=Vincent= Posted October 18, 2011 Report Share Posted October 18, 2011 Bolt od HK jest kompatybilny z M4 VFC - taką odpowiedź otrzymałem. Udało mi się wywalczyć darmową wysyłkę oraz dostanę gratis Gas Route Packing (nowego typu) W sumie się opłaca. Quote Link to post Share on other sites
Hornet Posted November 6, 2011 Report Share Posted November 6, 2011 (edited) Możecie załączyć dokładniejsze zdjęcie magazynka do UMAREX HK416. Interesuje mnie ta "czapeczka", chyba plastikowa :(, czy to nie stwarza kłopotów w czasie uzytkowania?!? Czy jeszcze jakieś magazynki pasują do UMAREX HK416?!? Pojawiły sie jakieś ogólnodostępne części zamienne (do tej repliki) takie których nie trzeba modyfikowac przed zamontowaniem? Edited November 6, 2011 by Hornet Quote Link to post Share on other sites
Sanders Posted November 7, 2011 Report Share Posted November 7, 2011 (edited) Możecie załączyć dokładniejsze zdjęcie magazynka do UMAREX HK416. Interesuje mnie ta "czapeczka", chyba plastikowa :(, czy to nie stwarza kłopotów w czasie uzytkowania?!? Czy jeszcze jakieś magazynki pasują do UMAREX HK416?!? Pojawiły sie jakieś ogólnodostępne części zamienne (do tej repliki) takie których nie trzeba modyfikowac przed zamontowaniem? Pasuja od M4 VFC wylacznie (w razie co mam 4 nowe na sprzedaz). "Czapeczka" czasem stwarza klopoty ale w razie czego jest tania i dostepna do kupienia (cos ok. 2-5 USD) Edited November 7, 2011 by Sanders Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted November 13, 2011 Report Share Posted November 13, 2011 Możecie załączyć dokładniejsze zdjęcie magazynka do UMAREX HK416. Interesuje mnie ta "czapeczka", chyba plastikowa :(, czy to nie stwarza kłopotów w czasie uzytkowania?!? Czy jeszcze jakieś magazynki pasują do UMAREX HK416?!? Pojawiły sie jakieś ogólnodostępne części zamienne (do tej repliki) takie których nie trzeba modyfikowac przed zamontowaniem? Części zamienne zamawiasz bezpośrednio od producenta: MAIL do zamówień VFC: support@gb-tech.com.tw Quote Link to post Share on other sites
Oshii9 Posted November 23, 2011 Report Share Posted November 23, 2011 Panowie a ja mam dość głupie pytanie, za co przepraszam z góry...czy da się wogóle zdemontować tłumik płomienia? Próbowałem, ale jakoś mi nie idzie... czyżby lufa zewnętrzna była wykonana w całości z jednego kawałka? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 23, 2011 Report Share Posted November 23, 2011 między szczeliny wsadź jakiś pręt, by móc się zaprzeć, następnie podgrzej zapalniczką tłumik w miejscy, gdzie styka się z lufą i kręć. VFC zalewa gwinty klejem. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted November 23, 2011 Report Share Posted November 23, 2011 Tłumik jest na coś ala loctite, także weź klucz i go odkręć (jest nacięcie na klucz 19stka bodajże?) Quote Link to post Share on other sites
Amadem Posted December 12, 2011 Report Share Posted December 12, 2011 (edited) HK416 & HK417 Edited December 12, 2011 by Amadem Quote Link to post Share on other sites
Hornet Posted December 27, 2011 Report Share Posted December 27, 2011 Dysponuje ktoś może zdjęciami rozebranego magazynka no M4 VFC, albo linkiem do filmiku z rozbierania :) ? Quote Link to post Share on other sites
Amadem Posted January 1, 2012 Report Share Posted January 1, 2012 Happy New Year! :wub: :wub: :wub: http://www.wgcshop.com/wgc2008/main/product_detail1.php?item=UMA-GBR-LHK416145BK Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted January 1, 2012 Report Share Posted January 1, 2012 (edited) Chyba się zakochałem :D. Ciekawe jak z boltem, znaczy się czy poprawili. Edited January 1, 2012 by Nath Quote Link to post Share on other sites
Amadem Posted January 1, 2012 Report Share Posted January 1, 2012 Poprawili, Vincent parę postów wyżej przesłał dokładne zdjęcia. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted January 2, 2012 Report Share Posted January 2, 2012 Fajnie by było gdyby parę słów napisał ile już na nim kulek zmielił ;). Quote Link to post Share on other sites
MoreLike Posted January 9, 2012 Report Share Posted January 9, 2012 (edited) Witam Z racji, że chciałbym doprowadzić swoje maleństwo do stanu użyteczności w polu na sezon letni: pytam. Co należy koniecznie wymienić? I jak bardzo pójdzie mi to po kieszeni bo na stronie VFC cen części nie widzę :-) Z postów domyślam, się ze na pewno cały zestaw bolt carriera? Czy jakiś inny poza oryginalnym vfc, będzie pasować bez przeróbek? Replikę kupiłem z myślą o funkcji estetycznej i szpanerskiej, więc póki co od lipca wywaliłem z niej nie więcej jak 20 magazynków, więc się zupełnie nie zagłębiałem w tajniki jej działania :D Nie rozśmieszaj mnie i przeczytaj ten temat, w innym wypadku posty będą kasowane! :bialaflaga: pj Edited January 9, 2012 by pidzejfat Quote Link to post Share on other sites
Amadem Posted January 26, 2012 Report Share Posted January 26, 2012 No to już oficjalnie potwierdzone. Będzie HK417 GBBR ( AEG zresztą też :icon_biggrin: ) Zdjęcie z katalogu VFC (http://www.gb-tech.com.tw/2012/) Quote Link to post Share on other sites
Amadem Posted March 24, 2012 Report Share Posted March 24, 2012 Nowy, poprawiony BCG jest już do dostania bezpośrednio u producenta za $35 z wysyłką. BTW HK416 ma metalową komorę Hop-Up z VFC MP5, więc bez problemu można ją wstawiać do M4. Komora u producenta kosztuje $10. Quote Link to post Share on other sites
Jamajka788 Posted April 1, 2012 Report Share Posted April 1, 2012 HK416 D14.5RS Już niebawem skompletuje całą sumę na swoją replikę.Wybór padł na HK416 ... pozwolę się was jeszcze poradzić czy to dobry wybór, jakie by były dalsze koszta patrząc pod kątem tuningu ? Części do tej kruszynki to tylko zza oceanu ? nie chciał bym wydać pieniędzy w błoto, tym bardziej że dość tak ona kosztuje... Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted April 2, 2012 Report Share Posted April 2, 2012 Tanie części stalowe kupujesz bezpośrednio z VFC i to właściwie cały tuning który warto wykonać. Quote Link to post Share on other sites
Amadem Posted April 2, 2012 Report Share Posted April 2, 2012 Jeśli chcesz koniecznie HK416 to dobry bo w zasadzie jedyny. Replika od WE jest kiepska, a zestaw od Iron Airsoft jest już nieosiągalny. Tylko zastanów się czy chcesz to kupować w PL bo wychodzi sporo drożej, a za różnicę w cenie można dokupić ów stalowe części Lower Receivera (Trigger, Hammer, Sear, Selector etc.) Quote Link to post Share on other sites
Jamajka788 Posted April 3, 2012 Report Share Posted April 3, 2012 (edited) Tylko zastanów się czy chcesz to kupować w PL bo wychodzi sporo drożej, a za różnicę w cenie można dokupić ów stalowe części Lower Receivera (Trigger, Hammer, Sear, Selector etc.) To gdzie mogę go jeszcze nabyć ? Ewentualne koszta cła i przesyłki ? Edited April 3, 2012 by Jamajka788 Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted April 3, 2012 Report Share Posted April 3, 2012 WGCszopa, (19 kwietnia ma być dostawa), ehobbyasia, jakikolwiek inny sklep który Ci zaproponuje dobre warunki :p. Wysyłka około 60USD (kurier), cło około 3%, vat 23% wartości zamówienia wraz z kosztami przesyłki. Quote Link to post Share on other sites
Susinron Posted April 13, 2012 Report Share Posted April 13, 2012 (edited) A ja mam takie pytanie bo przeczytałem cały temat i mój kolega też, który chce kupić HK416 GBB Umarexa i mam trochę pomieszane wszystko. Chyba dlatego, że opisujecie tu kilka replik. Kolega chce zakupić ten o to karabinek: http://gunfire.pl/product-pol-1152197015-Replika-karabinka-szturmowego-HK416-D14-5RS-GBB.html Czy możecie napisać konkretnie o tym modelu jak wygląda sprawa magazynków i problemów z cieknącymi zaworami itp. A także jak wygląda sprawa suwadła i dyszy czy są do wymiany po 1000-2000 kulek jak w WOCach? Czy konieczna i niezbędna jest wymiana części z dolnego recivera na stalowe? Czy jest to replika którą można kupić i cieszyć się bezawaryjnym strzelaniem czy też to kolejny wytwór wymagający nieustannych nakładów finansowych? Kolega Amadem opisał "Problemy występujące w VFC M4 GBBR" potem ktoś napisał, że 416 to to samo i bardzo interesuje nas czy 416 Umarexa/VFC posiada te typowe problemy awaryjnych gazówek. Nie chodzi o osiągi czy strzelanie w zimie. Z góry dziękujemy za odpowiedzi. Edited April 13, 2012 by Susinron Quote Link to post Share on other sites
Sanders Posted April 13, 2012 Report Share Posted April 13, 2012 A ja mam takie pytanie bo przeczytałem cały temat i mój kolega też, który chce kupić HK416 GBB Umarexa i mam trochę pomieszane wszystko. Chyba dlatego, że opisujecie tu kilka replik. Kolega chce zakupić ten o to karabinek: http://gunfire.pl/product-pol-1152197015-Replika-karabinka-szturmowego-HK416-D14-5RS-GBB.html Czy możecie napisać konkretnie o tym modelu jak wygląda sprawa magazynków i problemów z cieknącymi zaworami itp. A także jak wygląda sprawa suwadła i dyszy czy są do wymiany po 1000-2000 kulek jak w WOCach? Czy konieczna i niezbędna jest wymiana części z dolnego recivera na stalowe? Czy jest to replika którą można kupić i cieszyć się bezawaryjnym strzelaniem czy też to kolejny wytwór wymagający nieustannych nakładów finansowych? Kolega Amadem opisał "Problemy występujące w VFC M4 GBBR" potem ktoś napisał, że 416 to to samo i bardzo interesuje nas czy 416 Umarexa/VFC posiada te typowe problemy awaryjnych gazówek. Nie chodzi o osiągi czy strzelanie w zimie. Z góry dziękujemy za odpowiedzi. wszystki cechy zle i dobre zostaly opisane w tym wątku. Amadem napisal chyba juz wszystko co sie da. VFC czy to m4 czy wersja Hk-416 od umarexa ma w zasadzie te same zalety i wady. Napewno jest jedna z mniej awaryjnych replik gbb, jednak jak nie masz smykalki do majsterkowania i eksperymentowania to odpusc gbb w ogole. O tym ze gbb po strzelance odkladasz na polke i zapominasz o nim nie ma mowy. Wiec wybór nalezy do ciebie. Quote Link to post Share on other sites
1beduin Posted April 13, 2012 Report Share Posted April 13, 2012 Czy konieczna i niezbędna jest wymiana części z dolnego recivera na stalowe? Na stalowe? Quote Link to post Share on other sites
Mariusz_Piwowar Posted May 5, 2012 Report Share Posted May 5, 2012 (edited) Uploaded with ImageShack.us moje vfc-byłe Amadema:) a jednoczesnie mam pytanie- jak chce przeładować, po włozeniu maga do środka, to po przeładowaniu, kulka jest w komorze, strzelam i jest tylko klik młoteczka, natomiast jak najpierw przeładuję, potem włożę mag to wszystko działa i karabinek strzela super... any ideas co moze byc nie tal? Edited May 5, 2012 by NAWE_Mario Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts