jano92 Posted August 1, 2014 Report Share Posted August 1, 2014 Jaka jest teraz najlepsza gumeczka na lufkę AEGową żeby to ładnie kręciło przy 695fps? Nadal Systema Energy czy może pojawiło się coś ciekawszego? Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted August 3, 2014 Report Share Posted August 3, 2014 G&G zielona lub promyk fioletowy Quote Link to post Share on other sites
dawpar5 Posted August 4, 2014 Report Share Posted August 4, 2014 (edited) Też tutaj zapytam się bardziej retorycznie ale planuje zamontować sprężyne m200 guarder`a do svd. jakieś obiekcje / sprzeciwy lub ostrzeżenia ? Edited August 4, 2014 by dawpar5 Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted August 4, 2014 Report Share Posted August 4, 2014 Tak, skąd ją kupisz? M170-M180 to dla mnie najlepsze sprężyny do snajperek. Potem już potrzeba lepszych kulek, a takich nie ma. Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted August 4, 2014 Report Share Posted August 4, 2014 Dla mnie ten poziom to M150. Potem już nie zyskujemy na zasięgu skutecznym - pojawiają się zatem problemy z celnością i powtarzalnością. Obciążenie mechaniczne też dochodzą do granicznych. Innymi słowy nie warto. Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
dawpar5 Posted August 4, 2014 Report Share Posted August 4, 2014 http://redberet.pl/p/220/1152211127/guarder-sprezyna-do-aps-m24-m190-sprezyny-czesci-replik-snajperskich.html albo na azteko są od SHS Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted August 4, 2014 Report Share Posted August 4, 2014 (edited) ... na azteko są od SHS Na azteko są do SHS więc dajesz link do redberet'a? \/ Tak dokładniej to dałeś link konkretnie do niczego :icon_wink: : Przepraszamy, ale strona o podanym adresie nie istnieje. Poza tym i tak nie ma mXXX od guardera do sWd... Są do 4'ro taktów. Edited August 4, 2014 by LastSniper Quote Link to post Share on other sites
dawpar5 Posted August 4, 2014 Report Share Posted August 4, 2014 mówie przy okazji. w pierwszym poście wspominałem o sprężynie guardera więc daje link do guardera ... Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted August 5, 2014 Report Share Posted August 5, 2014 Zostań na stockowej 150 lub kup guardera 160, dobrze doszczelnij i złóż replikę i zacznij oszczędzać na noworoczną promocję mancraft'a a w międzyczasie nie wymieniaj złotówek na bro tylko na kulki ze spieku ceramicznego bo tak jak przedmówcy wspomnieli, nie ma czym strzelać powyżej 580fps... Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted August 5, 2014 Report Share Posted August 5, 2014 A kulki to co? Hehe pękło mi łoże w vsr :) I CO TERAZ? Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted August 5, 2014 Report Share Posted August 5, 2014 Dremel, dobry klej, kilka przyciętych drutów/płaskowników, wiercisz/szlifujesz, wzmacniasz/usztywniasz metalowymi wstawkami i zalewasz klejem. No i już nie wkładasz sprężyny od poloneza tylko przymierzasz się do konwersji gazowej ;] Chyba że łożem uciszałeś teściową, to niestety nie ma łoża które by nie skapitulowało przed teściową ;] Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted August 5, 2014 Report Share Posted August 5, 2014 No problem jest taki, że pękło tam gdzie jest guzik od zwalniania magazynka, a tam nie ma miejsca nawet za bardzo na klej... A co do lutowania plastiku, to nie dziękuję, dla mnie to nie działa. Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted August 5, 2014 Report Share Posted August 5, 2014 W komisie jakiś czas temu było "wszystko z VSR". :D Dobrze, że ten dział jest inny od reszty forum... gdzie indziej byłoby: Pękło mi łoże od VSR. Co robić? - Kup cymę 0,28, - kup mp5k, - snajperki to złom, - trzeba było kupić aeg, Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted August 6, 2014 Report Share Posted August 6, 2014 no problem jest taki, że potrzebuję konkretnie łoża JG, a takowego zbytnio nie ma, pewnie czeka mnie kustomowanie, albo stolarka, ale na razie po prostu vsrka się pokurzy trochę :) Dzięki za odzew! Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted August 6, 2014 Report Share Posted August 6, 2014 Wrzuć linka do fotek dobrze obrazujących problem, może coś jednak da się zrobić, nie twierdzę że będzie jak nowe ale może będzie działać. Lutowanie plastiku to porażka bo staje się tylko bardziej kruchy. Przede wszystkim musiał byś znaleźć klej, który nadtapia to tworzywo, chyba że nylonowe to specjalny klej do nylonu ale ogólnie większość kleje BISON PLASTIC w takiej morsko-zielonej tubie. Ktoś ma jeszcze jakieś sprawdzone agresywne i adhezyjne kleje do tworzyw, coby poeksperymentować? Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted August 6, 2014 Report Share Posted August 6, 2014 W komisie jakiś czas temu było "wszystko z VSR". :icon_biggrin: Dobrze, że ten dział jest inny od reszty forum... gdzie indziej byłoby: Pękło mi łoże od VSR. Co robić? - Kup cymę 0,28, - kup mp5k, - snajperki to złom, - trzeba było kupić aeg, -kupić swd boo ma METTAALALALL boddyyy :icon_lol: no problem jest taki, że potrzebuję konkretnie łoża JG, a takowego zbytnio nie ma, pewnie czeka mnie kustomowanie, albo stolarka, ale na razie po prostu vsrka się pokurzy trochę :icon_smile: Dzięki za odzew! Jak pęka body lub chwieje się kolba: 1. Kupujesz np to: http://allegro.pl/kolba-do-karabinka-anschutz-cal-22-i4419585308.html 2.Przerabiasz pod swoją replikę 3.osadzasz 4.Po 30h piłowania masz vsr w kolbie od anschutz'a 5.Lansujesz się z repliką. :icon_mrgreen: Ja tak zrobiłem z moim Swd ale z kolbą od sks'a. Teraz Przypomina s-ks-wd/t Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted August 6, 2014 Report Share Posted August 6, 2014 Hehe, patent nie głupi tylko podejrzewam że w połowie rżnięcia, realnie 4 dni pod rząd po robocie, człowiek zapomina jaki kształt chciał nadać ;] Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted August 6, 2014 Report Share Posted August 6, 2014 (edited) Skutecznie.. niedasie. ;) Pozdrawiam, Lambert edit: moja odpowiedź dotyczy klejenia Edited August 6, 2014 by Lambert Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted August 6, 2014 Report Share Posted August 6, 2014 Hehe, patent nie głupi tylko podejrzewam że w połowie rżnięcia, realnie 4 dni pod rząd po robocie, człowiek zapomina jaki kształt chciał nadać ;] 34 godziny z wycinaniem zaślepki i miejsca na szynę z lewej i bezpiecznik z prawej ;) Została mi stopka kolby do zrobienia ale już mi się nie chce patrzyć na imadło i nożyk. Quote Link to post Share on other sites
Krwawy Posted August 8, 2014 Report Share Posted August 8, 2014 Cóż za zbieg okoliczności... mi też pękło łoże w moim Bar-10 JG, dokładnie to na tej tulejce od śrubki w łożu :D Skleiłem żywicą epoksydową i trzyma jak trzeba :) Ale i tak w następnym tyg czeka go zastąpienie na drewniane od KBKS-a, wydaje mi się że będzie je łatwiej dopasować niż np. Anschutza ze względu na bardziej zbliżone wymiary do stockowego łoża. Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted August 10, 2014 Report Share Posted August 10, 2014 (edited) Żaden zbieg okoliczności. Szarpiecie się z tymi przesilonymi springami to Wam walnie w słabym miejscu.. :icon_wink: Pozdrawiam, Lambert Edited August 10, 2014 by Lambert Quote Link to post Share on other sites
Krwawy Posted August 10, 2014 Report Share Posted August 10, 2014 Żaden zbieg okoliczności. Szarpiecie się z tymi przesilonymi springami to Wam walnie w słabym miejscu.. :icon_wink: Pozdrawiam, Lambert Ja akurat mam Mancrafta ;) Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted August 10, 2014 Report Share Posted August 10, 2014 O matko, szarpiesz mancraftem.?! :maniak_jezyk2: Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
Krwawy Posted August 10, 2014 Report Share Posted August 10, 2014 (edited) O matko, szarpiesz mancraftem.?! :maniak_jezyk2: Pozdrawiam, Lambert Próbowałem nadrobić brak ognia automatycznego :teeth: Nie no tak na poważnie to od kupna miałem delikatnie odłamane, i tak sobie kiedyś musiało pęknąć ;) Edited August 10, 2014 by Krwawy Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted August 10, 2014 Report Share Posted August 10, 2014 Po takim przebiegu to łoże jest najsłabszym elementem konstrukcji, ale pewne plany weszły w ruch i zobaczymy, pewnie za jakiś czas się podzielę wynikami. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts