davix Posted June 17, 2011 Report Share Posted June 17, 2011 Kupiłem ostatnio nowe magazynki. Coś mi się obiło o uszy że za pierwszym razem trzeba się z nimi jakoś specjalnie obchodzić tylko nie wiem jak. Proszę o pomoc i porady. Quote Link to post Share on other sites
zajaszcze Posted June 17, 2011 Report Share Posted June 17, 2011 Jakie to magazynik, Hi-cap, real-cap, mid-cap, low-cap, DRUM? Od napisania tego powinieneś zacząć... Quote Link to post Share on other sites
kosteQ86 Posted June 17, 2011 Report Share Posted June 17, 2011 Jakie magazynki? do czego? jaka pojemność? zakładam że masz mid-capy albo magi o mniejszej pojemności, wtedy ładujesz 10 kulek i rozładowujesz, 20 kulek i rozładowujesz i tak do osiągnięcia pełnej pojemności. Midcapy dodatkowo od czasu do czasu powinno się smarować. Poszukaj na forum bo już pewnie taki wątek był. pozdrawiam kostek Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted June 17, 2011 Report Share Posted June 17, 2011 Ładujesz spokojnie od razu do pełna, absolutnie nie smaruj magazynków. Przed pierwszym użyciem jednak warto je wyczyścić. Quote Link to post Share on other sites
davix Posted June 17, 2011 Author Report Share Posted June 17, 2011 Jeśli chodzi o to, są to magi do M-ek Low-capy o pojemności ok.68 kulek Quote Link to post Share on other sites
kosteQ86 Posted June 17, 2011 Report Share Posted June 17, 2011 Ładujesz spokojnie od razu do pełna, absolutnie nie smaruj magazynków. Przed pierwszym użyciem jednak warto je wyczyścić. Jeżeli chodzi o smarowanie to nie znaczy psiknać do środka silikonem, tylko najlepiej do rozebrać i lekko rozprowadzić Jeżeli masz low capy to nie powinny się zacinać, więc trzeba tylko od czasu do czasu przeczyścić pozdro kostek Quote Link to post Share on other sites
Phoesis Posted June 17, 2011 Report Share Posted June 17, 2011 (edited) Jeżeli masz low capy to nie powinny się zacinać, więc trzeba tylko od czasu do czasu przeczyścić Jeśli je będzie szanował i nie ma zamiaru ich wrzucać do piachu to nawet czyszczenie jest niepotrzebne. Ja swoich nie czyściłem od 2 lat i w dalszym ciągu ładnie podają. Edited June 17, 2011 by Phoesis Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted June 17, 2011 Report Share Posted June 17, 2011 Fakt, lowów nawet czyścić za bardzo nie trzeba. A co do smarowania to tak czy siak- z daleka od smaru trzymać magazynki. Quote Link to post Share on other sites
gewer12 Posted June 17, 2011 Report Share Posted June 17, 2011 Dexter , mam takie pytanie czemu magów nie wolno silikonem smarować? Pozdrawiam gewer Quote Link to post Share on other sites
Vespi Posted June 17, 2011 Report Share Posted June 17, 2011 (edited) Po pierwsze smar jest lepki i każda drobina piasku czy innego syfu Ci się przykleja do niego (co może powodować zacięcia magów), a z czystego magazynka można ten "syf" po prostu wytrzepać. Po drugie od smaru brudzą się kulki, a od uwalonych smarem kulek brudzi się gumka HU :) Żadnego z moich magazynków nigdy nie smarowałem i wszystkie ładnie zawsze podawały. Edited June 17, 2011 by Vespi Quote Link to post Share on other sites
xel20 Posted June 17, 2011 Report Share Posted June 17, 2011 po primo, smar i hopup nie są dobrymi kumplami. A jeśli przesadzisz nawet delikatnie ze smarem w magu to nie ma szans by nie spotkał się z gumeczką HU. po sekundanto, smary są lepkie. Resztę powinieneś sobie dośpiewać wyobrażając sobie sobie starcie na piaszczystym terenie w okresie suszy. W takich warunkach wystarczy jedna strzelanka byś zobaczył różnicę w ilości brudu odłożonego w magu nasmarowanym i suchym. Quote Link to post Share on other sites
gewer12 Posted June 17, 2011 Report Share Posted June 17, 2011 Dzięki za odpowiedź. Quote Link to post Share on other sites
davix Posted June 19, 2011 Author Report Share Posted June 19, 2011 A co powiecie o oleju silikonowym ? Nada się? Quote Link to post Share on other sites
kosteQ86 Posted June 19, 2011 Report Share Posted June 19, 2011 Ja nadal uważam że bez smarowania się nie obejdzie, mówię tutaj o mid-capach, myślę że w lowach i realach tego nie ma, więc nie jest to potrzebne. Ja smaruje same sprężyny, ilość smaru silikonowego jest minimalna ale wystarczająca żeby magi się nie zacinały. Magazynek nie ocieka smarem jak pewnie niektórzy myślą, nigdy nie miałem problemów z hop-upem. Syfu nie łapią bo niby jak? brudnych kulek nie ładuje, a nawet jeżeli zużyty mag rzucam na ziemię to dmuchnę 2 razy i nie ma śladu. Jeżeli wpadnie do jakiegoś piachu to już nie ma znaczenia czy smarowany czy nie, ja bym już go nie używał przed przeczyszczeniem. Każdy robi jak uważa, dopóki magazynki podają jak należy i są utrzymywane w czystości smarowanie nie jest potrzebne pozdrawiam kostek Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted June 19, 2011 Report Share Posted June 19, 2011 A co powiecie o oleju silikonowym ? Nada się? Odpowiedź padła kilkukrotnie w temacie. nie smaruj magazynków Quote Link to post Share on other sites
_DjZordon_ Posted July 8, 2011 Report Share Posted July 8, 2011 a przede wszystkim nie pchaj na siłę ko końca kulek bo na opakowaniu było napisane że tyle a tyle ma wejść, zostaw 20-30% luzu, czyli jak ma wejść 100BB to załaduj 70BB, i nie od razu zacznij od 20-30stu i co ładowanie dodawaj o 10 więcej. Pzd! Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted July 21, 2011 Report Share Posted July 21, 2011 Wiadomość automatyczna Wątek został przeniesiony z "Broń airsoftowa i problematyka techniczna -> Ogólne techniczne" do "Broń airsoftowa i problematyka techniczna -> Akcesoria". Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts