Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Używany APS ASK204p czy nowy g36k od JG

Recommended Posts

Hejka

Jestem tu pierwszy raz, mam duży dylemat:

Mam możliwość kupna ASK204p od APS z kamizelką taktyczną, 3 magami, 2 bateriami za ok 600zł

Zastanawiam się czy mam kupić tę używkę czy nowego g36 od JG ( 480zl na TaiwanGun )

Nie wiem w jakim stanie jest ta używka ale mam 2km do sprzedającego.

Niestety brak mi doświadczenia w asg, nie wiem na co zwrócić uwagę przy oglądaniu tej używki, o co zapytać.....

Czekam na POMOC........

P.S potraktujcie mnie ulgowo jestem tu pierwszy raz ..............

Nie kupuj używki na pierwszą replikę bo się możesz ostro przejechać (inna sprawa-APS to syf). Bierz albo nową Gietę z JG albo z Cymki. Na bank będziesz zadowolony, a magazynki i insze to sobie z czasem dokupisz.

Ok widzę że jesteście zgodni ..................

Dzięki za rady ale teraz ostatnie pytanie:

G36 cymy to wersja c a jg k różnica długości...

Czy cyma będzie miała lepszy zasięg/celność ??

Czy dłużej pożyje w stocku/ lepsze bebechy ??

Naprawdę jest tak przepaść pomiędzy tymi replikami ??

Z góry thx za pomoc...

Wersja K jest niewiele dłuższa,na stronie masz podane wymiary ze złożoną kolbą i rozłożoną. Cyma ma lepsze bebechy,lepsze wykonanie zewnętrzne.

http://wmasg.pl/pl/armoury/show/102656 tutaj dobra recenzja. Ja w swojej replice jeszcze nie wymieniałem gumki bo nie było takiej potrzeby,w MOUT i CQB daje radę,do lasu przydałaby się może lepsza. Zasięg jest większy od JG.

edit: Jeśli możesz to nie używaj miliona kropek. Dziękuję.

Edited by OFF

Z tego co piszecie i co czytałem cyma jest rzeczywiście lepsza ...

Ale chyba wezmę g36k od jg ponieważ mój fundusz w ostateczności wyniesie 700zł.A potrzebuję kamizelkę, batkę mikroprocesorową, gumkę, magi, pas nośny itp...

A teraz pytanko czy ta kamizelka:

http://www.taiwangun.com/wyposazenie-taktyczne/kamizelki-taktyczne/kamizelka-taktyczna-modularna-olive-a-c-m.html

( nie przedrze się przy ostrym czołganiu ?? )

jest ok ??

Czy lepiej tradycyjną polską Lubawę ??

Edited by arend

540zł - replika CM003

gumka HU - ok. 28zł powiedzmy

Tyle na start,batka jest w miarę ok,jak już to inwestuj w lipo bo inne mogą się nie mieścić. Od kamizelek ACM trzymaj się z daleka,od szelek dusicielek (Lubawy) lepiej też. Taką kamizelkę którą pokazałeś możesz kupić taniej (UMAREX robi UTG),tylko magi od G36 nie wejdą tam do ładownic,musiałbyś kupić adapter na magi od M4 i śmigać z magami od emki. To są dodatkowe koszta,jeszcze musiałbyś adapter dostosować (czyli piłować) tak żeby magi weszły,w dodatku pewnie nie wiedziałbyś jakie magi kupić żeby podawały kulki na tym adapterze.

Kup CM003 ,dobrą ochronę oczu i zacznij odkładać kasę na dobrą kamizelkę,w międzyczasie pomyśl jaką kamizelkę byś chciał.

Edited by OFF

Sam już nie wiem.............

Zastanawia mnie jeszcze jedna kwestia:

A mianowicie jak jest z żywotnością tych replik ( cymy/jg )

( Ile w stocku z nich postrzelam, co po jakim okresie wymienić?? )

Poczytaj wątek o G608 (czyli G36 JG) i CM003 (G36 C Cymy),tam znajdziesz odpowiedzi na to pytanie i całą masę innych pytań które pewnie Ci się nasuną na myśl wkrótce,nie bądź już aż tak leniwy.

edit : Pomyśl sobie,że nie wszyscy wypowiadający się na tym forum mogli mieć do czynienia z tymi replikami.

Edited by OFF

Ja na twoim miejscu kupiłbym CM 028

Padłem... :sciana:

Po co ma kupować bardzo dobrą replikę na start, skoro może kupić o 2 stówy tańsze CM.028?

Bynajmniej nie trzeba. Oczywiście, niech kupi kałacha Cymy, tylko PO CO, skoro chce gietę?

Nie zwracaj na to uwagi, bo to ewidentnie prowokacją zalatuje. /LgN

Jako użytkownik g36 z jg mogę ci powiedziec ze ma ona swoje plusy jak i minusy. Plusem jest to ze jest bardzo wytrzymała i nieźle strzela nawet w stocku. Jesli kupisz ja u krakmana to niech ci od razu wsadzą m110/m120 (jesli masz kase to jeszcze lozyskowana prowadnice sprezyny) i nowa gumke i bedziesz bardzo zadowolony. Mysle ze tyle starczy na początek- a kosztowo nie wyniesie Cie to majatku. Jesli masz jakies pytanie co i jak to wal na pw.

M110 jest tam stockowo zamontowane. Wymieniać sprężyny od razu na taką samą raczej nie warto, na mocniejszą też odradzę - nie ma potrzeby od razu tracić gwarancji na replikę, zwłaszcza nowej osobie.

Poza tym, stockowa sprężyna w niektórych środowiskach Airsoftowych umożliwi autorowi strzelanie się w budynkach. Po wymianie na M120 może już nie być tak kolorowo.

Krótko i bez gadania że jedno i drugie jest dobre.

Cyma G36c jest lepsza od G36 JG pod każdym względem :

Osiągi w stocku:

-Zasięg

-Celność zależy od modelu/złożenia itp.

Lepszy gearbox

Lepszy materiał wykonania

Tylko proszę nie pisać, że G36 JG można poprawić..................

Czy autor tematu przeczytał jakiekolwiek tematy o replikach które go interesują? Bo na to nie wygląda.

Jakby przeczytał temat o aps to już by wiedział że to złom i nie zadawałby takich pytań.

Kamizelki Chińskie to ścierwo. Lepiej biegać w swetrze w romby...........

Wszystko co chcesz wiedzieć na temat replik o które pytasz jest w tematach o nich. Jeśli czegoś nie znajdziesz po przeczytaniu tematów to pytaj.

WMASG nawet zrobiło recenzję G36 cymy.

Naprawdę czytanie nie boli.

Trochę poczytałem i zastanawia mnie jedna rzecz:

Czy nie ma różnicy pomiędzy JG g36k 608-2 a Cymką cm 0.28??

(prócz tego że to różne modele... )

A nawet podobno cyma ma dłuższą żywotność...

To prawda ??

Jak z osiągami to samo??

Jeśli tak to po co kupować g36 od jG ??

To moje ostatnie pytania...

Proszę o odpowiedź...

P.S: Ta odpowiedź będzie miała znaczenie decydujące

w wyborze mojej repliki...

Z góry thx

Fundusz 700zł i zastanawiasz się nad cm028 i g36 jg.................... No proszę ciebie!

Czytać ze zrozumieniem umiesz?

Wszyscy praktycznie polecają ci cymę a ty swoje ......... cm028 i g36jg.

Cyma 028 wygląda jak zabawka g36jg podobnie. Jakość plastików jest straszna w mojej ocenie.

G36 cymy zrobili jak już były dobre modele kałaszy (cm040-050) i mp5 (cm041-49) w których było już dobrej jakości tworzywo.

Dlatego G36 cymy jest o wiele lepiej wykonana bo jest nowszym produktem.

Replika to najważniejsza rzecz. NAJWAŻNIEJSZA-na tym się nie oszczędza. Wolę kupić lepszą replikę i biegać w dresie niż kupić replikę za połowę ceny a mieć kamizelkę, kupę bzdur na niej zupełnie nie potrzebnych na start.

Kup G36 cymy i spokój. Jak będziesz już mieć dobrą bazę(replikę) to możesz myśleć dalej.

Fundusz 700zł i zastanawiasz się nad cm028 i g36 jg.................... No proszę ciebie!

Czytać ze zrozumieniem umiesz?

Wszyscy praktycznie polecają ci cymę a ty swoje ......... cm028 i g36jg.

Cyma 028 wygląda jak zabawka g36jg podobnie. Jakość plastików jest straszna w mojej ocenie.

G36 cymy zrobili jak już były dobre modele kałaszy (cm040-050) i mp5 (cm041-49) w których było już dobrej jakości tworzywo.

Dlatego G36 cymy jest o wiele lepiej wykonana bo jest nowszym produktem.

Replika to najważniejsza rzecz. NAJWAŻNIEJSZA-na tym się nie oszczędza. Wolę kupić lepszą replikę i biegać w dresie niż kupić replikę za połowę ceny a mieć kamizelkę, kupę bzdur na niej zupełnie nie potrzebnych na start.

Kup G36 cymy i spokój. Jak będziesz już mieć dobrą bazę(replikę) to możesz myśleć dalej.

Widzę że z uporem maniaka wciskasz mi cymę - coś w tym musi być :P

Ale replika będzie używana głównie w lesie cyma da radę??

(Czytałem że są wątpliwości)

Ale czy w tej cymie nie trzeba wymienić batki od razu??

Ma pas nośny ??

Czy muszę od razu kupić mikroprocesorówkę??

A może lepiej cm 0.40 kałach ??

Bo teraz to sam już nie wiem .................