Guest gecko123 Posted July 8, 2011 Report Share Posted July 8, 2011 (edited) Które z masek przeciwgazowych mają balistyczne wizjery? Na forum znalazłem informacje o MCU-2/P, niestety, nigdzie nie jest ona dostępna. Poza tym większość informacji pochodzi sprzed 3-4 lat. Edited July 8, 2011 by gecko123 Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted July 8, 2011 Report Share Posted July 8, 2011 Do MCU można DOKUPIĆ taki wizjer. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted July 8, 2011 Report Share Posted July 8, 2011 Wizjer jest w standardowym ukompletowaniu MCU-2, a jak kto sprzedaje to już inna sprawa. Quote Link to post Share on other sites
aciepk Posted July 8, 2011 Report Share Posted July 8, 2011 (edited) Standardowo balistyczne wizjery ma chyba MP-6, a "normalne" maski nie mają balistycznych wizjerów, ale jest możliwość założenia dodatkowych np. przyciemnionych i balistycznych zarazem jak np. we wspomnianej już MCU, inne maski też mają taką opcję np. S10 albo FM53. Edited July 8, 2011 by aciepk Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted July 8, 2011 Report Share Posted July 8, 2011 Jak wygląda sprawa w masce MP5 i jej cywilnej odmianie, MT-213? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted July 8, 2011 Report Share Posted July 8, 2011 (edited) Wizjera balistycznego brak - może i wytrzyma postrzał, ale to już na własne ryzyko. Nie moje oczy ;) http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/114249-maska-p-gaz-mp5-a-ochrona-oczu/ Edited July 8, 2011 by Arafat (KSK) Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted July 8, 2011 Report Share Posted July 8, 2011 (edited) Właśnie znalazłem ten temat... Niestety, maskę muszę kupić w przeciągu 2 tygodni, więc wybór jest ograniczony do tego jest aktualnie na rynku. Pewnie pozostanie kombinowanie z wycinaniem ochrony z plexi. Słyszałem o patencie z folią antywłamaniową, sprawdza się? Edited July 8, 2011 by gecko123 Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted July 8, 2011 Report Share Posted July 8, 2011 Moim zdaniem słabo będzie to trzymać - folia jest robiona z myślą o szkle, a nie gumie :) Jeśli folia antywłamaniowa zachowuje się jak zwykłe folie przyciemniające do szyb, to nie wróżę sukcesu :) Quote Link to post Share on other sites
aciepk Posted July 8, 2011 Report Share Posted July 8, 2011 Myślę, że najlepszym (i sprawdzonym) sposobem będzie kupno brytyjskiej S10 i kupienie na jebaju ciemnych nakładek na wizjery, które wytrzymują strzelanie doń z porcelany. Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted July 8, 2011 Report Share Posted July 8, 2011 Chyba tak zrobię, jednak nie wiecie, gdzie można dostać aktualnie MCU-2p? Nawet na jebaju jej nie ma. Quote Link to post Share on other sites
drozdek96 Posted July 19, 2011 Report Share Posted July 19, 2011 http://www.dalej.biz/4eva/airsoft/maska/ Czyżbym odgadł intencje autora tematu? :D Quote Link to post Share on other sites
Guest gecko123 Posted July 19, 2011 Report Share Posted July 19, 2011 Heh, jest to jeden z testów, które czytałem. Maska będzie do ASG i dlatego szukam czegoś balistycznego. W ostateczności dorobiłbym szkiełka. Filtr musi być działający, po to jest maska p-gazowa. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted July 25, 2011 Report Share Posted July 25, 2011 Widział ktoś, gdzieś w sprzedaży rurę do masek (gwint NATO)? Pomijam oczywiście słoniki - jedyne czego się doszukałem to eBay, ale zapłacenie 30 Ł za kawałek rury to przeginka... Quote Link to post Share on other sites
drozdek96 Posted July 29, 2011 Report Share Posted July 29, 2011 Możesz zawsze pobawić się trochę i spróbować przerobić rurkę (jakaś przejściówka z gwintem, da się dorobić chyba) JA planuję wykorzystać instrukcję Daleja w mojej masce, ale dam podwójną baterię i podziurkuję całą maskę i przemaluję ją na OD może :D Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted July 29, 2011 Report Share Posted July 29, 2011 podziurkuję całą maskę i przemaluję ją na OD może :D Powodzenia w malowaniu gumy :unsure: Quote Link to post Share on other sites
drozdek96 Posted July 29, 2011 Report Share Posted July 29, 2011 sprayem nieciekawie będzie? Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted July 29, 2011 Report Share Posted July 29, 2011 Może porównanie niezbyt na miejscu, ale malowałem sprajem replikę, w tym gumowany chwyt. Farba starła się na 1 strzelance - tylko od trzymania przez rękawiczkę. Quote Link to post Share on other sites
drozdek96 Posted July 30, 2011 Report Share Posted July 30, 2011 hmmm, to dało wiele do myślenia :/ w poniedziałek jadę po rzeczy potrzebne do zrobienia elektroniki i składam całość co myślicie o podziurawieniu całej maski cienką igłą? usprawni to na pewno cyrkulację powietrza, użytkownik mniej będzie się pocił Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted July 30, 2011 Report Share Posted July 30, 2011 IMO bez sensu. Na wizjer walnąć dobry antifog i powinno wystarczyć. Quote Link to post Share on other sites
drozdek96 Posted July 31, 2011 Report Share Posted July 31, 2011 oj nie bałdzo - Dalej tak zrobił, co z resztą opisał w swoim poradniku i mówił że to nic nie daje, z tego co pamiętam Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted July 31, 2011 Report Share Posted July 31, 2011 Ale co ty się tak upierasz na tę MC-1? To słaba maska do zastosowania o jakim myślisz - lepiej kup sobie coś z szerokokątnym wizjerem + nakładką balistyczną... Quote Link to post Share on other sites
drozdek96 Posted July 31, 2011 Report Share Posted July 31, 2011 mam już tą starą ruską i ją modyfikuję, chcę ją także przerobić na klimat post-apo/STALKER Quote Link to post Share on other sites
Usama Posted October 11, 2011 Report Share Posted October 11, 2011 http://www.dalej.biz/4eva/airsoft/maska/ Czyżbym odgadł intencje autora tematu? :D A w tym filtropochłaniaczu nie ma przypadkiem azbestu? Quote Link to post Share on other sites
Soman Posted October 11, 2011 Report Share Posted October 11, 2011 W wypatroszonym na pewno nie. Jeśli jest, to w tzw. filtrze przeciwpyłowym, czyli w części za wlotem powietrza do filtropochłaniacza, a przed warstwą węgla. Quote Link to post Share on other sites
Frontal Posted October 12, 2011 Report Share Posted October 12, 2011 Z tego co wiem to azbestu zaprzestano stosować w polskich pochłaniaczach po 1971 roku. Także jeśli na filtrze widnieje data sprzed 71 jest prawdopodobieństwo, że będzie zawierał azbest. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts