krausik899 Posted November 22, 2011 Report Share Posted November 22, 2011 Siema nada się to wszystko na początek? Replika - https://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/rk-06w-real_wood_boyi-2631.html Gogle - https://www.taiwangun.com/wyposazenie_taktyczne_gogle_okulary/gogle_taktyczne_typ_desert_locust-black_acm-726.html Kamizelka - https://www.taiwangun.com/wyposazenie_taktyczne_kamizelki_taktyczne/kamizelka_typu_hard_armor_plate_carrier_flecktarn_a_c_m-1729.html Ochraniacze - https://www.taiwangun.com/wyposazenie_taktyczne_helmy_ochrona/ochraniacze_na_kolana_i_lokcie_typu_alta_olive_a_c_m-1694.html Aha i najlepiej z jakiego sklepu kupić mundur? Pozdro Quote Link to post Share on other sites
facek20 Posted November 22, 2011 Report Share Posted November 22, 2011 (edited) Kamizelka pewnie nie ale google to na pewno nie. Tak google jak najbardziej. To żródło wiedzy. Pozwalającej odróżnić google od gogli. Edited November 22, 2011 by arend Quote Link to post Share on other sites
generalsimus Posted November 22, 2011 Report Share Posted November 22, 2011 Kamizelkę sobie odpuść, chyba ze będziesz na niej nosił paczkę kulek i 3 snickersy. A tak poważnie: co chcesz na niej nosić? Quote Link to post Share on other sites
Hannon Posted November 22, 2011 Report Share Posted November 22, 2011 Najlepiej to się zastanów jaki chcesz mundur, a potem szukaj gdzie go mozesz dostać w odpowiadającej Ci cenie. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 22, 2011 Report Share Posted November 22, 2011 A co do karabinu - krakman ma starą partię RK, zastanów się nad tym: http://allegro.pl/karabin-elektryczny-aks-74n-rk-03a-metal-gb-asg-i1941948425.html jest cały ze stali. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted November 22, 2011 Report Share Posted November 22, 2011 Czy ty człowieku przeczytałeś choć opis do tych gogli. Ile razy można pisać że używamy TYLKO ATESTOWANEJ ochrony oczu. Quote Link to post Share on other sites
krausik899 Posted November 22, 2011 Author Report Share Posted November 22, 2011 A da radę wbić metalowy magazynek do tego RK czy nie? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 22, 2011 Report Share Posted November 22, 2011 A po co chcesz go wbijać? Kulek wtedy nie dosypiesz... Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted November 22, 2011 Report Share Posted November 22, 2011 Gogle,kamizelkę,ochraniacze sobie odpuść. Jak chcesz dobre ochraniacze ,które nie będą się zsuwać i dobrej jakości to kup Alty. Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted November 22, 2011 Report Share Posted November 22, 2011 OFF dobrze pisze. Moje chińskie ochraniaczne wytrzymały 2 miesiące. Ochraniacze Hatch mam od 2 lat i nic się nie dzieje. Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted November 22, 2011 Report Share Posted November 22, 2011 Nie bierz tego RK, przy porównaniu z cymami 0.40, 0.45 i 0.48 wymięka. CM.040 u Krakmanów jest tańsza, a moim zdaniem lepsza od tego RK. A jeśli się na niego uprzesz, to tak, wchodzą do niego metalowe magi. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 22, 2011 Report Share Posted November 22, 2011 Nie bierz tego RK, przy porównaniu z cymami 0.40, 0.45 i 0.48 wymięka. CM.040 u Krakmanów jest tańsza, a moim zdaniem lepsza od tego RK. A jeśli się na niego uprzesz, to tak, wchodzą do niego metalowe magi. O, dwudniowy znawca. Nie słuchaj tego Attero, w porównaniu z innymi wymięka. Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted November 22, 2011 Report Share Posted November 22, 2011 Lesio, nie twierdzę że cymy są lepsze od BOYI, bo sam używam BOYIa, ale akurat ta stara partia od krakmanów ustępuje tym cymom. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 22, 2011 Report Share Posted November 22, 2011 Nawet najstarsza partia Boyi (swoją drogą, jednego jeszcze niedawno miałem) bije na łeb cm. 0.40. :) Wykonaniem, materiałem użytym i wytrzymałością. 0.40 ma tylko lepszy GB. Quote Link to post Share on other sites
DaLufuxa Posted November 22, 2011 Report Share Posted November 22, 2011 Sory, że tak piszę. Ale jakiej firmy gogle są z atestami, oraz jak się oznacza te atesty? Dzięki za odp. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted November 22, 2011 Report Share Posted November 22, 2011 Bolle,ESS,Revision to takie najbardziej znane. Osobiście używam Bolle X800 od dwóch lat i chwalę je sobie. Quote Link to post Share on other sites
DaLufuxa Posted November 22, 2011 Report Share Posted November 22, 2011 Czyli moje uwex'y już się nie zaliczają, rozumiem? A i jeszcze jedno, ja noszę okulary więc muszę mieć "wyższe' czy jak to się zwie. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted November 23, 2011 Report Share Posted November 23, 2011 A poszukaj na nich cechy oznaczonej DIN i cyferkami. Potem google i już wiesz czyj atest posiadają Twoje uvexy. Quote Link to post Share on other sites
koxysz Posted November 23, 2011 Report Share Posted November 23, 2011 Tak,odpuść sobie kamizelkę i ochraniacze bo nie wiesz jaki mundur będzie ci bardziej pasował. Mundur do polskich terenów to flecktran-na allegro po 20-50 zł komplet. Co do repliki to trafny wybór ale lepiej kupić tę co podał Lesio bo nowsza partia no i nie wiem czy ktoś wspominał ale wypada dokupić jakąś batkę :). Quote Link to post Share on other sites
Stalker Posted November 23, 2011 Report Share Posted November 23, 2011 (edited) Mundur do polskich terenów to flecktran O, a to ciekawe. Czyli reszta się nie nadaje? Jeśli już piszesz, to pisz precyzyjnie. Fleckatrn jest dobry i tani, podobnie jak DPM, który do polskiego lasu też pasuje. Ale nie jest jedynym dobrym! Edited November 23, 2011 by Stalker Quote Link to post Share on other sites
DaLufuxa Posted November 23, 2011 Report Share Posted November 23, 2011 Akurat na 'moich' terenach dobrze sprawuje się Marpat. Dlatego nie możesz pisać, że flectarn najlepszy. Quote Link to post Share on other sites
koxysz Posted November 23, 2011 Report Share Posted November 23, 2011 Nie sprecyzowałem, mój błąd :). Według mnie to jeden z najlepszych ale zgadza się,nie jedyny. P.S daj mi cytat gdzie napisałem że jest najlepszy. Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted November 23, 2011 Report Share Posted November 23, 2011 http://forum.wmasg.pl/index.php?/topic/21827-mundury-kamuflaze-wrazenia-i-opisy/ Polecam poczytać, zamiast się bez sensu kłócić. A skąd wziąć mundur? Ze swojej strony polecam: www.armyworld.pl www.bunkier.sklep.pl www.rangershop.pl Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 23, 2011 Report Share Posted November 23, 2011 Kamizelka mocno zbędna. Na początku jak i później, do dziś nie używam choć mam :D. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts