jozio_pl Posted November 27, 2011 Report Share Posted November 27, 2011 (edited) Witam. potrzebuję pomocy wyborze repliki z poniższych: G3 https://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/t3-k1_jg-1017.html G36 https://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/g608-4_jg-1374.html Opinie, działanie w praktyce itp. PS. robię reko. BW 16 brygady pancernej (jak to pomoże) Pozdrawiam. G. Edited November 27, 2011 by jozio_pl Link to post Share on other sites
wiciok Posted November 27, 2011 Report Share Posted November 27, 2011 Obawiam się, że do rekonstrukcji to żadna z wyżej wymienionych replik się nie nadaje. Link to post Share on other sites
jozio_pl Posted November 27, 2011 Author Report Share Posted November 27, 2011 a nie licząc do reko. to która ? Link to post Share on other sites
wiciok Posted November 27, 2011 Report Share Posted November 27, 2011 Ja bym brał g36 - bo ma GB V3, bo łatwiej o magi, bo ma składaną kolbę, itp. Link to post Share on other sites
jozio_pl Posted November 27, 2011 Author Report Share Posted November 27, 2011 poczekam na opinie innych xD Link to post Share on other sites
senkuPH Posted November 27, 2011 Report Share Posted November 27, 2011 Nie doczekasz się raczej przewagi G3. G36 jakby nie było jest ( dla mnie ) lepsze. Link to post Share on other sites
Stalker Posted November 27, 2011 Report Share Posted November 27, 2011 A dlaczego nie do reko? G36 brak tylko oznaczeń, a G3 jest wprawdzie z plastiku, ale wygląda w porządku. Rekonstrukcja nie oznacza przecież posiadania ostrej broni. :zastanawia: Chyba, że BW 16 panc ich nie używa. Nie zmienia to faktu, że z przyczyn wyżej wymienionych brałbym G36. Choć G3 ma akurat super klimat. Link to post Share on other sites
misiakow Posted November 28, 2011 Report Share Posted November 28, 2011 G3 JG - posiada naprawdę fajny klimat i daje dużo radochy z używania, ale po pewnym czasie zaczyna niemiłosiernie trzeszczeć body. No i w sumie masa repliki też nie za bardzo odpowiada realnej. Ponadto G3 jest specyficzne i nie każdemu pasuje - jeżeli masz możliwość to pomacaj i przymierz się do tej repliki. Technicznie - strzela i dopóki się nie grzebie to nie ma większych problemów :) Jeżeli będziesz już brał G3 to lepiej dozbieraj do Sar tactical rifle CA z metalowym body. G36 - wygodne - lepiej trzymało mi się tylko aug'a i p90 (ale jest to moja prywatna opinia). Co do technicznych rzeczy to nie wiem - mam wersję od cymy, a technicznie pewnie się różni mocno od JG :) Pozdrawiam misiakow Link to post Share on other sites
jozio_pl Posted November 28, 2011 Author Report Share Posted November 28, 2011 Panowie sorry że dopisuję jeszcze 1 replikę ale wpadła mi w oko https://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/s-550_jg-1189.html Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted November 28, 2011 Report Share Posted November 28, 2011 O tych replikach są bardzo długie tematy na tym forum na temat ich zalet i wad. warto gdybyś je przeczytał. Każdemu podoba się coś innego. Ten temat jest pokroju Wolisz bialy czy czarny. Sam musisz zdecydować co wolisz. Gieta ma nie watpliwy urok który i działa na mnie. dlatego na twoim miejscu kupił bym gietke. Link to post Share on other sites
wiciok Posted November 28, 2011 Report Share Posted November 28, 2011 A dlaczego nie do reko? G36 brak tylko oznaczeń, a G3 jest wprawdzie z plastiku, ale wygląda w porządku. Rekonstrukcja nie oznacza przecież posiadania ostrej broni. :zastanawia: Oj, aj, au! Przegiąłeś "troszeczkę". Ze mnie żaden znawca, ale po przeczytaniu na forum tego i owego wiem, że: To g36 jest wersją eksportową, w wersji używanej przez BW: -zamiast szyny powinna być luneta, a najlepiej to HKV -wszystkie G36 JG mają za krótkie kolby (od wersji C) -brak oznaczeń -złe oznaczenia selektora -potrzebne przerobienie śrubek na piny A co do G3: To jest cywilna parawyborowa wersja - G3/SG1 W BW tą rolę pełni G3A3 z lunetą, nazywane G3ZF Link to post Share on other sites
jozio_pl Posted November 28, 2011 Author Report Share Posted November 28, 2011 (edited) zapomniałem też dopisać że jestem snajperem w Team'ie :D Edited November 28, 2011 by jozio_pl Link to post Share on other sites
Voo-Doo Posted November 28, 2011 Report Share Posted November 28, 2011 Najbliższe prawdy było by G36k z lunetą + zmienione oznaczenia, i może uszło by w tłumie jako giwera przygotowana dla wojsk rozpoznania. Link to post Share on other sites
Stalker Posted November 28, 2011 Report Share Posted November 28, 2011 wiciok - dzięki za rozjaśnienie, własnie byłem ciekawy, jak to wygląda. Link to post Share on other sites
Recommended Posts