Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Mam na początek 500 pln

Recommended Posts

Cóż jestem nowy ale nie młody. Byłem na imprezie Firmowej postrzelałem trochę , mam kumpla u siebie który mocno się angażuje i tak chyba złapalem bakcyla.

Ale cóż moja Frau nie patrzy przychylnym okiem na moje nowe zainteresowania więc na początek musze się pogodzić z wydaniem 500 pln na replikę. Moglibyście mnie wesprzeć swoim doświadczeniem co kupić na początek? Czy kupić coś z dolnej półki i np ją wyposażyć w lepsze bebchy za resztę?

Czytam wiele tematów i opini , uzytkownicy polecają CM028 ,albo CM031 ale mi sie widzi http://gunfire.pl/product-pol-1152193311-JG1238.html

Chyba ze ktoś ma lepsze doswiadczenia z innymi replikami ,będę wdzieczny za kazdą opinię,chciałbym dokonac optymalnego wyboru.

Edited by arend

Bierz co Ci się podoba. JG robi bardzo porządne gietki. Jeśli zewnętrznie nie jest tak fantastyczna jak droższe G36, to nadrabia to jakością GB, nie jest to może to co nowe Cymki, ale gwarantuje długą i bezawaryjną pracę. IMHO CM.028 jest polecane, bo jest w miarę dobra. CM.028 była świetną repliką jak na standardy 2-3 lata temu, Cyma od tego czasu bardzo udoskonaliła swoje GB v.3 i nowe cymki biją na głowę tamte rozwiązania.

Jednak jeśli chcesz G36, w tej kategorii cenowej to polecam JG. Jeśli zależy Ci na lepszej jakości body, to możesz poszukać używanego CA, SRC (słyszałem opinie że ma średni GB, ja w moim SRC nie zauważyłem żadnych problemów, ani nie słyszałem o takowych historiach z pierwszej ręki, więc polecam). Jeśli cena jest elastyczna, to powinieneś coś znaleźć. Ogółem polecam poszukać w komisie czegoś używanego, możesz zaoszczędzić nawet 200 zł za tą samą replikę, mając dodatkową kasę na lufe precyzyjną, gumkę Hop Up i magi lub kupić za te same pieniądze co nową G36, używaną, ale już tuningowaną :)

A czy zadałeś sobie choć minimum trudu by poszukać informacji na własną rękę? Problem, który opisujesz pojawia się tutaj średnio raz dziennie i nie widzę sensu by ponownie zaczynać dyskusję od początku.

Ułatwię Ci co nieco. Mając taki fundusz powinieneś się zainteresować głównie:

- seria RK z Boyi;

- seria starych AK Cyma (CM.028/031);

- seria G36 z JG;

- G36C Cyma;

- seria nowych AK Cyma (CM.040/048).

@Vespi:

Cyma od tego czasu bardzo udoskonaliła swoje GB v.3 i nowe cymki biją na głowę tamte rozwiązania.

Udoskonaliła owszem, ale do CM.028/031 ich nie wprowadziła. Nie zmienia to faktu, że nawet ta 4-letnia replika, jaką jest CM.028/031 - daje radę.

A czy zadałeś sobie choć minimum trudu by poszukać informacji na własną rękę? Problem, który opisujesz pojawia się tutaj średnio raz dziennie i nie widzę sensu by ponownie zaczynać dyskusję od początku.

Szkoda poprostu chciałem zaczerpnąć opini osób które maja doswiadczenie i być może miały już styczność z tymi replikami,a po internecie grzebie od dwóch miesięcy kompletuje ciuchy-i mam problem ponieważ nie ma zbyd dużo w moim wielkim rozmiarze,przygladam sie replikom,mam spisane ceny a teraz nawet jest promocja na Gunie i świetne ceny mają.A kto pyta nie błądzi!

chciałem zaczerpnąć opini osób które maja doswiadczenie i być może miały już styczność z tymi replikami

Na tym forum znajdziesz mnóstwo osób, które miały kontakt z tymi replikami. Jedyne co trzeba zrobić, to zerknąć kilka tematów w dół, albo wejść do działu poświęconego replikom.

Masz rację Logan. Moja wypowiedź brzmi, jakby nowe 0.28, były lepsze od starszych 0.28. Oczywiście miałem na myśli, że w nowych modelach np. Cymy 0.48 , siedzą bardziej dopracowane GB niż w 0.28.

No niby ta konstrukcją daje radę, ale po co ta, skoro można mieć lepszą w tym samym budżecie?

Pozdrawiam!

Z G36C jeśli Ci się podoba, to to : https://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/cm0003-black_cm-2570.html będzie chyba najlepszy wybór, jeśli chcesz G36C, no a ten lanserski front RIS dokupisz sobie w miare czasu, to też dobra baza pod tuning, a z zewnątrz jest lepsze od JG. Trochę naciągnąłem Twój budżet ale myślę, że warto.

A nie pomyslales ze dla nowego 420fps to "troche" za duzo? Po za tym, po co ma kupowac w przyszlosci "lanserski" front skoro tu go ma odrazu? Giety JG nie sa takie zle, wiem co mowie...

Ja na twoim miejscu brałbym to:

http://gunfire.pl/product-pol-1152192539-CM040D.html - dozbieraj 10 groszy ;) - siedzi już w tym nowy gearbox v.3 Cymy

lub (wyprzedzę Lesia) bierz jakieś RK od Boyi, np. takie http://gunfire.pl/product-pol-1152190089-RK-02.html bądź takie http://gunfire.pl/product-pol-1152189933-DropZone-RK-01-W.html

Dziekuje o to mi chodziło poczytam teraz opinie poszperam. Chodź mój koleś ma replike z D/BOYS i mówi mi iż lepiej powinienem znalexć inną forme jego M14 za 800 pln jak mówi jakoś nie daje rady. RK-01 troszke razi tandeta magazynku a przy moich osobistych wymiarach bedzie wygladał jak wróbelek przy słoniu,ale naprawde dziekuje.

Chyba zostanę jednak przy którymś z AK albo GF chyba wybiorę z którymś pomiędzy na Gunfire mają teraz promocję może skuszę się na wymianę gumki od razu. Od czegoś trzeba zacząć.

Proponował bym zacząć od powtórzenia do czego służą wielkie litery oraz ogonki przy polskich literach.

Poprawiam ostatni raz.

Arend

Edited by arend

Tak,wszystko jest jak najbardziej w porządku tylko nowemu nie poradziłbym repliki z GB v.7 :D.

Mogła by mu sprawić nieco problemu jeśli padnie (a padnie na pewno) selektor ognia.

Poza tym GB v.7 ma nieco mniej części niż taka niezawodna V.3.

Więc lepiej (przynajmniej według mnie) kupić coś co ma V3 więc G36/AK.

A siĘ zdecydowałem na AK CM028 i wymianĘ gumki oraz uszczelnieniĘ myślĘ Że powinno być oki.

A skąd się wziął ogonek przy "ę" i kreseczka przy "ś" w poprzednim poście, pojawiły się znikąd. I czy zagraniczne klawiatury nie mają klawisza "shift". Ostatnie ostrzeżenie. Piszesz starannie albo ja kasuję twoje posty.

Arend