SoP-PeL Posted December 12, 2011 Report Share Posted December 12, 2011 Witam, Nurtuje mnie pytanie ilu z graczy w WLKP (z Poznania i ludzi którzy w Poznaniu się strzelają) posiada repliki stricte GBB głównie broń długą? Chce sprawdzić czy na wiosnę istnieje szansa na rozegranie gier only GBB + springi. Mowa tutaj o totalnym wyłączeniu na takich spotkaniach elektryków. Także nawet glock cymowski nie przejdzie ;) Spotkania te miały by na celu uatrakcyjnienie zabawy i dużo większą dawkę realizmu w rozgrywce. Wyłączy to także narzekanie na "sianie", "hi-capy" i dysproporcje związane z GBB a AEGami Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
ALABASTER Posted December 12, 2011 Report Share Posted December 12, 2011 Ale czy tylko długa GBB ? Czy wszelkiej maści pistolety też chcesz zliczać? Quote Link to post Share on other sites
Zalmen Posted December 12, 2011 Report Share Posted December 12, 2011 Nie mam i nie zamierzam kupować. Quote Link to post Share on other sites
Tomaszek123 Posted December 12, 2011 Report Share Posted December 12, 2011 Co prawda z Wielkopolski nie jestem, ale na GBBR party z chęcią przyjadę :) Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted December 12, 2011 Author Report Share Posted December 12, 2011 @ALABASTER wiesz, ja tam nie mam nic do krótkiej :P ale będzie to znowu jakaś tam dysproporcja na stronę jednych i drugich. No chyba że masz berette 93 z auto :P Quote Link to post Share on other sites
Moris Posted December 12, 2011 Report Share Posted December 12, 2011 Snajpa na CO2 się do tego zalicza? Czy chodzi ci tylko o szturmówki? Quote Link to post Share on other sites
FLC Posted December 12, 2011 Report Share Posted December 12, 2011 A jak mam Berettę na GG ale bez BB to się zaliczam? Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted December 12, 2011 Report Share Posted December 12, 2011 Mam gangsterskie 2 beretty z nieszczelnymi magami.;p Od nas jest w tej chwili 1,5 snajpera gazowego na sprężone powietrze - Sushi z M40 i Lex z podobnie zagazowanym L96. Co prawda Lexowa giwera jeszcze się robi, ale na wiosnę powinna urywać banie. Nie bądź miękki, Sopel. Zrób jakieś gazowe grudniowe strzelanie. Najlepiej za 2 tygodnie.;p Quote Link to post Share on other sites
FlorChuck Posted December 12, 2011 Report Share Posted December 12, 2011 ja posiadam oraz bardzo chętnie na taką strzelanke bym sie wybrał oraz 3 moich kumpli. (jesteśmy fanami GBBR) Quote Link to post Share on other sites
tred211 Posted December 13, 2011 Report Share Posted December 13, 2011 (edited) Ja posiadam w sumie cztery krótkie GBB. Ale na wiosne mam zamiar sprawić sobie długą GBB. Według mnie pomysł na takie spotkania bardzo dobry. Nie ma wtedy problemu kiedy spotyka się w walce dwóch graczy i jeden z nich jedzie na Hi-capie, a drugi na low-capach. A wiadomo, że przy okazji organizacji różnych imprez, organizatorzy wprowadzają limity ammo. I często nic z tego nie wynika, bo jeden przyjdzie z 10 low-capami a drugi z jedym hi-capaem i też mieści się w limicie ( a realizm żaden). Pozatym fajnie by to wygladało, jakby wszyscy napażali do siebie z GBB. Fajne filmiki można nakręcić ( byłoby słychać coś na kształt strzału a nie wiertarki udarowej :biggrin: ) Edited December 13, 2011 by tred211 Quote Link to post Share on other sites
qurcz Posted December 13, 2011 Report Share Posted December 13, 2011 W końcu ktoś wpadł na to i jeśli coś z tego wyniknie i to nie jednorazowo, to trzeba będzie się grubo zastanowić nad ograniczeniem wyjazdów do KFC na rzecz zakupu GBBR. Quote Link to post Share on other sites
Drzewo Posted December 13, 2011 Report Share Posted December 13, 2011 W sumie już od dawna czaiłem się na GBBR więc może na wiosnę się pojawię :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Maku Posted December 13, 2011 Report Share Posted December 13, 2011 U mnie narazie tylko krótkie gaziaki, ale na wiosnę/lato robię przyczajkę na coś dłuższego Quote Link to post Share on other sites
Saba Posted December 13, 2011 Report Share Posted December 13, 2011 Może na wiosnę pomyślę o czymś ładnym ;) Jeśli tylko te imprezy będą cykliczne. Quote Link to post Share on other sites
MoreLike Posted December 14, 2011 Report Share Posted December 14, 2011 Ja mam. Ale raczej jako eksponat wystawowy, żeby ją pieścić, głaskać, tulić, czyścić i smarować :D Tylko zdaję mi się, że do przewidzenie będzie to, że po 2 godzinach 'nawalanki' połowa replik nie będzie działać jak trzeba, połowie graczy skończy się gaz, nie będzie chciało się kulek ładować :p Ale jeśli taka już podchodząca pod Milsim strzelanka to ja MRAU :-) Quote Link to post Share on other sites
Ivo_Meleskevic Posted December 14, 2011 Report Share Posted December 14, 2011 Jak się uda moje cudo skompletować, to pewnie tez bym wpadł :) Pozdr. Ivo M Quote Link to post Share on other sites
Lambert Posted December 14, 2011 Report Share Posted December 14, 2011 Ja mam. Pozdrawiam, Lambert Quote Link to post Share on other sites
Maku Posted December 14, 2011 Report Share Posted December 14, 2011 Ja mam. Ale raczej jako eksponat wystawowy, żeby ją pieścić, głaskać, tulić, czyścić i smarować :D Tylko zdaję mi się, że do przewidzenie będzie to, że po 2 godzinach 'nawalanki' połowa replik nie będzie działać jak trzeba, połowie graczy skończy się gaz, nie będzie chciało się kulek ładować :p Ale jeśli taka już podchodząca pod Milsim strzelanka to ja MRAU :-) Nie koniecznie - na "pistol party" które się latem odbywają raczej rzadko się takie akcje działy - myślę że jak już ktoś ma gaziaka o nastawia się na to że jest z nim więcej roboty niż z AEG'iem Quote Link to post Share on other sites
MoreLike Posted December 15, 2011 Report Share Posted December 15, 2011 No być może, choć długie tym bardziej są awaryjne. Ja tam przez 7 miesięcy wystrzeliłem raptem z 700-800 kulek. Nie dlatego, że się psuł, tylko dlatego że naprawdę trzymam ją dla ozdoby i bardzo lubię po wystrzeleniu tych 3-4 magazynków rozbierać ją, czyścić i smarować :D Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted December 15, 2011 Author Report Share Posted December 15, 2011 Ogółem temat jest rozwojowy. Co do Mil-Sim to z tym zawsze jest dość trudno przy takich "spędowych" imprezach Ale ciesze się ze temat jest rozwojowy :) Quote Link to post Share on other sites
rade32 Posted December 17, 2011 Report Share Posted December 17, 2011 Mam dwa krótkie gaziaki :laugh: Quote Link to post Share on other sites
sudom Posted December 18, 2011 Report Share Posted December 18, 2011 Mam jedną krótką hicape. Na długą wersję się nie zapowiada bo fundusz idzie na aneks kuchenny z łazienką :hahaha: Quote Link to post Share on other sites
Fredka Posted December 24, 2011 Report Share Posted December 24, 2011 Ja mam jedną krótką broń ( socom,MK23 ) Quote Link to post Share on other sites
-Bosman- Posted January 10, 2012 Report Share Posted January 10, 2012 (edited) Też mam i z chęcią wezmę udział. Aczkolwiek, nie wiem czy dla samego czucia REALu w strzelaniu nie lepiej po prostu zorganizować imprezy gdzie warunkiem uczestnictwa byłby limit amunicji do np. 300 kulek i obowiązkowo używanie real i low-cap'ów. Wtedy z pewnością nie będzie problemów z zebraniem większej grupy osób. Bo z tego co na razie widzę, to chyba niewiele osób dysponuje karabinami gbb. Edited January 10, 2012 by -Bosman- Quote Link to post Share on other sites
Żaba Pń Posted January 10, 2012 Report Share Posted January 10, 2012 Karabinu gbb brak ale mam Colta 1911MEU Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts