Yautja Posted September 7, 2014 Report Share Posted September 7, 2014 Kontynuując temat - hydepark, więc aż taki offtop nie będzie :) Zdjęcia mojej VSRki G-SPEC od TM w końcu w drewnie: http://c2n.me/iRXJC3 http://c2n.me/iRXKGD http://c2n.me/iRXLhE http://c2n.me/iRXLBV http://c2n.me/iRXMi9 http://c2n.me/iRXMC4 http://c2n.me/iRXN4e Projekt nie jest dokończony w 100%. Nie mniej, wydaje mi się, że nie wygląda tak tragicznie. Działa bez problemu, nawet magazynek się nie zacina co zdarzało się przy stockowym łożu ;) Wracając do magazynka, "mechanizm" robiony na szybko z prostą zasuwką. Nie mam pomysłu na nic innego na razie, może za jakiś czas coś ciekawego wpadnie mi do łba. W każdym razie podaje ładnie, trzyma się sztywno, można łatwo wyciągnąć w rękawiczkach co przy stockowym łożu i stockowym systemie jest czasem dość problematyczne. Teraz pozostał TYLKO tuning, trzeba dopakować trochę mocy oraz kupić jakiś sexi tłumik ;) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted September 7, 2014 Report Share Posted September 7, 2014 (edited) Bardzo ładnie. Krótko coś w porównaniu do mojej flinty. Z tłumikiem będzie faktycznie bardziej sexy. Ech, replika w drewnie za grosze, a ile radości i szpanu:D. Ja już kolejne łoże strugam. Edited September 7, 2014 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
Yautja Posted September 7, 2014 Report Share Posted September 7, 2014 Bardzo ładnie. Krótko coś w porównaniu do mojej flinty. Z tłumikiem będzie faktycznie bardziej sexy. Ech, replika w drewnie za grosze, a ile radości i szpanu:D. Ja już kolejne łoże strugam. Pieniądze faktycznie śmieszne w stosunku do efektu jaki można uzyskać, ale dostosowanie tego łoża tak żeby VSR pasowała idealnie zajęło strasznie dużo czasu. Krótka się wydaje bo nie ma tłumika, oraz samo łoże jest troszkę dłuższe od stockowego. Przy tłumiku odpowiedniej długości będzie już ok :) Do pełni szczęścia brakuje tłumika, dwójnogu oraz ładownicy z poduszką na kolbę. Kolba jest bardziej skierowana w dół w stosunku do stocka, w którym jest praktycznie w jednej linii z lufą i dzięki tej ładownicy będzie się wygodniej z niej celować. Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted September 7, 2014 Report Share Posted September 7, 2014 (edited) U mnie dwójnóg wchodzi ładnie w montaż oparty na śrubce z dziurką na pin. Ale chyba ris się lepiej sprawdzi... A co do ładownicy - do tego samego doszedłem. Mała poduszeczka i już się idealnie składa do strzału. Najchętniej bym jakąś skórzaną dorwał, bo zielona/czarna/ tan się średnio komponuje i z braku laku jest czarna. Ogólnie co łoże to inne. Drugie jakie dostałem ma metalowe wstawki w środku, co zmusza mnie do klęcia podczas usuwania z miejsca gdzie powinien być mag i zamek. Edited September 7, 2014 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
Zachar Posted September 23, 2014 Report Share Posted September 23, 2014 Padłem przy range calculating :icon_smile: http://www.youtube.com/watch?v=dqpHU0oLG2Y Quote Link to post Share on other sites
sebolek Posted October 11, 2014 Report Share Posted October 11, 2014 No i udało mi się można powiedzieć zmierzyć zasięg o ile to można zasięgiem nazwać... wiem jedno. Gumka Hopsiup będzie do zmiany :D bo na 40m korekta była dość normalna to na 80 kulki nie było choć było słychać że przelatuje... (mierzone miarką 20m..) i można powiedzieć, że dałem...d... znaczy się ciała podczas składania komory :D Quote Link to post Share on other sites
czarek3579 Posted October 24, 2014 Report Share Posted October 24, 2014 Skoro można pytać o wszystko to ja wylecę z pytaniem o sprężynę bo muszę przyznać "wiem, że nic nie wiem". Pytanie: Pasować mi będzie do m24 CA i zestawie 300%CA taki spring Guarder-a M150 (http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=303). Może jednak polecacie jakieś lepsze jakościowo/wytrzymałościowo itp. sprężyny do m24 ? P.S Mam swoje powody dlaczego chcę słabszą sprężynę . Tak widzę, że tam jest napisane do APS-2 oraz M24 Guarder ale ja tylko się upewniam . Z góry dziękuję za odpowiedzi i porady tutaj jak i na priv. :) Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted November 3, 2014 Report Share Posted November 3, 2014 Padłem przy range calculating :icon_smile: To dobry jesteś, ja padłem od razu przy "wild animals", a advanced camuflage to mnie całkiem dobiło :P Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted November 10, 2014 Report Share Posted November 10, 2014 Chyba tu tego nie było. Łapcie Panowie Snajpery. . Quote Link to post Share on other sites
sebolek Posted November 10, 2014 Report Share Posted November 10, 2014 mi by tego nie zrobił :D bo mam na Centa :D Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted November 11, 2014 Report Share Posted November 11, 2014 To jak, dziewczynki, ruszycie się do tego Karolewa w weekend czy macie za daleko, jak pewna mimoza z gór niewysokich..? ;) Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
sebolek Posted November 11, 2014 Report Share Posted November 11, 2014 w Karolewie to byłem na FSO PTK ;) i powiem Ci że szau nie ma dupy nie urywa :D zresztą mam tam sporszy kawał D: Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted November 11, 2014 Report Share Posted November 11, 2014 Ee, nie bardzo wiem jak to ująć, bo albo ja po jakichś zadupiewach jeżdżę albo się mylisz.. ;) Wg mnie teren, organizacja i zaplecze jedne z lepszych jakie znam. Czy napewno mówisz o koledze Ryba'73? Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
sebolek Posted November 11, 2014 Report Share Posted November 11, 2014 chodziło mi o teren, nie ogrów ;) FSO PTK to zlot miłośników FSO ;) btw. w niedzielę kolega zaliczył snajperski strzał w kroczę... co do miejsca nie oceniam imprezy ;) tylko teren który w maju bodajże był no taki se sobie poza tym bunkry zajebiste. Quote Link to post Share on other sites
sebolek Posted November 23, 2014 Report Share Posted November 23, 2014 Jak tam misie u was po niedzieli? :D dziś replikę swą pożyczyłem koledze :D i powiem wam, że zajarał się strasznie, a że ogarnięty :) to dawał super radę :D Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted November 23, 2014 Report Share Posted November 23, 2014 (edited) Ja dziś gadałem przed strzelanką o snajperach. K- Miki, a znasz Mamuta? Ja- Nie, kto to. K- no ten, Mamut z wmasg z SWD. Ja-Może Shamoth? K- o tak. :icon_mrgreen: No cóż, tydzień temu zaliczyłem wtopę z kulkami rockets 0,43g (zasyfiły lufę), a dziś temu kumplowi od Mamuta zdarzyło się dokładnie to samo i było polowe czyszczenie. Niemniej było świetnie :icon_smile:. Edited November 23, 2014 by mikadorus Quote Link to post Share on other sites
Black93 Posted November 23, 2014 Report Share Posted November 23, 2014 Oj Miki każdemu się może zdarzyć :D ważne że i ty i ja wiedzieliśmy o kogo chodzi i że snajpa zaczęła działać po czyszczeniu polowym :D po prostu mycie tych kulek w coli to podstawa :P na umytych zero problemu na nieumytych od razu syf :P Quote Link to post Share on other sites
sebolek Posted November 23, 2014 Report Share Posted November 23, 2014 nie musisz w coli :D mozesz w mydle Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted November 23, 2014 Report Share Posted November 23, 2014 Kompiecie kulki przed strzelanie czy po, bo się zgubiłem trochę..? ;) Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
Black93 Posted November 23, 2014 Report Share Posted November 23, 2014 Oczywiście przed :P Quote Link to post Share on other sites
leon24_36 Posted November 23, 2014 Report Share Posted November 23, 2014 (edited) Oczywiście, że po! Jak Ty sobie wyobrażasz zapakować do repliki wystrzelone a następnie zebrane ze ściółki leśnej kulki bez kompieli, przecież zasyfisz lufę :icon_smile: Edited November 23, 2014 by leon24_36 Quote Link to post Share on other sites
shamoth Posted November 23, 2014 Report Share Posted November 23, 2014 Ja dziś gadałem przed strzelanką o snajperach. K- Miki, a znasz Mamuta? Ja- Nie, kto to. K- no ten, Mamut z wmasg z SWD. Ja-Może Shamoth? K- o tak. :icon_mrgreen: No cóż, tydzień temu zaliczyłem wtopę z kulkami rockets 0,43g (zasyfiły lufę), a dziś temu kumplowi od Mamuta zdarzyło się dokładnie to samo i było polowe czyszczenie. Niemniej było świetnie :icon_smile:. Dobre :) Zważywszy że strzelam tylko na działeczce 2 razy do roku ;) Oczywiście, że po! Jak Ty sobie wyobrażasz zapakować do repliki wystrzelone a następnie zebrane ze ściółki leśnej kulki bez kompieli, przecież zasyfisz lufę :icon_smile: Eeee, jak jest poranna rosa to wystarczy zebrać do skarpetki ;) Quote Link to post Share on other sites
sebolek Posted November 24, 2014 Report Share Posted November 24, 2014 Lambert ja tam myje przed wyjazdem i pakuje do pudełka po lodach grycana takiego 50-100 ml XD jeszcze ciepłe i ociekajace zajebistoscia Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted November 24, 2014 Report Share Posted November 24, 2014 (edited) Ale schładzasz przed strzelaniem, prawda? Bo ja obowiązkowo! No, moglibyśmy sobie o tym i o innych sprawach, prawie tak samo ważnych i nurtujących snajperów pogadać na pikniku przy ognichu, sącząc do tego bimberek od Pana Janka - ale nie! Temu za daleko, tamtemu nietaktycznie a laska strzela tylko w mroźne zimy. Nowi nawet po nas, kurde, jadą. Zatem, pozostanie nam, dziewczynki, żyć w legendach jak ten mamut, nie przymierzając.. :icon_wink: Pozdrawiam, Lambert Edited November 24, 2014 by Lambert Quote Link to post Share on other sites
sebolek Posted November 24, 2014 Report Share Posted November 24, 2014 No Lambert co zrobić... mi ostatnio zimno w dupeczkę się zrobiło :D mam niby fajny teren ale jest prywatny... a jest różność LAS pole drzewa budynki :D nawet dla hardów pokrzywy by się znalazły :D trzeba się spiknąć 3:) może na jakąś Ortegę albo coś takiego? D: zrobić obóz sznajperski :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts