c0di Posted March 29, 2011 Report Share Posted March 29, 2011 Które z tych okularów są wygodniejsze? Czy ten mechanizm DedBolt w przypadku Crossbowów sam się nie aktywuje podczas gry? Np, podczas otrzymania strzału akurat w to miejsce - czy szybka mi się nie wysunie sama? I czym różni się szybka bursztynowa od żółtej..? Quote Link to post Share on other sites
Widmo34 Posted March 31, 2011 Report Share Posted March 31, 2011 Bursztynowa to specjalny model dla myśliwych. Jesli się nie myle to poprawiają obraz jasnego miejsca obserwowanego gdy samemu jest się w ciemnej kryjówce ale głowy nie dam. Quote Link to post Share on other sites
ajgor_aa Posted March 31, 2011 Report Share Posted March 31, 2011 Bursztynowa szybka w ESSach to po prostu nowszy model. A żółty/bursztynowy lepiej wyostrza w słabym świetle. Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted March 31, 2011 Report Share Posted March 31, 2011 andyss, masz pisać głupoty, nie pisz w ogóle. Wniosłeś coś do tematu ? -.- ? Crossbow mają być ultra przyległe, lepiej układać sie na twarzy. Wybrałbym właśnie je. Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted April 1, 2011 Report Share Posted April 1, 2011 A wg. mnie to całkiem inna sprawa. Różnice leżą w zmianach konstrukcyjnych np. To nie wybór między zielonymi a niebieskimi kaloszami, które różni tylko kolor. Lepiej przemilczeć niektóre sprawy. Quote Link to post Share on other sites
Idzior Posted April 1, 2011 Report Share Posted April 1, 2011 A to nie jest tak ze jedne sa dedykowane do wspolpracy ze sluchawkami a drugie nie?? Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted April 1, 2011 Report Share Posted April 1, 2011 (edited) Nie, nie wniosłem nic do tematu ale dla mnie to jest kwestia tego które okulary mi się bardziej podobają. Jako, że obie pary są z ESS. Pier. waćpanie i to ostro. Ten temat przemknął mi przed oczyma więc pomimo niechęci do odwiedzania tego działu napiszę - ICE to starsze okularki bez oprawki. Crossbow posiadają nowsze rozwiązania, są po prostu lepsze. Istnieją 2 wersje tych okularów, bardziej lansiarskie z grubszymi nausznikami i takie przystosowane do słuchawek, z cieńszymi. Idąc do sedna: Crossbow są lepsze, ale dlaczego? Oprócz nowinek technicznych mają oprawkę. Oprawka usztywnia poliwęglanową szybkę na mrozie przez co nie pęknie, jak to może się stać w ICE podczas dużego mrozu. Poliwęglan podczas niskiej temperatury jest bardzo kruchy, co może skończyć się utratą wzroku w przypadku ICE. Kolega andyss jak widać chciał zabłysnąć swoją wiedzą. Jednak zamiast się spinać polecam użyć mózgu. Przynajmniej czasami, kiedy udzielasz komuś rad od których może zależeć zdrowie. Edited April 1, 2011 by Mati13k Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted April 1, 2011 Report Share Posted April 1, 2011 (edited) Wreszcie profesjonalna odp w temacie. Pozdrawiam Rzeszowianina :) Gdzie można dostać aktualnie te okulary ? Bardzo prosiłbym o jakiś link tych z grubymi oprawkami, jak i z tymi pod słuchawki. Edited April 1, 2011 by senkuPH Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted April 1, 2011 Report Share Posted April 1, 2011 (edited) A również pozdrawiam. :) http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=104_44_168&products_id=7795&name=ESS_-_Crossbow_Suppressor_HDC_One_-_0472 http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=104_44_168&products_id=7540&name=ESS_-_Crossbow_2X_-_0386 - tutaj są 2 pary oprawek, ale na zdjęciach widać tu i tu takie same zauszniki. Na Twoim miejscu napisałbym emaila i zapytał czy jedna z oprawek to wersja Suppressor. http://www.military.pl/ess-crossbow-3ls-okulary-taktyczne_11263t.html Kilka sklepów pewnie jeszcze się znajdzie, więc do wyboru do koloru. Edited April 1, 2011 by Mati13k Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted April 1, 2011 Report Share Posted April 1, 2011 Serdecznie dziękuję, pewnie je zamówię. Widzę dla nich zastosowanie wszędzie, co tylko przyczynia się do zakupu. Pozdrawiam SenkuPH. Quote Link to post Share on other sites
koksen Posted November 17, 2012 Report Share Posted November 17, 2012 proszę o pilną odpowiedź :) Czy w Crossbowach wizjer chodzi w miarę luźno prawa-lewa czy jest to usztywnione na amen i nie ma żadnego luzu ? Pozdr. Quote Link to post Share on other sites
falloutpl Posted November 17, 2012 Report Share Posted November 17, 2012 Dokładnie tak jak mówisz, przez ręce przewinęły mi się trzy sztuki Crossbowów, w każdej wizjer lubił się trochę poruszać. Ale nie ma co się tym martwić, wypaść - na pewno nie wypadnie. :) Quote Link to post Share on other sites
Wiśnia Posted November 17, 2012 Report Share Posted November 17, 2012 A sa produkowane w wezszej wersji, tak jak ICE Naro? Quote Link to post Share on other sites
ZuBeR Posted November 17, 2012 Report Share Posted November 17, 2012 A sa produkowane w wezszej wersji, tak jak ICE Naro? Nie są, ale wyprofilowanie jest takie, że pasują na praktycznie każdą twarz. Quote Link to post Share on other sites
koksen Posted November 17, 2012 Report Share Posted November 17, 2012 czyli nie muszę się martwić ze to podróba? Proszę jeszcze o jedno info: Czy jak przestrzelam oryginały z jednego metra (420 fps) i zostanie lekki ślad, czy oznacza to podróbe bo w oryginale nie powinno niczego być? Quote Link to post Share on other sites
Wiśnia Posted November 17, 2012 Report Share Posted November 17, 2012 pasują na praktycznie każdą twarz. Producent podal gdzies jakis zakres? Quote Link to post Share on other sites
ZuBeR Posted November 17, 2012 Report Share Posted November 17, 2012 Nie widziałem, ale wejdą na każdą twarz, pod warunkiem, że nie masz rysów 14latka. Quote Link to post Share on other sites
kfercik Posted November 17, 2012 Report Share Posted November 17, 2012 Osobiście testowałem Crossbowy i srogo się zawiodłem pod względem parowania. Są tragiczne. O wiele lepiej spisują się Uvexy Ivo i to do tych okularów wracam po testach Essow. Ice o niebo lepsze ale Uvexy na topie i tak. To moja subiektywna ocena. Może innym nie parują... Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted November 17, 2012 Report Share Posted November 17, 2012 Osobiście testowałem Crossbowy i srogo się zawiodłem pod względem parowania. Są tragiczne. O wiele lepiej spisują się Uvexy Ivo i to do tych okularów wracam po testach Essow. Ice o niebo lepsze ale Uvexy na topie i tak. To moja subiektywna ocena. Może innym nie parują... Może zdarłeś powłokę antifog,albo nosisz je tak,że za bardzo przylegają Ci do twarzy? Jak tak to się nie dziwię. Quote Link to post Share on other sites
Jey85 Posted January 16, 2013 Report Share Posted January 16, 2013 A może mi ktoś napisać orientacyjnie jakie są wymiary szybek crossbow i crosshair? Czeka mnie decyzja które wybrać wymiary- mam na mysli wysokość przy nosie i 'bokach' Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 16, 2013 Report Share Posted January 16, 2013 jak mam wybierać między ICE a crossbowami to od kopa biorę ICE. Brak oprawki to ogromna zaleta a wytrzymałość szybki jest taka sama, kształt jeno inny. Na mrozie nam pęknie (ta, post sprzed niemal dwóch lat) hahaha strzelałem z pistoletu bocznego zapłonu do szybek ESSa. Kupsko peka a nie szybka. Quote Link to post Share on other sites
Jey85 Posted January 16, 2013 Report Share Posted January 16, 2013 szybka w ice ma przy nosku 4,7cm do 4cm przy kości policzkowej-zdobyte dane od ludzi, może ktoś jeszcze zmierzyć crossbowny lub crosshairy? Quote Link to post Share on other sites
Jey85 Posted January 22, 2013 Report Share Posted January 22, 2013 Okulary już kupiłem, crosshairy. pytanie, czy testowaliście swoje? U mnie po testach jest mały ślad po kulce, za tą cenę spodziewałem się że niczego nie żadnego śladu przy 430fpsach. W sumie na skyperach uvexa nic nie było. Chusteczka do ESSow kupiona luzem jest prawie sucha- nie wiem czy to norma? Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted January 22, 2013 Report Share Posted January 22, 2013 Dziwne. U mnie na crossbowach i z 500 fps z przyłożenia śladów nie ma. Oczywiście bywały różne trafienia, gdzie po strzale z 10 metrów z 400 fps był ślad, ale po przetarciu zniknął. Przeczytaj instrukcję obsługi tej chusteczki ESS, użyj jak trzeba i zadziała. Ma być sucha i działa perfekcyjnie. Jak czasami przed ganianiem zapomnę posmarować okulary/gogle widzę różnicę praktycznie od razu. Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted January 25, 2013 Report Share Posted January 25, 2013 Zauszniki w ICE lubią wypadać, więc crossbow to jak dla mnie lepsza opcja. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts