Kano Posted April 8, 2011 Report Share Posted April 8, 2011 (edited) myslisz ze ci sprawdza ile fps ma replika? szczerze mowiac oni maja wszystko gdzies dopóki nic się nie stanie ;/ jest napis zakaz brania wlasnych kulek - a ja i tak je wezmę. moja zasada - nigdy nie zdawać się na publicznie gó*no bo się na tym objedziesz... jadę tam chyba tylko po to żeby siępostrzelać bo na normalny zlot nie mogę jeszcze jeździć. i tak wiem że z tamtejszych "szkolen" nic nie wyniosę... a reszta jest taka jak na innych obozach na ktorych juz 3 razy bylem. Edited April 8, 2011 by Kano Quote Link to post Share on other sites
janek122 Posted April 9, 2011 Report Share Posted April 9, 2011 sprawdzają fps na początku obozu. Zasada jest taka, że jeśli masz powyżej 360 fps to albo downgrade albo nici z CQB i tylko semi Quote Link to post Share on other sites
pawliq13 Posted April 9, 2011 Report Share Posted April 9, 2011 Ludzie tam sobie chyba jaja robią. Większość, jak nie wszystkie obecnie wypuszczane na rynek repliki mają stockowo powyżej 360 FPS... Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted April 9, 2011 Report Share Posted April 9, 2011 Ludzie tam sobie chyba jaja robią. Większość, jak nie wszystkie obecnie wypuszczane na rynek repliki mają stockowo powyżej 360 FPS... Wszystkie chińskie, chciałeś powiedzieć. ;) Quote Link to post Share on other sites
pawliq13 Posted April 9, 2011 Report Share Posted April 9, 2011 Wszystkie chińskie, chciałeś powiedzieć. ;) Oczywiście :P Ale wydaje mnie się, że ludzie którzy tam pojadą nie mają broni z najwyższych, czy nawet wysokich półek, ale Cymki, JG, Boyi. Ciekawy jestem na wyobrażają sobie tam downgrade, na przykład 10 replik :D Quote Link to post Share on other sites
Kano Posted April 9, 2011 Report Share Posted April 9, 2011 (edited) po pierwsze mam gdzieś ten ich downgrade. serwisanta ponoć mają tam porypanego i bynajmniej nie zamierzam oddawać repliki w ręce jakiegoś gościa który zamiast downgrade to zrobi mi burdel w replice. po drugie, biorę dwie reple. jedna ma ok 350-360 fps, wprawdzie chiiiinol z niższej półki ale do cqb styknie o ile przeżyje do tamtego czasu. po trzecie, na cqb mi na obozie nie zależy a z semi mogę strzelać. a co do replik. to znając zycie większość będzie wypożyczać bądź mieć jakieś cm 022 albo inne tego typu... a te ograniczenia to sry, ale nie bd dla jednego budyneczku zmieniał (czyt. niszczył -> patrz pkt 1) swojej repli. zbyt mi na niej zalezy ;p Edited April 9, 2011 by Kano Quote Link to post Share on other sites
janek122 Posted April 9, 2011 Report Share Posted April 9, 2011 (edited) Chodzi ci o obóz w Bornym?? Jeśli tak to się mylisz! Na moim turnusie nikt nie miał niczego słabszego od cm.028, prawie wszyscy mieli swoje repliki, a te które można tam wypożyczyć są całkiem niezłe. PS ale nie bd dla jednego budyneczku zmieniał (czyt. niszczył -> patrz pkt 1) swojej repli. tam jest kilka całkiem fajnych budynków :D Edited April 9, 2011 by janek122 Quote Link to post Share on other sites
Kano Posted April 9, 2011 Report Share Posted April 9, 2011 i tak większość strzelanek będzie w terenie. przynajmniej tak mi parę osób mówiło. a co do replik to zwracam honor. nie byłem na asg obozie ;p a no właśnie. mógł by mi ktoś mnie jwiecej powiedziec jakie tam sa reple do wypozyczania? i czy mozna wypozyczyc bron boczna. Quote Link to post Share on other sites
janek122 Posted April 9, 2011 Report Share Posted April 9, 2011 Masz racje, tylko ostatni LARP jest w terenie zabudowanym, co do broni to są na pewno jakieś krótkie m4(niestety nie znam modelu ani firmy ale wyglądało jak to http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/bi-5781m_rasii_cqb_boyi-2641.html), a broni krótkiej chyba nie ma Quote Link to post Share on other sites
pawliq13 Posted April 9, 2011 Report Share Posted April 9, 2011 Janek122, raz mówisz ze do 360 FPS, a innym o CM.028 i M4 RAS II :P JEsteś pewien co do limitu 360 FPSów? Quote Link to post Share on other sites
janek122 Posted April 9, 2011 Report Share Posted April 9, 2011 (edited) co do m4 to mówiłem ze repliki które można tam wypożyczyć są PODOBNE Z WYGLĄDU do tej którą przedstawiłem. A limit wynosi ok 360(kiedy było kilka fps więcej to przymykali na to oko;)) Edited April 9, 2011 by janek122 Quote Link to post Share on other sites
Kano Posted April 9, 2011 Report Share Posted April 9, 2011 powyzej 360 mozna wlazic do budynku tylko ze semi tak? Quote Link to post Share on other sites
janek122 Posted April 9, 2011 Report Share Posted April 9, 2011 Powyżej 360 nie wchodzisz do budynków w ogóle, a w lesie semi. Troche bez sensu jak dla mnie z tym semi Quote Link to post Share on other sites
Kano Posted April 9, 2011 Report Share Posted April 9, 2011 Nie wycofuj, warto tam pojechac. Na pewno się nie zawiedziesz. nie o to chodzi, ale dać mieszać sobie w replice nie zamierzam, a strzelanie sie semi w lesie i całkowita banicja na jakiekolwiek budynki = zerowa frajda. gdyby jeszcze tam byla sensowna teoria i praktyka to mógłbym chocby dlatego pojechac ale tam nie ma czegos takiego >.< Quote Link to post Share on other sites
drozdek96 Posted April 9, 2011 Author Report Share Posted April 9, 2011 (edited) mam ich w dupie ino mi coś zrobią z Beatką to zabiję na miejscu :/ Edited April 9, 2011 by drozdek96 Quote Link to post Share on other sites
wiciu_AK Posted April 9, 2011 Report Share Posted April 9, 2011 Zamiast bić pianę na forum to lepiej zadzwońcie do organizatora i dowiedzcie się jak naprawdę wygląda z tymi FPSami. Quote Link to post Share on other sites
Guest Brit Posted April 9, 2011 Report Share Posted April 9, 2011 Bojowe dzieci na forum ostatnio zaglądają. Quote Link to post Share on other sites
Rogalsky_ Posted April 9, 2011 Report Share Posted April 9, 2011 Sodoma i Gomora. Limit na obozie w Sulinowie to 380 fps, powyżej tego blokują auto. Serwisant faktycznie trochę nie wie co mówi. Próbował udowodnić, że zębatki elementa są lepsze od promyka. Przekonywał też, że precki JBU są lepsze od promykowych, bo mają 0.02 mniejszą średnicę. Repliki to dość zdezelowane kałasze cymy i emki agm. Quote Link to post Share on other sites
Kano Posted April 9, 2011 Report Share Posted April 9, 2011 (edited) blokują? tzn nie pozwalaja uzywac czy cos robia przy repli? brit. sry ale ja bylem na paru obozach. nie wolno sie dać trzymac krótko za mordę bo to psuje cały obóz, atmosferę, byc moze i byles w kadrze - jesli sam tak olewales uczestnikow jak wiekszosc to robi to tylko gratuluję psucia ludziom zabawy. rozumiem, kultura, kary itp. ale nie że ktoś mnie zmusi żebym dał mu replikę do grzebania ;p ja już nie wiem co o tym sądzić. na cholere mi w takim razie replika jak ta cudowna kadra z bornego mi zakaże jej używać albo zchrzani? co to za klimat jak pewnie wszystkim pozakładają ograniczenia na repliki... jechać czy nie. z góry mówię że do kadry zawsze dość buntowniczo podchodziłem, nie wulgarnie - buntowniczo, przez co pompowania było co nie miara. ale przynajmniej była dobra zabawa ;p chodzi mi o to czy jeżeli chcę jechać tam postrzelać się to czy jest sens, czy nie odwołać póki jest okazja... Edited April 9, 2011 by Kano Quote Link to post Share on other sites
Rogalsky_ Posted April 9, 2011 Report Share Posted April 9, 2011 Blokada polega na tym, że blokują selektor, nie wiem jak, bo przy mojej replice nikt nie grzebał. Quote Link to post Share on other sites
pawliq13 Posted April 9, 2011 Report Share Posted April 9, 2011 Blokada polega na tym, że blokują selektor, nie wiem jak, bo przy mojej replice nikt nie grzebał. No dobra, a jeśli na hopce zero mam 390, to idzie do blokady, czy z uwagi na to, że na dobrze ustawionej gumce mam np. 385 FPS, to już to oleją? Quote Link to post Share on other sites
Kano Posted April 9, 2011 Report Share Posted April 9, 2011 mysle ze do 10 fps sie nie pogniewaja ale jak np przyjechac tam z podkreconym AKMem z cymy co ma 440 fps... rozumiem, do budynku moga mnie nie wpuszczac, ale do cholery z jakiej racji semi w lesie? Quote Link to post Share on other sites
Rogalsky_ Posted April 9, 2011 Report Share Posted April 9, 2011 mysle ze do 10 fps sie nie pogniewaja ale jak np przyjechac tam z podkreconym AKMem z cymy co ma 440 fps... rozumiem, do budynku moga mnie nie wpuszczac, ale do cholery z jakiej racji semi w lesie? Na turnusie, na którym byłem, jeden koleś wybił drugiemu zęba :) To kwestia tego, żeby ci mniej odpowiedzialni nie pozabijali tych odpowiedzialnych. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted April 9, 2011 Report Share Posted April 9, 2011 co za burdel się z tego tematu zrobił. My w podstawówce graliśmy w zbijaka na WFie i potem w domu było się mniej sfrustrowanym. ;) Quote Link to post Share on other sites
Kano Posted April 9, 2011 Report Share Posted April 9, 2011 aha czyli inni maja cierpiec bo czasami trafiaja sie debile? szczerze to pierwszy raz słyszę o takich wymysłach i mi sie to nie podoba, bo (co powiedzialem juz 20 razy) w repli nie dam se grzebac. wiec co? wyporzyczyc? cos co pluje kulkami... ehhh kijowo to wyglada. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts