Damianosky Posted June 2, 2011 Report Share Posted June 2, 2011 Cześć, Ostatnio zkopcił mi się silnik w replice (t-3000). W związku z tym szkukam czegoś odpowiedniego do napędu mojej repliki tj. Zębatki Torque Up Systema Tłok JBU POM z metalową szczęką Prowadnica z łożyskowaniem Guarder SP150 Guarder Li-Po 11.1v 1800mAh 20/30C Turnigy Zestaw BU Systemy Na ten cel mogę przeznaczyć do maks. 180-200zł. Ultra torque elementa nigdzie nie widze, co polecicie? Quote Link to post Share on other sites
kosteQ86 Posted June 2, 2011 Report Share Posted June 2, 2011 Ja mam guardera ITU do m150, triple torque promyka i batki lipo 11.1v GE power 15c i reakcja jest natychmiastowa, dla mnie to ważne bo 99,9% strzelam na singlu:) Ty masz jeszcze lepszą batkę więc spokojnie pociągnie Ciekaw jestem jeszcze tych nowych silników systema energy, ma ktoś? pozdr kostek Quote Link to post Share on other sites
Jankus Posted June 2, 2011 Report Share Posted June 2, 2011 Bardzo dobry jest również Element Ultra Tourqe. Bardzo mocny silnik. Do tego nie do zajechania podobno normalnie działał na 14V Quote Link to post Share on other sites
Damianosky Posted June 2, 2011 Author Report Share Posted June 2, 2011 Napisałem, że nie moge nigdzie go znaleźć. Wie ktoś gdzie są? Quote Link to post Share on other sites
Jankus Posted June 2, 2011 Report Share Posted June 2, 2011 Niestety racja, z Taiwana wszystkie zostały wykupione. Chodź słyszałem że silnik SHS High tourqe to jest to samo co Element tyle że ma inny kolor obudowy i naklejkę. Quote Link to post Share on other sites
kosteQ86 Posted June 2, 2011 Report Share Posted June 2, 2011 Google Ci wszystko znajdzie:) http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?manufacturers_id=66&products_id=774 pozdrawiam kostek Quote Link to post Share on other sites
Damianosky Posted June 2, 2011 Author Report Share Posted June 2, 2011 Sorry, zapomniałem dodać, że potrzebny mi KRÓTKI. Quote Link to post Share on other sites
kosteQ86 Posted June 2, 2011 Report Share Posted June 2, 2011 Mówisz masz:) http://www.jarmix-militaria.pl/product/Element-Silnik-Ultra-Torque-Krotki/?id=1238 pozdrawiam kostek Quote Link to post Share on other sites
Damianosky Posted June 2, 2011 Author Report Share Posted June 2, 2011 (edited) Dzieki. Do kasacji. Edited June 2, 2011 by Damianosky Quote Link to post Share on other sites
MyN3 Posted June 12, 2011 Report Share Posted June 12, 2011 (edited) Ja polecam silnik X High Tech Turbo kosztuje 70zł w Hong Kongu i według producenta jest do sprężyn M170 Posiadam i jest niesamowity ;) Edited June 12, 2011 by MyN3 Quote Link to post Share on other sites
decigner12 Posted June 12, 2011 Report Share Posted June 12, 2011 Elementów więcej nie będzie ze względu na aresztowanie właścicieli firmy. W najbliższym czasie nie będzie już nic od elementa. Quote Link to post Share on other sites
MyN3 Posted June 13, 2011 Report Share Posted June 13, 2011 :( A mieli bardzo dobre B-U ... Aż chciałem tego kilka kupić Quote Link to post Share on other sites
decigner12 Posted June 13, 2011 Report Share Posted June 13, 2011 Na pewno mieli całkiem dobre głowice tłoków. Moja JG puszczała tyłem powietrze i nawet dobry o-ring nie pomagał. Nówka pomarańczowa od elementa i koniec problemów - strzykawka. Zębatki też są przywoite, teraz tak jak SHS. Oczywiście najlepsze z tego wszystkiego były silniki, wręcz kozackie jak na tę cenę. No a najbardziej gówniany były tłoki :twisted: Teraz nie ma nic, podziękujcie komuchom. Quote Link to post Share on other sites
MyN3 Posted June 14, 2011 Report Share Posted June 14, 2011 No mi najbardziej pasowały ich BU bo były kropka w kropkę jak CA i po lekkim doszczelnieniu teflonem strzykawa ;) a kosztowały w EB 70zł No silnik mieli taki sam jak XHT więc dużej straty nie ma bo kosztuje też ok 70zł na EB Quote Link to post Share on other sites
KaXardas Posted May 5, 2013 Report Share Posted May 5, 2013 Witam! Otóż wymieniam silniczek i zastanawiam się który lepiej uciągnie sp130? Gfc high speed czy niebieskodupny cymy? (Kolejna replika! Trzeba się bawić! ) Quote Link to post Share on other sites
The-Naturat Posted May 5, 2013 Report Share Posted May 5, 2013 Z tym od Cymy serii 4x na li-po 11v robi niemiłosierną kosiarkę nawet na m135 Quote Link to post Share on other sites
KaXardas Posted May 6, 2013 Report Share Posted May 6, 2013 Spoko :D zależy mi na tym aby wiedzieć na którym silniku będzie lepszy ROF z tą sprężyną. Pilnie potrzebuje waszej opinii bo dziś zamawiam. Quote Link to post Share on other sites
WszystkoZajęte Posted May 6, 2013 Report Share Posted May 6, 2013 Skoro już pytanie tyczy się tego, czego potrzebuję to zapytam... :) Czy długi silnik JG POWER TORQUE UP (silnik posiada łożyskowanie kulkowe i magnesy neodymowe) może konkurować z CYMĄ, czy może CYMA jest tańsza i lepsza? Akumulator jaki obecnie mam to 7.4V. Quote Link to post Share on other sites
Kohan warrior Posted May 6, 2013 Report Share Posted May 6, 2013 KaX, bierz GFC. Quote Link to post Share on other sites
Chcu1995 Posted May 6, 2013 Report Share Posted May 6, 2013 Wszystko zajete, wydaje mi się że JG robi bardzo dobre silniki i tego co ty wymieniasz jest dobry. Cyma również jest dobra ale ten z JG jest chyba droższy i mocniejszy Quote Link to post Share on other sites
KaXardas Posted May 7, 2013 Report Share Posted May 7, 2013 Wie ktoś gdzie mogę dostać Torque Up od guardera? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted May 7, 2013 Report Share Posted May 7, 2013 Wszystko zajete, wydaje mi się że JG robi bardzo dobre silniki i tego co ty wymieniasz jest dobry. Cyma również jest dobra ale ten z JG jest chyba droższy i mocniejszy Ehhh.... waćpan już niech nie doradza. Ile silników w rękach oprócz zwykłego stocka miałeś żeby pisać że ów silnik jest "bardzo dobry" Quote Link to post Share on other sites
gzelek19 Posted May 7, 2013 Report Share Posted May 7, 2013 (edited) Osobiście używam P&J niebieskodupnego neodymowego, jest dosyć silny dawał rade z m150, zależy od zasilania. Jedyna wada że jest stosunkowo wolny w porównaniu z innymi silnikami z podobnej półki. Edited May 7, 2013 by gzelek19 Quote Link to post Share on other sites
KaXardas Posted May 7, 2013 Report Share Posted May 7, 2013 tak czy inaczej... gdzie dostać Torque up Guardera Krótki? (militarialodz.pl odpada) Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted May 7, 2013 Report Share Posted May 7, 2013 Osobiście używam P&J niebieskodupnego neodymowego, jest dosyć silny dawał rade z m150, zależy od zasilania. Jedyna wada że jest stosunkowo wolny w porównaniu z innymi silnikami z podobnej półki. Dawać rade może maluch na parkingu... KaXardas... długo szukałem tego Guardera ale nigdzie go nie było. Kupiłem JBU HT. Co potrafi ? 23rps/500FPS na 18:1 LiPo 3S 20C i/lub 19rps/500FPS na 21:1 LiPo 3S 20C. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts