kamirr031 Posted August 28, 2011 Report Share Posted August 28, 2011 Witam. Replikę do asg już mam. Teraz poszukuję jakiejś repliki "snajperskiej" do strzelania na ogrodzie. Wiem że nie kupie jakiejś fajnej snajperki za 300 zł ale prosiłbym o opinie i porady którą polecacie mi wybrać. Interesują mnie te dwie; https://www.taiwangun.com/karabiny_snajperskie/mb03_wooden_well-712.html lub http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_147&products_id=5415&name=ASG_-_M70_Varmint Bardziej jestem przekonany do tej drugiej. Można z nich celować bez lunety, ponieważ nie widzę żadnych przyżądów celowniczych? Przepraszam jeśli był taki temat ale szukajka mi szwankuje ostatnio. Link to post Share on other sites
arend Posted August 28, 2011 Report Share Posted August 28, 2011 Sensowniejsza będzie replika pompki agm003. ,Te "snajperki" mają bardzo mała celność. Naprawdę szkoda w nie inwestować. A co do sposobu celowania to te replki tak jak i ich oryginały są przeznaczone tylko do użycia optyki. Link to post Share on other sites
Ryba1993 Posted August 28, 2011 Report Share Posted August 28, 2011 Jak nie będziesz w niej grzebał to będzie ok,a celować można tylko po lufie. Link to post Share on other sites
kamirr031 Posted August 28, 2011 Author Report Share Posted August 28, 2011 ok dziękuję, szotgun odpada bo mam zamiar to jeszcze na ścianie powiesić. Czyli którą polecicie m70? może jakaś inna propozycja padnie? Link to post Share on other sites
arend Posted August 28, 2011 Report Share Posted August 28, 2011 Sądzę ze nic nie padnie bo te chińskie sprężynowe "snajperki" to chłam. Więc kup taką która ci się podoba. Ale z tego chłamu chyba najlepsze będę Welle. PS Prosiłbym żebyś przykładał większą uwagę do pisowni swoich postów. Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted August 28, 2011 Report Share Posted August 28, 2011 Jak chcesz strzelać w ogródku, to kup wiatrówkę. ASG się celnością i zasięgiem do wiatrówki w tej samej cenie nie umywa. Link to post Share on other sites
kamirr031 Posted August 29, 2011 Author Report Share Posted August 29, 2011 Myślałem też nad wiatrówką lecz niestety rodzice się nie zgodzą. Czyli mam rozumieć że lepiej wziąć tego WELLA za 250 zł niż ASG za 350 zł? Link to post Share on other sites
LogaN Posted August 29, 2011 Report Share Posted August 29, 2011 Tak, lepiej, gdyż jest tańszy. Ogólnie w replikach "tanich snajperek" - im tańsza, tym lepsza, bo mniej kasy zmarnujesz. Ewentualnie - kieruj się wyglądem. Może warto by raz jeszcze wziąć rodziców na rozmowę odnośnie wiatrówki? Wrażenia ze strzelania do tarcz/puszek będą znacznie lepsze. Link to post Share on other sites
kamirr031 Posted August 29, 2011 Author Report Share Posted August 29, 2011 Wiem zdaje sobie z tego sprawe bo strzelałem u kolegi ale niestety sie nie zgodzą. A moglibyście coś powiedzieć o awaryjności tych replik? Link to post Share on other sites
arend Posted August 29, 2011 Report Share Posted August 29, 2011 A czy nie ma tematów w tym dziale o interesujących cię replikach? Lenistwo nie jest tutaj premiowane. Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted August 29, 2011 Report Share Posted August 29, 2011 Coś czuję, że kolega chyba nas w jajo robi i bynajmniej nie będzie tym "na działeczce" strzelał. Chyba kolejny, który chce sprawdzić, czy za 250 zł nie ma "snajperki". Link to post Share on other sites
Śliwa Posted August 29, 2011 Report Share Posted August 29, 2011 (edited) Coś czuję, że kolega chyba nas w jajo robi i bynajmniej nie będzie tym "na działeczce" strzelał. Chyba kolejny, który chce sprawdzić, czy za 250 zł nie ma "snajperki". Jeśli tak, to odpowiedź na to pytanie już padła, a jeśli dalej się upiera to polecam zaglądnąć do poddziałów traktujących o snajperstwie, tam jest temat bodajże ,,zielony snajper"... według mnie jest tam napisane wystarczająco aby 'oświecić' kolegę :) A jeśli chodzi o "strzelectwo" podwórkowe, to do strzelania do puszek możesz kupić cokolwiek, za równo gazowego lugera od KJW czy te chińskie szajssnajperki ;p Edited August 29, 2011 by PiotrqŚ Link to post Share on other sites
wiciok Posted August 29, 2011 Report Share Posted August 29, 2011 gazowego lugera od KJW czy te chińskie szajssnajperki ;p RUGERA!!! Odnośnie chińskiego shit-syfu: 1. Ta rzekoma Zastava od ASGDK to to samo, co m58 karta. 2. W MB-02/03/07 wella po pewnym czasie złamie się trigger sear. Jeśl wymienisz go na stalowy, to później pewnie zetrze się piston sear, a potem być może jeszcze tłok. 3. Jak już kupować to używkę - mniej kasy wywalisz w błoto 4. A tak w ogóle to pociśnij rodziców w kierunku wiatrówki. Link to post Share on other sites
Padaka Posted August 29, 2011 Report Share Posted August 29, 2011 Panowie - zastanówcie się co i komu doradzacie. Z treści postów wynika ze to młodzieniec - nasto-latek jak mniemam 11-13 lat a Wy namawiacie go do kupna wiatrówki ? ludzie... zastanówcie się czasami... Dobrze że jego rodzice są na tyle odpowiedzialni ze stanowczo wiatrówce mówią nie. Link to post Share on other sites
kamirr031 Posted August 29, 2011 Author Report Share Posted August 29, 2011 (edited) Niestety źle mniemasz, mam 16 lat. Nie robię was w balona tylko poprostu jak wpakuje powiedzmy to 250 zł to nie chcę jej potem odstawić na półkę żeby leżała tylko od czasu do czasu coś postrzelać. Przepraszam bardzo że tak zapytam ale czy mógłby ktoś podać mi link o tej replice mb03 ponieważ albo ja nie umiem szukać, albo mam coś z szukajką. A co powiecie o tej replice m58 karta? Edited August 29, 2011 by kamirr031 Link to post Share on other sites
Voo-Doo Posted August 29, 2011 Report Share Posted August 29, 2011 (edited) http://www.lmgtfy.com/?q=mb03+Well Edited August 29, 2011 by 50zyt Link to post Share on other sites
kamirr031 Posted August 29, 2011 Author Report Share Posted August 29, 2011 ok dziękuję. Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted August 29, 2011 Report Share Posted August 29, 2011 Niestety źle mniemasz, mam 16 lat. Nie robię was w balona tylko poprostu jak wpakuje powiedzmy to 250 zł to nie chcę jej potem odstawić na półkę żeby leżała tylko od czasu do czasu coś postrzelać. Ale czy ty w ogóle rozumiesz, że nie ma po co tej kasy pakować? Czy Ty umiesz czytać? Ja w wieku 16 lat posiadałem taką umiejętność. Link to post Share on other sites
Traker Posted August 29, 2011 Report Share Posted August 29, 2011 Oj Lesiu... Kamirr, piszesz, że nie chcesz wydać 250 złociszy, żeby potem stało w kącie, tak? Nie ważne ile wydasz/zamierzasz wydać, jaka to będzie replika, musisz się zastanowić czy jest ci to potrzebne, bo póki co wygląda to na impulsową decyzję. Link to post Share on other sites
kamir0014 Posted August 29, 2011 Report Share Posted August 29, 2011 (edited) O to mi właśnie chodziło Traker. Chcę sobie kupić jakąś replikę do zabawy na ogrodzie, mam Cm028 a już nie raz chciałem z nudów sobie postrzelać na ogrodzie to wiem że przez chwilkę poleci 500 kulek, a taką sprężynówką już są oszczędności. Po drugie bardzo podoba mi się strzelanie ze snajperki lecz niestety na bycie snajperem nie mogę sobie pozwolić bo mnie nie stać na dobrą replikę więc po prostu chciałbym sobie "posnajprzerzyć" w ogrodzie do puszek. Trochę już odwiodłem się od tych 'snajperek". Czytając często ludzie pisali o wycierających się pison sear (nie wiem dokładnie jak sie to pisze). A koszt takiej części laylax (tylko taką znalazłem) ponad 100 zł. Może polecicie mi jakaś inną replikę sprężynową z w miare dobrymi osiągami.? Edited August 29, 2011 by kamir0014 Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted August 29, 2011 Report Share Posted August 29, 2011 SWD od A&K. Na 35 metrów będziesz w puszkę trafiał, a z założeniem precki możesz na 45 walić. A nim coś Ci się w nim popsuje - zdążysz sprzedać jak 95% "sznajperów" za 100/200/300/400/500/600/700/800 zl. Link to post Share on other sites
burbi13 Posted August 29, 2011 Report Share Posted August 29, 2011 Kup używaną replikę SWD od A&K :) Link to post Share on other sites
kamir0014 Posted August 30, 2011 Report Share Posted August 30, 2011 (edited) Ja też bym polecił replikę swd od A&k Edited August 30, 2011 by kamir0014 Link to post Share on other sites
kamirr031 Posted August 30, 2011 Author Report Share Posted August 30, 2011 Ok poczytam o swd i myślę że to będzie najrozsądniejszy wybór Link to post Share on other sites
kamirr031 Posted August 31, 2011 Author Report Share Posted August 31, 2011 Jednak po dłuższym zastanowieniu zrezygnowałem ze "snajperki". Bardzo bym się cieszył gdybyście mi polecili jakąś inną replikę sprężynową do strzelania rekreacyjnego na ogrodzie. Co powiecie o sprężynowych pistoletach od TM? Link to post Share on other sites
Recommended Posts