jest VSR w customowym łożu od Smokeys, nie produkowane od lat :(. Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted February 13, 2013 Report Share Posted February 13, 2013 Z VSR to tam tylko chyba komora HU została, co? ;) Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted February 13, 2013 Report Share Posted February 13, 2013 Przemagpulowane dla mnie te eMki... Overmagpuled? :P Chociaż może ja jestem jakimś dziwnym fetyszystą żeby przypominały ostrą... KAC i te sprawy ;) Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted February 13, 2013 Report Share Posted February 13, 2013 A Magpul to nie "ostre"..? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 13, 2013 Report Share Posted February 13, 2013 Z VSR tam jest wszytko poza łożem. Tzn w tej konwersji to jest tylko łoże z śrubkami itp. Natomiast w tym konkretnym egzemplarzu na fotce na sete jest też wymieniona lufa zewnętrzna i rączka zamka. Co do flaków- nie wiem, szukałem tylko fotek fajnych :D. ale to jakie masz łoże nie determinuje Ci co masz w środku. Może to być full stock :D ale śliczny. Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted February 13, 2013 Report Share Posted February 13, 2013 Kapnąłem się, że to VSRopodobne po magazynkach.. ;) Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted February 13, 2013 Report Share Posted February 13, 2013 Chodzi mi o M4 wszelakie które można zobaczyć na zdjęciach operatorów/żołnierzy, w sensie 'Real Deal'. Tam może się znajdzie 1 grat od magpula na 100 zdjęć. Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted February 13, 2013 Report Share Posted February 13, 2013 Aaa, operatorów.. koparek. ;) Napisałeś o ostrych.. Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted February 14, 2013 Report Share Posted February 14, 2013 Ciężko walczyć z magpulizacją, wiem bo sam ostatnio składałem emkę z założeniem, że nie będzie nic magpula, no i się nie udał - wcale, wrzucę może focie jak wróci z serwisa. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted February 14, 2013 Report Share Posted February 14, 2013 hts 6yrhjsz Dex, nie pij tyle... Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 14, 2013 Report Share Posted February 14, 2013 Ty, coś mi się powklikiwało nie to co chciałem. Nie wiem jak :D ale byłem grzecznie w domku heh. Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted February 14, 2013 Report Share Posted February 14, 2013 Dexter, a co jest wg Ciebie nie tak z magpulem? Względy estetyczne? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 14, 2013 Report Share Posted February 14, 2013 Magpul jest troche jak walentynki. Włączam radio- walentynki (albo Smoleńsk :D). Włączam telewizor- walentynki (albo Smoleńsk). Otwieram gazetę- walentynki (albo Smoleńsk). Dla mnie jest brzydki ale to rzecz gustu. Alergię na magpula mam głównie, przez te wszystkie ochy, achy i kiśle w majtach nad źle wykonanymi kawałkami plastiku :D. Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted February 14, 2013 Report Share Posted February 14, 2013 Kwestia urody magpula to już kwestia gustu, mnie na przykład drażnią eMki obwieszone PTSem jak choinki, drażni mnie 'ultrataktyczność' wszystkiego co jest magplula, no generalnie kościół wyznawców Chrisa Costy nie dla mnie jest.. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts