Baca Posted November 19, 2006 Report Share Posted November 19, 2006 Polecam Arizzona :) Wporządku chłopaki. I z SFem nie ma problemów z gwarancja. Prosisz ładnie firme (SF) i wysyłają. Na innym forum nie raz takie tematy były ;) Edzia: tez znam chłopakow osobiscie - dlatego ich polecam :) Quote Link to post Share on other sites
RAI wilku Posted November 19, 2006 Report Share Posted November 19, 2006 Nie chodziło mi o te 5zł, ale z postu kolegi wynikało, że aby zapłacić za SF G2 150zł, trzeba je ściągać ze Stanów. I płacić cło, drogą przesyłkę itp. Dlatego pokazuję, że w PL tez mozna kupić w takiej cenie :) Wyedytowałem swój poprzedni post, bo jak slusznie stwierdziłeś wynikało z niego co innego niż miałem na myśli. A co do Arizzon, to miałem przyjemnosć poznać Makato osobiście u niego w domu, znam również człowieka z 'obsługi'. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted November 19, 2006 Report Share Posted November 19, 2006 No to teraz wszystko jasne :) Ja z Arizzona brałem siurfajera C2, oczywiście wszystko szybko załatwione, miła obsługa, Makato znajomy z kilku for :) Quote Link to post Share on other sites
sieta Posted November 20, 2006 Report Share Posted November 20, 2006 Miał może ktoś do czynienia z latarką Waltera? http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...products_id=254 na allegro całość to koszt około 100zł Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted November 20, 2006 Report Share Posted November 20, 2006 Tak, nie ma porównania do SFa. walther to po prostu niższa klasa. Słabszy i gorzej skupiony strumień swiatła. kusi tylko chyba osprzętem, ale ja wolę wydac wiecej i mieć SFa. Do tego do Walthera nie dołączają baterii, a to minimum 20 zł, a może być nawet i 60. Quote Link to post Share on other sites
Benrey Posted November 20, 2006 Report Share Posted November 20, 2006 http://www.allegro.pl/item141875296_promoc...r_tactical.html W komplecie sa baterie, wiem bo sam kupowałem, Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted November 20, 2006 Report Share Posted November 20, 2006 Te na SpecShopie są sprzedawane bez baterii i tym się sugerowałem. Quote Link to post Share on other sites
Ritter Posted November 24, 2006 Report Share Posted November 24, 2006 Hehe, walterek za 52zł. Miło. A kiedyś nawet na tym forum "starłem" się z przedstawicielem bron.pl o ich pierwszą cenę na tą latarkę. Śpiewali wtedy coś około 120zł za sztukę... Wreszcie znormalnieli... W Stanach te 120zł wystarcza na milutkiego SF 6P. Ale takie życie, zawsze mam stres niepotrzebny, gdy szukając jakiegoś gadżetu niechcący zobaczę jego cenę za wielką wodą i porównam z cenami w pieknym kraju nad Wisłą... ;-) - Quote Link to post Share on other sites
Kangur_AU Posted January 10, 2007 Report Share Posted January 10, 2007 Czesc, kilka uwag na temat latarek DRAGON. po pierwsze są produkowane w Chinach według projektu niemieckiej firmy BEGADI. www.dragon-lamp.com Lumeny - nie mam spektrometru - takie dane podaje producent - w praktyce - jak sobie poświecisz w oczy to boli, dla mnie to wystarcza, nie wiem czego można chcieć więcej od latarki na dystansie 2-5m. Ale obiektywny nie jestem. System - DRAGON to rozwiązanie modułowe - są montaże, włączniki kablowe (żelowe), włączniki taktyczne, filtry. Wszystko znajdziecie tutaj: http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=2374051 Jakośc / wytrzymałość testy laterki możecie zobaczyć tutaj: http://www.youtube.com/watch?v=COya5dSh3WU oczywiście nie są to obiektywne testy, i nie są wyczerpująca ALE - włozyliśmy obydwie latarki (T1=Xenon T2=LED) do wody na jakieś 45 minut - pełne zanurzenie i cały czas świecą, przejechaliśmy je samochodem pare razy, (ok, nie był to beton) zerwaliśmy na nich kapcia - cały czas świecą. Szkło jest ze SZKŁA a nie z plastiku (niektóre Walthery) więc się nie stopi. Co można chcieć więcej? nie jest to INOVA / SUREFIRE, ALE moim zdaniem robi to samo za wiele mniejszą cenę - spełnia taką samą funkcję w terenie. Nie bedę z tą latarką nurkowac - ale wiem że na deszczu nic sie jej nie stanie. Jak spadnie z 3 piętra na beton - też to przetrwa, ale to nie jest młotek, prawda? A jak będzie trzeba - można podpiąc pod karabin - zresztą najwięcej sprzedajemy teraz żołnierzom zawodowym. Jak dobrze pójdzie to będize wersja LED 5W. OK, tyle w ramach agresywnego marketingu, gwarancja 3 lata, przy zakupie 2 sztuk rabat. Kontakt: GG: 22 66 350 specops@specops.com.pl Quote Link to post Share on other sites
Guest Kret Posted January 10, 2007 Report Share Posted January 10, 2007 Ktora to niemiecka firma BEGADI znana jest nam wszystkim, bo jest firma zaczynajaca od airsoftu, a konkretnie od bardzo szerokiej oferty kulek. Jest to wiec dobra latarka airsoftowa. Pozdrawiam Kret Quote Link to post Share on other sites
Myrdred Posted April 24, 2007 Report Share Posted April 24, 2007 (edited) Cześć Czy ktoś z Was wie może co nieco o http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...810ba5ca224e944 latarce? Interesuje mnie przede wszystkim czas świecenia. Z góry dziękuję. Edited April 24, 2007 by Myrdred Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted April 24, 2007 Report Share Posted April 24, 2007 Czas nie wiem, bo dopiero kupiłem i jeszcze nie zużyłem baterii. Pewne jest, że to jest duża latarka (na 3 CR123) i ma baaardzo silne światło. Mogę ją szczerze polecić. Jak widać na eMce ma długość równą całemu RISowi. Pamiętaj, że w latarkach taktycznych długość świecenia niejest najważniejsza. One nie służą do oświetlania namiotu przez pół nocy, atylko do działań bojowych, gdzie raczej nie świeci się zbyt długo. Quote Link to post Share on other sites
Sgt.Thomas Posted April 24, 2007 Report Share Posted April 24, 2007 wygląda całkiem przyzwoicie i oby tak się spisywała. Foka napisz jak się spisuje tzn. skupienie, moc etc. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted April 24, 2007 Report Share Posted April 24, 2007 Tak jak napisałem - bardzo dobrze. Na razie nie testowałem jej w walce, ale może będzie okazja w najbliższy weekend. Quote Link to post Share on other sites
Punisher Posted April 24, 2007 Report Share Posted April 24, 2007 Surefire'y 9P i G3 o mocy 110 Lumenów świecą około godziny, więc ta też powinna coś około tego. Foka, jakbyś miał kiedyś dostęp do Żarówki Surefire P90 110 lumenów to walnij jakieś porównanie no i czy ta żarówka pasuje do tej latarki. Chyba, ze znów spotkamy sie w Rembertowie, wtedy wezme G3 i porównamy :) Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted April 24, 2007 Report Share Posted April 24, 2007 Surefire'y 9P i G3 o mocy 110 Lumenów świecą około godziny, więc ta też powinna coś około tegoOgólnie to jest standard we wszelkich latarkach taktycznych. Ta latarka świeci mocniej, ale na 3 bateriach (a standard to dwie). Ale dodatkowa bateria zwiększa napięcie, a nie wydajność, więc zgaduję, że będzie podobnie. Chyba, ze znów spotkamy sie w RembertowieA spotkaliśmy się? Aaaa na VIPie... To może ;) Quote Link to post Share on other sites
ORKAN_Hubert Posted April 25, 2007 Report Share Posted April 25, 2007 Kilka słów o latarce Dragon X1. Faktycznie daje mocne światło, jednak nie jest tak skupione jak w SF. Co ma swoje wady i zalety. Trudniej się celuje po snopie światła, ale bardzo dobrze oświetla sprawdzane pomieszczenia (silnym białym światłem). Jednak świecąc w korytarz (ok. 30m) mogłem bez problemu zdejmować osoby na jego końcu. Więc stosunek osiągi/cena jest bardzo dobry. Quote Link to post Share on other sites
darkness Posted April 29, 2007 Report Share Posted April 29, 2007 (edited) A ja polecam latarki firmy Fenix- szczególnie najnowsze modele zapowiadają się ciekawie: 1 lub 2x CR123 (P2D i P3D) wyłącznik klikany w dwóch trybach: P2D General Mode: 9 lumens (30hrs) -> 40 lumens (5.5hrs) -> 80 lumens (2hrs) -> SOS Turbo Mode: 135 lumens (1hrs) -> Strobe P3D 1. 9 lumens (65hrs) -> 40 lumens (13hrs) -> 90 lumens (4.8hrs) -> SOS 2. 160 lumens (1.8hrs) -> Strobe Oczywiście obydwie na diodach Cree XR-E (2x bardziej wydajne niż Luxeon III) Tańsze i słabsze (zasilane AA i AAA) też mają... ;) Powinny być u polskiego dystrybutora w połowie maja. Tu macie link do oficjlanego forum PL dystrybutora: http://www.knives.pl/forum/122-fenix-polska/index.0.html Śni mi isę po nocach jeszcze Lumapower M1 tactical (btw: jedna z najmocniejszych seryjnych latarek na diodzie- obok Huntlighta FT01XSE Cree- huntlight daje więcej światła, ale bardziej rozproszony snop) niestety- to 120usd... lekko boli... Edited April 29, 2007 by darkness Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted April 29, 2007 Report Share Posted April 29, 2007 A ja proponuję, żebyś się wypowiadał, a już szczególnie "polecał", sprzęt, który co najmniej macałeś, a najlepiej masz od dłuższego czasu. Bo "najnowsze modele zapowiadają się", "Powinny być", "Śni mi isę" to ja mogę polecać Ferrari albo F-16. Quote Link to post Share on other sites
Baca Posted April 30, 2007 Report Share Posted April 30, 2007 To ja powiem tak: Mialem Fenixa L1T, teraz sie chyba przerzuce na L2D. Ta firma i modele są juz na rynku krotki czas (LxD) i zbierają swietne noty. http://www.flashlightreviews.com/ <--- tu po testy latarek ;) A oficjalnego dystrybutora Fenix polecam, chociaz ostatnio troche zawalony robotą chłopak. Quote Link to post Share on other sites
noah Posted September 6, 2011 Report Share Posted September 6, 2011 Przykra sprawa. Próbował ktoś naprawić/dopasować nowe szkiełko czy filtr już na śmietnik? Quote Link to post Share on other sites
labik Posted September 19, 2011 Report Share Posted September 19, 2011 Witam, jako ze potrzebuje kupic latarke podepne sie pod temacik. Szukam wzglednie dobrej latarki w przedziale jakosc/cena, nie interesuja mnie pro high high USMC Combat Turbo Lans Extreme Flashlight tylko jakis niedrogi, tani w utrzymaniu model. Jak jeszcze sie bawilem w AirSoft to mialem SureFire Defendera ktory swiecil znakomicie jednak cena baterii, dlugosc ich dzialania i dostepnosc rujnowala kieszen ze az zal mi bylo nia swiecic :D Prosze o polecenie mi jakiejs w miare dobrej latary z jasnym zarnikiem ktory swieci na standardowych aku dostepnych w kiosku ruchu ;) Latarka bedzie raczej rzadko uzywana - w razie wu do auta i na jakies nocne wypady w las badz gdy zabraknie pradu w mieszkaniu. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 19, 2011 Report Share Posted September 19, 2011 Do jakiej kwoty? Aktualnie również szukam czegoś outdoorowego, ale żeby jakoś to z klamką wyglądało. Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted September 19, 2011 Report Share Posted September 19, 2011 Z tego co wiem dobrym wyborem jest Ultrafire. Koło 250zł za ładowarkę, latarkę i akumulatorki. Odpada koszt kupowania koszmarnie drogich baterii. Quote Link to post Share on other sites
labik Posted September 19, 2011 Report Share Posted September 19, 2011 Myslalem o czyms do 100, 150zl tops. Zapomnialem dodac ze najlepiej jakby latareczka miescila sie w kieszeni, bardzo lubilem swojego Defendera lecz dla mnie byl jak 3 litrowa beta w benzynie. Z gory prosilbym o linki do sklepow badz allegro. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts