Kbx44 Posted July 12, 2012 Report Share Posted July 12, 2012 @Up Ja zabieram cymę 028, myślę że replika będzie dawać radę. Jakby co to jest przemalowana aby imitować repliki z gównolitu, więc lepiej wygląda ;) @2Up Możesz zabrać replikę w pudełku, ale pomyśl czy jest sens. Nie lepiej pokrowiec? 100 razy wygodniej. No i pytanie ode mnie... Może cud się zdarzy i ktoś odpisze o tej porze. Mianowicie, czy jeżdżą tam dziewczyny? :biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted July 12, 2012 Report Share Posted July 12, 2012 Na naszym turnusie, 2, czy 3 lata temu, nie pamiętam (mam słabą pamięć :P) była aż jedna dziewczyna :P Quote Link to post Share on other sites
Fertoods Posted July 12, 2012 Report Share Posted July 12, 2012 Pooglądaj sobie na YT jest kilka filmów jeżeli się nie mylę :) Quote Link to post Share on other sites
Makku Posted July 12, 2012 Report Share Posted July 12, 2012 Hmm... ciekaw jestem czy mają jeszcze jakieś miejsca tu http://www.sun-sport.pl/obozy-kolonie-wiele-lato-2011/zielone-pieko-oboz-survivalowo-asg-12-17-lat.html bo z tego co widzę to dosyć sensownie wygląda. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted July 12, 2012 Report Share Posted July 12, 2012 Szczególnie tło strony nawiązuje do "zielonego piekła". Quote Link to post Share on other sites
misiuspoko Posted July 12, 2012 Report Share Posted July 12, 2012 W zeszlym roku na 3 turnusie byly 3 dziewczyny... Quote Link to post Share on other sites
LubieX Posted July 13, 2012 Report Share Posted July 13, 2012 Panowie no to jedziemy :D Quote Link to post Share on other sites
Ghost1997 Posted July 14, 2012 Report Share Posted July 14, 2012 Jedziemy, jedziemy. Ja się wybieram na trzeci turnus. Jedzie ktoś z Poznania? Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
misiuspoko Posted July 23, 2012 Report Share Posted July 23, 2012 Panowie: Jest już po obozie i nie wiem w sumie kto był kim. Podajcie swoje imiona lub ksywki obozowe. Ja to Michał (byłem u Brytoli ) a ksywka to Melanż Quote Link to post Share on other sites
Kbx44 Posted July 23, 2012 Report Share Posted July 23, 2012 No to ja jestem Kuba, a ksywki nie miałem. Pożyczyłem Ci pasek i próbowałem pomóc w sprawie pieniędzy, powinieneś skojarzyć :) Za rok jadę, obóz bardzo fajny. Quote Link to post Share on other sites
Korkoran Posted July 24, 2012 Report Share Posted July 24, 2012 Ja na imię mam Kamil i byłem u Brytoli (latałem z gietą i glockiem :)). Kurde Kuba nie kojarzę Cię ;p. Chociaż kolor włosów czy coś w tym stylu podaj bo z Cymką 28 to tam połowa osób latała :). Quote Link to post Share on other sites
janek122 Posted July 24, 2012 Report Share Posted July 24, 2012 Ja jestem Janek, biegałem z AUGiem i glockiem, i byłem ostatnim żywym człowiekiem w Kłominie. Quote Link to post Share on other sites
PatrykD3 Posted July 24, 2012 Report Share Posted July 24, 2012 (edited) 123-3 Edited July 24, 2012 by PatrykD3 Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted July 25, 2012 Report Share Posted July 25, 2012 Ja wróciłem 3 dni temu z "zielonego piekła". Powiem tak: poza replikami jest OK. Dojechane 028 same, ale atmosfera i instruktor Bober (obecny na forum) absolutnie wygrywają. Stołówka ujdzie. Miejsca są na 100%. Z tego co wiem na 3 turnusie i dalej będą już racje MRE i pirotechnika. A, i nie przyznawajcie się, jeśli jesteście serwisantami. Może wpadnie wam jakaś robota gratis. Quote Link to post Share on other sites
Ilos Posted July 26, 2012 Report Share Posted July 26, 2012 Ja dopiero 4 jadę do Bornego... Rok temu byłem w Dziwnówku. Bardzo fajna kadra itd, ale jak na mój gust - ciut za blisko ścieżki, którą chadza sporo turystów. No, ale rozegrała się (nieplanowana!!!= wojna o... Kaszankę z ludźmi z obozu strzeleckiego. Osobiście zostałem porwany, i jeden kolega na mnie siedział, abym nie zwiał - byłem zakładnikiem, przednia zabawa. :D Jedyny był problem z własną repliką - na telefonie do biura almaturu mówili, że nie wolno, kategoryczny zakaz, itd. Z kolei na miejscu zarówno kierownik jak i kadra byli bardzo za, i trzeba było zabawkę dosyłać. Z własnym mundurem i szpejem również nie ma problemów. Pozostaje jedynie czekać na Borne... Orientuje się ktoś, jak tam wygląda sprawa ze sporą ilością szpeju? Quote Link to post Share on other sites
michal4128 Posted July 27, 2012 Report Share Posted July 27, 2012 w Bornym im więcej tym lepiej :D ja rok temu zabrałem kupe szpeju i 3 repliki i było dobrze. Quote Link to post Share on other sites
Ilos Posted August 2, 2012 Report Share Posted August 2, 2012 W takim razie zapytam o bardzo wczesnej porze... Kto jedzie w tą sobotę do Bornego, i czy mogę się spodziewać tłumów? Quote Link to post Share on other sites
B-E-D-A Posted November 12, 2012 Report Share Posted November 12, 2012 Z tego co widzę to większość osób była w Bornym Sulinowie, Mrzeżynie... wymieniono chyba też Dziwnówek (czyli większość jeżdzi z biur takich jak SunSport, Almatur). A może jeżdził ktoś do Wiela z Kompasem? Biuro chyba sprawdzone tylko każą sobie słono zapłacić za taki obóz. Chyba nikt nie wspomniał o ich obozie, a wątpię by mieli zero chętnych na niego. ;P Jak ktoś był to proszę o odzew jak było, czy warto jechać itd. Quote Link to post Share on other sites
Ilos Posted November 16, 2012 Report Share Posted November 16, 2012 Co do Kompasu i ogólnie obozów, to chciałem jechać, ale mnie przytrzymali znajomi. Powód? Dwóch z nich było na kompasie i nie obchodzono się z nimi za dobrze. Nie mówię tu o wygodnym łóżeczku, ale ciekawym traktowaniu kontuzjowanych (zwichnięcia, wybicia, stłuczenia) - czyli wszyscy do namiotu sanitarnego aż do wyzdrowienia/końca obozu. Ja tak słyszałem, może ktoś ma inne wrażenia. Poza tym to opinie są pozytywne, że profesjonalnie i fajnie. Quote Link to post Share on other sites
Kbx44 Posted February 24, 2013 Report Share Posted February 24, 2013 (edited) Jako że już od pewnego czasu można się zapisywać na tegoroczne almaturowe obozy asg, pozwolę sobie odkopać temat. Kto z was jedzie do Bornego? Na który turnus? Nie możecie się doczekać, a może wybierzecie/wybraliście inną ofertę? Zachęcam do dyskusji :icon_wink: Ja + 4 moich znajomych jedziemy na 3 turnus do Bornego. Edited February 24, 2013 by Kbx44 Quote Link to post Share on other sites
Ilos Posted February 25, 2013 Report Share Posted February 25, 2013 No to się zobaczymy. Również wybieram się na 3. turnus. Z doczekaniem to różnie, bo jadę siłą rzeczy ("Masz jechać na obóz i koniec."). Smucą tylko ograniczenia. No, ale obóz od 12 lat... Zastanawiam się osobiście, czy Kosa zabierze się za downgrade świnki. Quote Link to post Share on other sites
Kbx44 Posted February 25, 2013 Report Share Posted February 25, 2013 (edited) Możliwe, że gdyby obóz był np. od 14, chociaż nawet w tym wieku większość osób jest jeszcze średnio rozgarnięta, to nie było by aż takich ograniczeń w mocy replik. No ale, klient to klient, 12 latka boli, natomiast kiedy sam w kogoś strzeli z 500 to jest ok. Ochrona oczu jest testowana z przystrzelenia, z tego co wiem z ewentualnej najmocniejszej repliki na obozie. Co tu dużo mówić, jeżeli ktoś jest nieostrożny i nie słucha doświadczonych graczy, nie ma rozsądku i olewa kadrę może stracić oko równie dobrze przy 360fps jak i 400fps. 40 złotych razy 30 osób to spora sumka. Cóż, nie jestem za tym żeby jak najbardziej bolało, jednak downgrade troszkę osłabia zasięg repliki, tym gorzej że niektóre walki toczą się w "otwartym" lesie. Nie wiem czy dobrze myślę, ale większy ból zmuszałby do intensywniejszego przemyślenia tego co się robi, w końcu nikt nie chce dostać z 5-400 fps;) Edited February 25, 2013 by Kbx44 Quote Link to post Share on other sites
kisielowy Posted February 25, 2013 Report Share Posted February 25, 2013 Też na 3. jadę, więc się spotkamy . Wg mnie, to nie fps powinny być ograniczane, tylko ilość fps, jaką może mieć ktoś w wieku 12-14-16 lat. Taki 16latek woli dostać od 12latka z emki, niż strzelić mu z np. swd z odległości 2 metrów. Chyba że zdąży wyjąć boczną ;) Jeśli role miały by się odwrócić, to nie wiadomo, czy młodszy z "napięcia" nie wystrzeli, czy pomyśli i będzie wolał zejść. Chociaż większość woli "szturmować" ;) A co do fps, to dotyczą one wszystkich rodzajów replik, bo nie wiem, czy swd zabierać... Quote Link to post Share on other sites
Ilos Posted February 25, 2013 Report Share Posted February 25, 2013 W zeszłym roku można było mieć "ile się chce" (tj. nie podali nic o tolerancji odgórnej), ale warunek - strzał z minimum 30m i lufa co najmniej 510mm. I jakaś tam tasiemka na lufę. Teraz ja się zastanawiam, czy jest sens brania świnki i narażania jej na downgrade, płatny zresztą. Ale co do samych akcji, to jest to uzasadniony problem z fps i 12, 13 i 14 latkami - dostanie w policzek, bo zamiast maski wolał droższą replikę, poleci z płaczem do rodzica, i całe biuro postawione na nogi. ALE była dwukrotnie (sic!) sytuacja, gdzie typek z M15 (420 fps) strzelał z może 5 metrów... W szyję. Kiedy indziej zdejmował gogle (dwukrotnie) na respie (kto był, ten wie, że respy są poza strefą bezpieczną), przez co w nocy lecieliśmy do lasu na bieg komandosa. A i termosów nie brakuje. Oraz sytuacji w druga stronę, kiedy koleżka z G36 po downgrade strzela z 50 metrów i wrzeszczy, że mam schodzić. Wracając do downgrade - myślicie, że każą mi pogarszać świnkę nawet, jak się zarzeknę na te 30m minimum? Quote Link to post Share on other sites
Kbx44 Posted February 26, 2013 Report Share Posted February 26, 2013 Ja spodziewałbym się downgrade, na moim turnusie bez downgrade blokowali ogień ciągły, więc nie wyobrażam sobie aby pozwolili na posiadanie broni maszynowej o takiej mocy bez blokady auto. No ale, nadzieja umiera ostatnia. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts