reni18 Posted April 17, 2011 Report Share Posted April 17, 2011 Witam posiadam sam cover od iba woodland i chciał bym wykonać imitację wkładów kevlarowych, i tu pytanie z czego można zrobić myślałem, że z maty akustycznej http://allegro.pl/wygluszajaca-pianka-mata-akustyczna-1-cm-2-4-m2-i1548832462.html jak Wy sądzicie? Z góry dziękuje za odpowiedz. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 17, 2011 Report Share Posted April 17, 2011 Karimata z tesco za 5zł sztuka? :D Ja tym wypychałem brytyjskie przeciwodłamkowe. Quote Link to post Share on other sites
Agata Posted April 17, 2011 Report Share Posted April 17, 2011 I wygladają wtedy jak orginały:D Quote Link to post Share on other sites
reni18 Posted April 17, 2011 Author Report Share Posted April 17, 2011 A jak kwestia noszenia w upały? tzn czy jest za gorąco w nich? Quote Link to post Share on other sites
konrad1313 Posted April 17, 2011 Report Share Posted April 17, 2011 Również mam z karimat JEDNAKŻE z Reala :D Nie jest ciepło całkiem normalnie i przynajmniej kamizelka nie wydaje się jak flak :D Taka mała popraweczka. Królik Quote Link to post Share on other sites
Tomaszek123 Posted April 17, 2011 Report Share Posted April 17, 2011 Jeśli chodzi o kwestie temperatury to ja w swojej karimacie (Decathlon) porobiłem kilka otworków coby jakaś wentylacja byłą. Quote Link to post Share on other sites
Tomek_GGRS Posted April 17, 2011 Report Share Posted April 17, 2011 Ja nosiłem w OLV wkłady z karimaty, w zimę może i cieplej, ale w lato to się leje pot strugami. Wkłady z karimaty to będzie chyba najtańsze rozwiązanie ;) Quote Link to post Share on other sites
reni18 Posted April 17, 2011 Author Report Share Posted April 17, 2011 No właśnie karimata pewnie mocno grzeje w lato, ktoś mi poradził żebym zrobił z dywanu, ja jednak trochę dopłacę i zrobię z pianki akustycznej, mam na dzieję, że tak nie będzie grzała Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted April 18, 2011 Report Share Posted April 18, 2011 Nie kepiej na oryginalny Kevlar do IBA polować? Można czasami niemal za grosze wyrwać. Quote Link to post Share on other sites
Bat_Sirius Posted April 18, 2011 Report Share Posted April 18, 2011 Ja po letnim bieganiu w kamizelce z wkładem z karimaty stwierdziłem, że trzeba to koniecznie zmienić. Kilka warstw wykładziny pcv świetnie spełnia swoje zadanie i przynajmniej nie grzeje. Quote Link to post Share on other sites
Then Posted April 18, 2011 Report Share Posted April 18, 2011 Mati gdzie widziałeś same kevlary od IBA za rozsądną cenę?? Bo poluję właśnie. Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted April 18, 2011 Report Share Posted April 18, 2011 (edited) Trzeba wziąć też pod uwagę, że IBA nie ma siatki i do munduru przylega sama cordura, przez co nie ma takiego przewiewu i się człowiek poci. Co do wkładów. Zrób sobie z karimaty-najtańsze i całkiem dobre wyjście, jeżeli nie chce kupować miękkich wkładów. Edited April 18, 2011 by Johann Quote Link to post Share on other sites
pony666 Posted April 18, 2011 Report Share Posted April 18, 2011 Ja w Ibie noszę karimatę i jest ok, tanim kosztem i jakoś nie narzekam, na pocenie się etc. Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted April 19, 2011 Report Share Posted April 19, 2011 Mati gdzie widziałeś same kevlary od IBA za rozsądną cenę?? Bo poluję właśnie. Allegro. Okazje bywają perfekcyjnie. Z resztą kumpel chyba miał do sprzedania Kevlary, napiszę do niego i dam znać czy dalej są. Quote Link to post Share on other sites
Then Posted April 19, 2011 Report Share Posted April 19, 2011 Bardzo proszę na PW i cenę :D Rozmiar preferowany L :) Quote Link to post Share on other sites
reni18 Posted May 19, 2011 Author Report Share Posted May 19, 2011 Zrobiłem ze starego dywanu i jest dobrze. Quote Link to post Share on other sites
Tropiciel Posted June 7, 2011 Report Share Posted June 7, 2011 Sam biegam w interceptorze (a nawet interceptorach) już ponad 2 lata i większość czasu właśnie z wkładami z karimaty. Pocenie się w tej kamizelce jest rzeczą normalną , karimata izoluje i to mocno, ale w kevlarze też nie jest lekko i dochodzi do tego waga. Cóż karimata jest chyba najprostszym jak i napisano wcześniej najtańszym wyjściem. A kevlar, jest że tak to ujmę dla "ambitniejszych ersftowców" . Quote Link to post Share on other sites
Filip7370 Posted June 8, 2011 Report Share Posted June 8, 2011 A ja się spytam jak zrobić kewlary i SAPI (ciężkie czyli milsimowe) metodami domowymi. Czyli po taniości. Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted June 8, 2011 Report Share Posted June 8, 2011 Jeśli Cię to nie zraża to na allegro jest koleś co robi super sapi w dobrych cenach. Koło 130-140 za komplet. Quote Link to post Share on other sites
Grizzly-Slupsk Posted June 8, 2011 Report Share Posted June 8, 2011 http://azteko.pl/atrapa-plyty-sapi-rozmiar-medium-p-687.html można rozważyć coś takiego. Wewnątrz otwierane, można dociążyć do wymaganej wagi. Mam i bardzo polecam. Dobre wykonanie. Ale niestety rozmiar M tylko, póki co. Ma je jeszcze chyba Gunfire. Quote Link to post Share on other sites
Filip7370 Posted June 9, 2011 Report Share Posted June 9, 2011 A miękkie kewlary? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts