HellMaker666 Posted May 22, 2012 Report Share Posted May 22, 2012 ja bym na twoim miejscu midy kupił. EGLM i ze 3 granaty to większy wydatek. Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted May 22, 2012 Report Share Posted May 22, 2012 Nie wiem czy aż tak wiekszy. Pięć mid capow to wydatek 450zl i przesylka. Eglm kupilbym od Seal za 400. Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted May 22, 2012 Report Share Posted May 22, 2012 A granaty do EGLM? :D Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted May 22, 2012 Report Share Posted May 22, 2012 Na początek starczy mi jeden. Z kolejnej wypłaty dojda nowe xd Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted July 30, 2012 Report Share Posted July 30, 2012 Ok. Czas na jakieś większe wrażenia po półrocznym użytkowaniu. Co do samej konstruckji. Nic się nie telepie,nie łamie itp ;D Replika w tym czasie przemieliła nie dużo jakieś 3k bb i sprawuje się równie dobrze co na początku. Co prawda nie ma już w niej precki ale zasięg jak na całkowity stock jest dalej imponujący. Precka pewnie jeszcze do niego trafi. Musiałem spełnić swoje widzimisie i za pomocą drukarki,sprayu i chwili wolnego czasu naniosłem oznaczenia. Replika mierzona wczoraj miała 405fps więc nic się nie zmieniło od 28.01.12r ;) Gdybym miał kupić ją jeszcze raz,pewnie zrobił bym to. Quote Link to post Share on other sites
OrionM4 Posted August 15, 2012 Report Share Posted August 15, 2012 Mr MegaMan, jak byś mógł to napisałbyś też jak sie mniej więcej sprawdza w akcji typu zasiegi skuteczne przy jakich wagówkach bb, jak kultura pracy GB po tych 3k itp. Jeśli też grzebiesz w GB to wszelakie info jak części wyglądają po tym przebiegu też mile widziane. Ewentualnie możesz jeszcze napisać co posiadałeś wcześniej lub też posiadasz i jak w porównaniu z tym się sprawuje. Chodzi mi tu o bardziej obrazowe opisanie giwerki:) Męczy mnie ten SCAR-H niemiłosiernie a miałem z nim styczność tylko raz niestety (i to z jedna z pierwszych wersji zaraz jak się pojawił na rynku więc trochę minęło) i nie miałem jak wtedy się nim bardziej pobawić:/ Byłbym wdzięczny (i prawdopodobnie nie tylko ja) za wszelakie info o tej replice:) Z góry wielkie dzięki:) Quote Link to post Share on other sites
daxter Posted November 23, 2012 Report Share Posted November 23, 2012 Witam Odgrzewając kotleta ( :D ) chciałbym się dowiedzieć czy ktoś miał problem z bolt catchem? U mnie czasami łapie, czasami nie. Druga kwestia: czy w przezierniku otwory strzeleckie (czy jak to się nazywa, nastawy?) mają jakąś blokadę? Trzy: czy ma ktoś do tego scara magazynki mid-cap VFC, jak się sprawują? Nie ma problemów z podawaniem kulek? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted November 23, 2012 Report Share Posted November 23, 2012 Jak jeszcze replika była u mnie to nie było żadnych problemów z podawaniem mid capow od VFC. Co prawda czasami się zdarzały zacinki przy ostatnich 3-4bb w magu. Ale zdarzało się to bardzo rzadko. I u mnie bolt działał jak marzenie ;) Quote Link to post Share on other sites
Kombinator Posted March 8, 2013 Report Share Posted March 8, 2013 Witam, ile kulek można wystrzelić na jednym podkręceniu hi-capa (stocka od Boyi) ? Quote Link to post Share on other sites
flyhop Posted May 2, 2013 Report Share Posted May 2, 2013 tyle ile kulek podkręcisz :) Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted May 4, 2013 Report Share Posted May 4, 2013 Wywal hi-capa i zainwestuj w midy - super sprawa na dłuższą metę. Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted May 4, 2013 Report Share Posted May 4, 2013 To akurat jak w każdej replice ;) Quote Link to post Share on other sites
Frank3n Posted May 19, 2013 Report Share Posted May 19, 2013 Witam Mam problem odnoścnie Scara H boyi. Dziś na pokazie chciałem sobie wyregulować kolbę ,gdy ją pociągnąłem wyszła mi kolba wraz ze stopką. Ta część na której pisze 1,2,3,4 itp. Pozycja kolby. Z środka wyciągłem czarną długą blachę na której z jednej strony jest bolec a z drugiej otwór . I nie wiem teraz czy coś wypadło czy co. Kolba jest w 3 częściach . Ta przy body,ta z numerem pozycji i ta czarna blaszka. Proszę o pomoc . Quote Link to post Share on other sites
meloni Posted October 18, 2013 Report Share Posted October 18, 2013 Nic nie zdziałasz, bo magi Aresa mają inną konstrukcję. Z tyłu masz pewnego rodzaju występ a sam "podajnik" kulek jest wklęśnięty jak w magach do M14 a nie wypukły. Porównaj hi-capa z zestawu ze zdjęciami magów Aresa. Ja zdziałałem, chociaż miałem wątpliwości przed zakupem 5 magów aresa czytając takie opinie na forach ;) podajnik jest ok, trzeba spiłować tylko kawałek "okienka" na boku, o które release się zaczepia trzymając maga (mając stockowego hi-capa za wzór), wypustkę na boku minimalnie spiłować żeby wchodził do końca i parę drobniejszych zmian, żeby stabilnie siedział. Po ogarnięciu 0,5h na jednego maga. Pozdro & popiłuj Quote Link to post Share on other sites
TheViper Posted October 18, 2013 Report Share Posted October 18, 2013 Jeśli możesz wrzuć foty. Quote Link to post Share on other sites
lech Posted October 19, 2013 Report Share Posted October 19, 2013 Jutro wieczorem wrzucimy (magi modowaliśmy we dwójkę ;) ) Quote Link to post Share on other sites
TheViper Posted October 20, 2013 Report Share Posted October 20, 2013 A więc czekamy ;) Quote Link to post Share on other sites
Erni77 Posted November 15, 2013 Report Share Posted November 15, 2013 Mam pytanie ( nie znalazłem odpowiedzi na forum) Czy ktoś wie jak rozebrać kolbę w celu wymiany kabli? Quote Link to post Share on other sites
Brzuski Posted November 15, 2013 Report Share Posted November 15, 2013 Nie da się :) W sumie da się ale już nie złożysz :) Quote Link to post Share on other sites
Erni77 Posted November 23, 2013 Report Share Posted November 23, 2013 To jak wymienić te badziewne druty w kolbie? Quote Link to post Share on other sites
daxter Posted November 23, 2013 Report Share Posted November 23, 2013 Witam ponownie Z tego co pamiętam (ponieważ scara już nie posiadam od jakiegoś czasu), aby wymienić kable w kolbie, należy odkręcić śrubę i wyciągnąć część wysuwaną kolby, następnie należy wybić kołek (pin) na zawiasie kolby (tam są styki), dodatko trzeba wybić taki mały kawałek plastiku trzymający kable. Opis być może skomplikowany, ale wystarczy dobrze przyjrzeć się kolbie. Pozdrawiam i jeśli będziecie mieli jakieś pytania to postaram się na PW odpowiedzieć :) Quote Link to post Share on other sites
rafik1213 Posted December 20, 2013 Report Share Posted December 20, 2013 Siedzę i rozkminam jak tu wstawić nowe kable i mosfet ab ale załamuje się :D Quote Link to post Share on other sites
ppszejdi Posted December 21, 2013 Report Share Posted December 21, 2013 Witam Polecam dyszę i komorę airsoftpro do naszych scarów morduje ją od paru miesięcy przemieliłem 5k jestem bardzo zadowolny olbrzymia poprawa kultury pracy repliki Quote Link to post Share on other sites
rafik1213 Posted December 23, 2013 Report Share Posted December 23, 2013 Witam Polecam dyszę i komorę airsoftpro do naszych scarów morduje ją od paru miesięcy przemieliłem 5k jestem bardzo zadowolny olbrzymia poprawa kultury pracy repliki Podasz linki ? bo do H nie mogłem znaleźć komory dyszę tylko protecha znalazłem Quote Link to post Share on other sites
Brzuski Posted December 23, 2013 Report Share Posted December 23, 2013 rafik1213 bo nie ma. Jak zwykle ludzie nie odróżniają H od wersji L ^^ Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts