anymorez Posted November 3, 2011 Report Share Posted November 3, 2011 (edited) Witam Otrzymałem M4 PJ BI-3581. Sczerze to dokładnie nie wiem jaki to jest karabin, pudełko Dboys bi-3581, a na aukcji podane PJ bez modelu. Nie mam baterii w zestawie (jest to nie ważne, ponieważ wiedziałem o tym), chciałbym wiedzieć jakie napięcie ma być do baterii którą będę kupował. Raczej 8.4V/9.6V, proszę nie pisać abym wszedł na google.pl bo nie znalazłem nic nt. tego, dlatego piszę tutaj Edited November 3, 2011 by anymorez Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted November 3, 2011 Report Share Posted November 3, 2011 1. PJ to rebrandy innych firm 2. Stockowe baterie Ni-mh i ni-cd mają najczęściej 8,4V. Choć po wsadzeniu 9,6 nic się raczej nie stanie. Oprócz większego rofu oczywiście. Quote Link to post Share on other sites
anymorez Posted November 3, 2011 Author Report Share Posted November 3, 2011 A przy większym rofie jest szansa że coś mi puści? Muszę być pewien ze będzie się sprzęt trzymał i nic się nie będzie działo. Wymieniony cylinder i tłok, na lepsze C&A Quote Link to post Share on other sites
berylpl Posted November 3, 2011 Report Share Posted November 3, 2011 9.6 możesz spokojnie podłączać. 11V Lipo też, ale licz się z szybszym zużyciem zębatek i tłoka. Quote Link to post Share on other sites
anymorez Posted November 4, 2011 Author Report Share Posted November 4, 2011 Jeszcze jedno pytanie, do uchwytu z przodu repliki, wejdzie ten "Baton", czy musi być 2-mod? (9.6V) Quote Link to post Share on other sites
white_pl Posted November 12, 2011 Report Share Posted November 12, 2011 Złamany stick, aka podwójny palec. Albo lipo 7,4. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
anymorez Posted November 14, 2011 Author Report Share Posted November 14, 2011 Głupie pytanie, no ale wole być 100% pewny. Będzie ta pasować ? http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_233_249&products_id=7616&name=Bateria_AEG_-_9,6V_2000mAh_-_Medium_Podwojna_-_VB_Power Quote Link to post Share on other sites
anymorez Posted November 25, 2011 Author Report Share Posted November 25, 2011 Odkopię temat i nie z edytuje poprzedniej odpowiedzi. Dziękuje bardzo "idiotom" którzy stwierdzili, że na stocku i batce 9,6V nic się nie stanie. I teraz *** może panowie mi pieniądze oddadzą? Poszły dwa zęby w osobnych zębatkach i nie strzela. Alee nieee! tak, tak będzie szło, bez problemu. Takiego wała ... Radzę powstrzymać nerwy na wodzy i solidnie przemyśleć napisanie kolejnego posta, bowiem może się to skończyć urlopem od forum. Musisz zdawać sobie sprawę, że replika replice nierówna i to, że jednym działa replika w konkretnej konfiguracji, to nie oznacza, że innym też będzie. /LgN Quote Link to post Share on other sites
czaja135 Posted November 25, 2011 Report Share Posted November 25, 2011 Po pierwsze do odkopanie po 10 dniach to nie odkopanie... Po drugie, najwidoczniej kupiłeś szajs jakich mało skoro na batce 9,6 V ci zębatki poszły. Zainwestuj w lepsze i wsadź 9,6 V najlepiej ;) Quote Link to post Share on other sites
white_pl Posted November 25, 2011 Report Share Posted November 25, 2011 Oj Beryl ale z Ciebie "idiota" jak mogłeś NIE przewidzieć ,że mu puści tłok ?!? Och ! Co my teraz zrobimy ? Może zrzućmy się mu na ten tłok i przeprośmy ,że żyjemy ? A tak na poważnie: Wydaje mi się kolego ,że sam jesteś "idiotą" i jeśli masz się w ten sposób tu wypowiadać to może lepiej opuść to "złe" forum. Pozdrawiam i życzę mniej nerwów. Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted November 26, 2011 Report Share Posted November 26, 2011 (edited) Dodam, że Boyi do niektórych replik stokowo dawało baterie 9.6. Miałeś pecha kolego, bo w wypadku 9.6 dobrze ci wszyscy radzili. Trzeba było raczej poczytać o tym, jak często padają M4 Boyi, zanim zainwestowałeś w ten "sprzęt". Natomiast Beryl proponując lipo 11.1 istotnie przeszarżował, do M4 Boyi w życiu nie pakowałbym tak morderczej baterii. W ogóle po co 11.1 w czymś co ma sprężynę 120? :zastanawia: EDIT: widzę, że ten Boyi był "tuningowany". Pewnie ktoś źle poskładał gearbox i dlatego strzelił. Edited November 26, 2011 by Stalker Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted November 27, 2011 Report Share Posted November 27, 2011 mam boyi bi-3981 i przez kilkanaście strzelanek działał na lipo 11.1 1200 mAh, 100% stock i rof na tej baterii około 25k/s, jedyne co poszło to plastikowe łożyska. teraz wróciłem do 9,6 firefoksa 1500mAh i tak działa pieknie na M120 Quote Link to post Share on other sites
berylpl Posted November 27, 2011 Report Share Posted November 27, 2011 Oj Beryl ale z Ciebie "idiota" jak mogłeś NIE przewidzieć ,że mu puści tłok ?!? Och ! Co my teraz zrobimy ? Może zrzućmy się mu na ten tłok i przeprośmy ,że żyjemy ? Ależ oczywiście, że przewidziałem i z czystej wrodzonej a częściowo także nabytej złośliwości kazałem mu zamontować 9.6 żeby mu replikę szlag trafił. PS. Moje G36, obecnie półtora roku, najpierw na 9.6V, od roku na 11V, w zeszłym tygodniu poszło do rozbiórki - mimo tak "morderczej" batki, nie było śladu zużycia. No, ale jak się kupuje Boyi :P Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts