johnyeleven Posted March 24, 2011 Report Share Posted March 24, 2011 Witam Ostatnio zamówiłem akumulator firefoxa 4000mAH. Do zestawu w moim karabinie dołączony był do zestawu akumulator 1400mAH. Czy akumulator 4000mAH działałby w mojej broni?? Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted March 24, 2011 Report Share Posted March 24, 2011 Raczej nie działałby bo ma za dużą pojemność . :laugh: Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted March 24, 2011 Report Share Posted March 24, 2011 Będzie działał, bo niby czemu ma nie działać? Quote Link to post Share on other sites
johnyeleven Posted March 24, 2011 Author Report Share Posted March 24, 2011 (edited) Ewentualnie trzeba by było go pomniejszyć żeby się zmieśćił. ;] Edited March 24, 2011 by johnyeleven Quote Link to post Share on other sites
Zeus_ Posted March 24, 2011 Report Share Posted March 24, 2011 mAH oznaczają pojemność akumulatora, czyli mówiąc bardzo potocznie: ile prądu jest on w stanie zmagazynować. Po prostu aku 4000mAH będzie działał dłużej bez ładowania. Quote Link to post Share on other sites
johnyeleven Posted March 24, 2011 Author Report Share Posted March 24, 2011 (edited) mAH oznaczają pojemność akumulatora, czyli mówiąc bardzo potocznie: ile prądu jest on w stanie zmagazynować. Po prostu aku 4000mAH będzie działał dłużej bez ładowania. No właśnie problem w tym że to LARGE. A ja posiadam replike CM.041J, do niego jest chyba MINI potrzebny :[ A tak zapominając o rozmiarze to czy można by było zmienić wtyki ? Edited March 24, 2011 by johnyeleven Quote Link to post Share on other sites
MarinesPL Posted March 24, 2011 Report Share Posted March 24, 2011 Oczywiście, wystarczy lutownica. Large Ci za chiny nie wejdzie, chyba, że zmienisz kolbę na stałą :wink: Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted March 25, 2011 Report Share Posted March 25, 2011 (edited) mAH oznaczają pojemność akumulatora, czyli mówiąc bardzo potocznie: ile prądu jest on w stanie zmagazynować. Po prostu aku 4000mAH będzie działał dłużej bez ładowania. mAH znaczy raczej coś w deseń mili ampero henrów, ja osobiście nie wiem co to za jednostka ;) mAh jest oznaczeniem "pojemności" ogniw i jest to mili ampero godzina. Edited March 25, 2011 by KicpA Quote Link to post Share on other sites
Matison Posted March 25, 2011 Report Share Posted March 25, 2011 Jak kupisz stałą kolbę do MP5 to i tam powinieneś mieć kabel z wtyczką Large i bezpiecznikiem 20A-25A. Tutaj masz cymowską kolbę powinna bez problemu pasować http://azteko.pl/kolba-stala-mp5-p-486.html innych firm jak np. Classic Army byś musiał przerabiać w miejscu łączenia się kolby z body i do tego przejściówka (żeński mini i męski large). Quote Link to post Share on other sites
johnyeleven Posted March 25, 2011 Author Report Share Posted March 25, 2011 Jak kupisz stałą kolbę do MP5 to i tam powinieneś mieć kabel z wtyczką Large i bezpiecznikiem 20A-25A. Tutaj masz cymowską kolbę powinna bez problemu pasować http://azteko.pl/kolba-stala-mp5-p-486.html innych firm jak np. Classic Army byś musiał przerabiać w miejscu łączenia się kolby z body i do tego przejściówka (żeński mini i męski large). Ile kosztowała by taka przeróbka? Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted March 25, 2011 Report Share Posted March 25, 2011 Ile kosztowała by taka przeróbka? Nic. Quote Link to post Share on other sites
johnyeleven Posted March 25, 2011 Author Report Share Posted March 25, 2011 Dzięki wam za pomoc. Wymienie kolbę i napisze jak już będę miał. Quote Link to post Share on other sites
Matison Posted March 25, 2011 Report Share Posted March 25, 2011 Jak weźmiesz tą cymowską zrobisz lepiej bo na 95% będzie pasować bez problemu i jest tańsza niż kupowanie z CA. Życzę szczęścia przy tej cymce bo ja szczęścia nie miałem ;) Quote Link to post Share on other sites
johnyeleven Posted March 25, 2011 Author Report Share Posted March 25, 2011 Jak weźmiesz tą cymowską zrobisz lepiej bo na 95% będzie pasować bez problemu i jest tańsza niż kupowanie z CA. Życzę szczęścia przy tej cymce bo ja szczęścia nie miałem ;) Niestety nie da rady. Akumulator jest za duży. Byłem dzisiaj w sklepie i się nie mieści. To ten akumulator http://www.taiwangun.com/akumulatory_i_ladowarki_akumulatory_8_4v/akumulator_nimh_8_4v_4000mah_typ_large_firefox-685.html Quote Link to post Share on other sites
Matison Posted March 25, 2011 Report Share Posted March 25, 2011 To aż się boję jak duży jest ten aku. To tylko zostaje ci izolka (przykleić batkę do broni). Quote Link to post Share on other sites
white_pl Posted March 26, 2011 Report Share Posted March 26, 2011 Nie wiem jak Ty to mierzyłeś ale bateria LARGE 8,4V pasuje do kolby MP5. 9,6V już nie. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
johnyeleven Posted March 26, 2011 Author Report Share Posted March 26, 2011 Mierzyłem na szybko. Może się zmieści. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted March 26, 2011 Report Share Posted March 26, 2011 w kolbie masz taki nadlew, płetwę, gówienko, wyłam je i 9,6v sie mieści. mi udało sie upchnać w kolbe od mp5 3700mAh 11,1v 35C fullymaxa. Quote Link to post Share on other sites
johnyeleven Posted March 27, 2011 Author Report Share Posted March 27, 2011 Ale ja mam okablowanie na przód. Jak to zmienić ? (Sory że tak dużo pytań ale jestem kompletnie zielony ;] ) Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted March 27, 2011 Report Share Posted March 27, 2011 Ruszyć 4 litery i poszukać. Quote Link to post Share on other sites
Kazik95 Posted March 27, 2011 Report Share Posted March 27, 2011 Rozkręcić Gb, wyciągnąć zębatki i antireversala przeciągnąć kable rowkami do tyłu, a jak bedą za krótkie to wymienić kable. Jeśli tego nie wiesz, to nie ruszaj Gb bo będą kłopoty. Lepiej daj to komuś kto się zna... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts