Alexanderexis Posted November 15, 2011 Report Share Posted November 15, 2011 Witam, Przeszukalem wiekszosc tematow o glockach,ale nic przydatnego nie znalazlem. Chodzi mi o to,ze chce zamontowac poprostu tlumik do glocka nie przedluzajac lufy. Glock na jakim chce zamontowac tlumik to: KJW 32c KP-03 Niestety replika nie posiada zadnego gwintu,ani nic i nie wiem jak zamontowac tlumik... Quote Link to post Share on other sites
forgiel Posted November 15, 2011 Report Share Posted November 15, 2011 Przyklej... Jak nie ma gwintu to raczej nic z tym nie zrobisz. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 15, 2011 Report Share Posted November 15, 2011 Skrobnij do krakmanów, kiedyś mieli lufy z gwintem. Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted November 15, 2011 Author Report Share Posted November 15, 2011 Skrobnij do krakmanów, kiedyś mieli lufy z gwintem. A mozesz sie troche rozpisac?Jakie lufy z gwintem? Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted November 15, 2011 Report Share Posted November 15, 2011 Normalne. Lufy z gwintem. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 15, 2011 Report Share Posted November 15, 2011 A mozesz sie troche rozpisac?Jakie lufy z gwintem? Lufy z gwintem?! :O :O :O Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted November 15, 2011 Report Share Posted November 15, 2011 Polecam poczytać: http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/24908-lufa-gwintowana/page__st__20__p__632521__hl__lufa+gwintowana__fromsearch__1#entry632521 Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 16, 2011 Report Share Posted November 16, 2011 Lufa z gwintem to lufa która ma gwint. Wystarczy? :D. No normalny gwint, na tłumik. Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted November 16, 2011 Author Report Share Posted November 16, 2011 No ok,ale nie moge nigdzie znalezc w sklepach tych luf. Na specshop'ie sa niedostepne i nawet nie wiem jakie beda pasowac. Trudno wymienic ta lufe na gwintowana? Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted November 16, 2011 Report Share Posted November 16, 2011 Mogę zapytać do czego potrzebujesz tego tłumika? Wygląda to może i fajnie,ale nie jest zbyt praktyczne,chyba że chcesz lufę wewnętrzną dłuższą wsadzić. Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted November 16, 2011 Author Report Share Posted November 16, 2011 Wlasnie lufe wew. bym wstawil,ale musze przyznac,ze tez dla "fajnosci" Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 16, 2011 Report Share Posted November 16, 2011 No to może trzeba poszukać, podzwonić po sklepach? Innej rady nie widzę. Chyba, ze chcesz żebyśmy zrobili to za Ciebie. Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted November 16, 2011 Author Report Share Posted November 16, 2011 No ok,dzieki ale malo sie na tym znam,wiec nawet nie wiem o co pytac :blush: Quote Link to post Share on other sites
forgiel Posted November 16, 2011 Report Share Posted November 16, 2011 Zapytaj się, czy mają lufy do glocków z gwintem na końcu... Takie trudne?:) Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted November 16, 2011 Author Report Share Posted November 16, 2011 Oj trudne,trudne bo rozne modele glockow sa... Juz e-maila wyslalem. Dzieki za pomoc (szczerze) Quote Link to post Share on other sites
forgiel Posted November 16, 2011 Report Share Posted November 16, 2011 ... Nie będę tego komentował... Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 16, 2011 Report Share Posted November 16, 2011 Różne modele glocków są, a ja nie wiem jakiego mam, bo kupiłem od rumuna na światłach... Quote Link to post Share on other sites
Radziul Posted November 16, 2011 Report Share Posted November 16, 2011 Różne modele glocków są, a ja nie wiem jakiego mam, bo kupiłem od rumuna na światłach... Ty jak coś napiszesz to aż szkoda mi autorów tematów. Ale ogólnie pozytywnie :) Quote Link to post Share on other sites
forgiel Posted November 16, 2011 Report Share Posted November 16, 2011 Ty jak coś napiszesz to aż szkoda mi autorów tematów. Ale ogólnie pozytywnie :) No bo ma racje!!! Chłopak nie wie jakiego ma glocka? Nie ma do niego linku czy papierów? Nie wie czy to 18, 27 czy 96? Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted November 16, 2011 Author Report Share Posted November 16, 2011 No niestety Chlopak nie wie jakiego ma glocka. Napisane jest 32c,ale najpopularniejsze to 17,18 19? 32 wersja ostra co prawda istnieje,ale wlasnie nie wiem czym sie rozni oprocz kalibrem od innych... Do kjw malo widze czesci dostepnych,dlatego musze kupowac od innych producentow... Czy kurcze tak trudno jest to zrozumiec? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 16, 2011 Report Share Posted November 16, 2011 Duzo (bardzo dużo) części pasuje z ARMY czyli z TM. Te trzy glocki można nawzajem ratować za pomocą różnych części :D. Ostatnio lufę z ARMY wsadzałem do KJW glocka 23. Lufa była od 17 więc wystaje ale po przeróbce (drobnej) PASUJE i działa :D. Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted November 16, 2011 Author Report Share Posted November 16, 2011 No i wlasnie o takie przerobki mi chodzi... Nie mam doswiadczenia w tych sprawach Quote Link to post Share on other sites
Laokoon Posted November 17, 2011 Report Share Posted November 17, 2011 Duzo (bardzo dużo) części pasuje z ARMY czyli z TM. Te trzy glocki można nawzajem ratować za pomocą różnych części :D. Ostatnio lufę z ARMY wsadzałem do KJW glocka 23. Lufa była od 17 więc wystaje ale po przeróbce (drobnej) PASUJE i działa :D. Pogrubienie i podkreślenie moje. @Autor - jeżeli więc znajdziesz normalną lufę bez gwintu, która będzie pasować do Twojego pistoletu ale będzie wystawać (nie wiem jak długi jest Twój glock i czy istnieją dłuższe lufy), to zawsze można gwint na jej końcu dorobić. Podobnie, jak dorobienie całej lufy może nie być wielkim problemem. Pozdrawiam, Lao Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 18, 2011 Report Share Posted November 18, 2011 Nie można. Gwintując gównolit o takiej grubości ścianek urwiesz kawałek lufy. Dorobienie lufy czy takie proste? Trochę toczenia i trochę frezowania, w domu tego nie wyklepie. Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted November 19, 2011 Author Report Share Posted November 19, 2011 No dobra,ktos mial wlasnie podobny problem? Potrzebuje konkretnych informacji... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts