MyrPL Posted March 24, 2011 Report Share Posted March 24, 2011 Witam! Chce kupić gogle Ess ale boję się że nie zmieszczą się tam moje okulary... znacie jakieś inne gogle, maski gdzie można mieć okulary? Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted March 24, 2011 Report Share Posted March 24, 2011 Wszystko jest w tym dziale wyjaśnione kilka razy. Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted March 24, 2011 Report Share Posted March 24, 2011 ESS i Bolle X800 - wejdą Ci okulary, bez żadnych problemów. Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted March 25, 2011 Report Share Posted March 25, 2011 No to chyba zależy od oprawki, czyż nie? Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted March 25, 2011 Report Share Posted March 25, 2011 Szczególnie w X800 :hahaha: Tam się oprawki druciaki cienkie nie mieszczą jak masz szerokie ryłko :). Może pod pięćsetki jeszcze idzie coś wcisnąć, ale to gabaryt godny starych dobrych gogli narciarskich ;-). Do założyciela tego jakże świetnego tematu. Masz opcję szukaj, gwarantuję, że znajdziesz w przeciągu króciutkiej chwili mnóstwo na temat noszenia szkieł korekcyjnych, oraz pasującej do tego ochrony. Również naczytasz się o ESS-ach i Bollach Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted March 25, 2011 Report Share Posted March 25, 2011 Ale pod X500 korekcyjne wchodzą bez bólu. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted March 25, 2011 Report Share Posted March 25, 2011 MyrPL istnieje tylko jedna metoda sprawdzenia czy wejdą na twoje okulary. Trzeba się kopnąć na strzelankę , znaleść kogoś kto nosi interesujące cię gogle i poprostu przymierzyć. Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted March 25, 2011 Report Share Posted March 25, 2011 Mam osobę w grupie która nosi właśnie okularki, takie cienkie, pod goglami X800 i nie narzeka. Nie używa on wkładek korekcyjnych. Więc nie wiem skąd Twój śmiech Tuksiak? Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted March 25, 2011 Report Share Posted March 25, 2011 No nie żartuj - Tuksiak nie potrafi się uśmiechać! :dry: Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted March 25, 2011 Report Share Posted March 25, 2011 Lambert masz coś do mnie? Zapraszam do Szczecina, postawisz browara i się wyspowiadasz, może udzielę Ci rozgrzeszenia ;-). @Tomek_GGRS: To nie wiem jak mu nie przeszkadza cokolwiek w tym badziewiu, bo sprawdzałem swoje oprawki i oprawki "bezoprawkowe" -czyli dwa czy trzy druciki na krzyż zamocowane do szkieł i raz że moje cienkie oprawki druciane - TAKIE JAK TE nie kija nie włażą bezwysiłowo w środek tych gogli, a jak już je na chama wepchnąłem wyginając, to dyskomfort po założeniu całości na dzioba był masakryczny. Biorąc pod uwagę takie fakty to oczywiście moje stwierdzenie było mylne, tylko kto zdrowy na umyśle będzie robił coś takiego? ;-). Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted March 25, 2011 Report Share Posted March 25, 2011 (edited) Mam osobę w grupie która nosi właśnie okularki, takie cienkie, pod goglami X800 i nie narzeka. Nie używa on wkładek korekcyjnych. Więc nie wiem skąd Twój śmiech Tuksiak? No to jest to czwarta taka osoba, którą znam. Większości korekcyjne pod x800 nie wchodzą. W tym Tuksiakowi i mnie. Do tego potrzebujesz nie tylko "cienkich okularków", ale i wąskich, niskich oprawek. A pod nimi raczej bardzo wąskiej twarzy. Krótko mówiąc - brakuje Ci, kolego, własnego doświadczenia w tej kwestii :happy: . Nie życzę Ci, byś musiał go nabywać... Edited March 25, 2011 by Errhile Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted March 25, 2011 Report Share Posted March 25, 2011 Zapraszam do Szczecina.. Ooo nie, dziękuję - nie mam śmiałości! :blush: Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted March 25, 2011 Report Share Posted March 25, 2011 Ależ proszę bardzo, nie podejrzewałem takiego barku śmiałości ;-). Niestety za każdym razem jak jestem w Wielkopolsce, to zawsze przelotem i prowadząc, więc komunii nie mógłbym przyjąć ;-). Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted March 25, 2011 Report Share Posted March 25, 2011 Tuksiak - Przecież bym nie kłamał pisząc to, bo po co. Ale napisałem prawdę, on w tym biega i mu to nie przeszkadza, ani troszynulkę. Lecz ma mniejsze okularki od tych "TAKIE JAK TE" :happy: Więc pewnie dlatego mu się tam mieszczą, a co do wyginania drucików, to także nic nie robił z tym :happy: Errhile - hehe, trafiłeś w dziesiątke z tą wąską twarzą i niskimi oprawkami. Bo w rzeczywistości taki właśnie jest :cool: Widocznie brakuje tego własnego doświadczenia, ale nie chcę tego doświadczyć. Pozdrawiam :wink: Quote Link to post Share on other sites
arend Posted March 25, 2011 Report Share Posted March 25, 2011 No to jest to czwarta taka osoba, którą znam. To będę piąty. Ale ja noszę naprawdę niewielkie druciaki. Zresztą i tak zakładam X800 tylko do budynku bo częściej noszę i-vo. Quote Link to post Share on other sites
MyrPL Posted March 25, 2011 Author Report Share Posted March 25, 2011 (edited) ja mam podobne okulary ... http://www.okularnia.pl/okulary_korekcyjne/nico_zotti/nico_zotti_723,p1264946205 i nadal wątpię ze się zmieszczą :/ Edited March 25, 2011 by MyrPL Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted March 25, 2011 Report Share Posted March 25, 2011 Ess Land Ops i wejdą bez problemu, mam podobnie gabarytowo okulary i jest wszystko cacy. Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted March 25, 2011 Report Share Posted March 25, 2011 Nie, Arend. Jesteś jednym z tych czterech :happy: . Quote Link to post Share on other sites
harasim Posted March 25, 2011 Report Share Posted March 25, 2011 Ja posiadam Uvex i moje okulary bez problemu pod nie wchodzą(okulary podobnych rozmiarów co podałeś w linku), i gogle sprawdzone. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Cytrus08 Posted March 25, 2011 Report Share Posted March 25, 2011 Sam kiedyś nosiłem chińską kopię Bolle x800 i jakimś cudem mieściły mi się okulary, ale było bardzo nie wygodnie, a po strzelankach miałem czerwone ślady od okularów. Kupiłem ESS'y Land OPS i jestem w stu procentach zadowolony. :wink: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts