Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Co lepsze kamizelka ITLBV czy ELBV?

Recommended Posts

Hmm poprawcie mnie jak cos ale jest LBV - Load bearing vest oraz ETLBV Enhaced Tactical LBV. Jesli pomylilem literki no to coz, wiadomo o co chodzi.

Problem w tym, ze ETLBV nazywaja ludzie LBV2, ITLBV, ELBV.

ITLBV to Individual Tactical Load Bearing Vest o ile się nie mylę, a na pewno jest to pełna nazwa zwykłej LBVki.

• 5 months later...
przepraszam że odgrzewam temat ale mam pytanie - czy ktoś kupił LBVke ze specshopu? chcę wiedzieć czy ona taka jasna jest jak na zdjęciach czy też full olive - jak np pas ALICE LC2

Jest to najprawdziwsze olive, zdjecie im nie wyszlo. A ich LBVki sa super jakosci. Nie do zdarcia, qmpel przeciagnal mnie pare metrow po ziemi za spojenie szelek za karkiem i nawet niteczka nie poszla - czego nie mozna powiedziec o LBVkach Rothco-SHITu. Tam jedna szelka zostala mi w reku :P

Polecam.

• 1 year later...

to i ja odgrzebę temat bo nie będe zakładał nowego. Mam pytanie odnośnie tego co można dac na plecy tej kamizelki elbv (skośne kieszenie na siatce) i nie chodzi mi o waistpacka (naddupnik) tylko coś powyzej najlepiej camelbag, ale nie moge spotkac takowego w woodlandzie nidzdzie, bądz jakis plecaczek niewielki

Pozdro

Złota łopata, ale co tam. :)

Oryginalnie do systemu IIFS dedykowany był plecak CFP-90 z patrol packiem:

2239.jpg

To na zdjęciu to - rzecz jasna - patrol pack.

To jeśli chodzi o zgodność czasową. Generalnie możesz sobie nosić co Ci wygodnie - od patrol packa MOLLE po różowy plecak Twoje dziewczyny. Przymusu nie ma.

Co zaś do camela to może Thermobacka w WD, albo Storm?

• 2 months later...

Wiem ze to replika ale zalezy mi na tym zeby mozna bylo podpiac kamizelke do pasa(mam polskiego syjama) i zeby nie bylo za duzo kieszeni bo nie mam zamiaru jakis cudow nosic(taki sobie regular soldier jestem :).

Czy mial to ktos w lapach?

http://www.sklep.vest.pl/product_info.php?...products_id=409

I czym sie rozni oprocz ceny od tej ze specshopu?

http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...2f3d19466b22d45

oczywiscie zalezy mi zeby byla jak najciemniejszy OLIV, bo ta ze specshopu jakas taka jasniejsza znacznie.

Primo - trochę grzeczniej, secundo - prosiłem o pewne wzorce. Przecież wiem, do jasnej ciasnej, że mogę sobie nawet nocnik przyczepić, jeśli mam problem z pęcherzem w trakcie walki :/

Szaszłyk mówił o pewnych wzorach regulaminowych. Chodziło mi o nie, o ile w ogóle coś takiego jest/było.

Primo - trochę grzeczniej

Przyjacielu, nawet jeszcze nie zacząłem być niegrzeczny, uwierz mi.

A skoro chcesz, aby traktowano Cię "grzeczniej", to wysil się choć troszkę i poszukaj co nieco po Sieci. Potem przeanalizuj i pytaj, a nie "dajcie mi".

, secundo - prosiłem o pewne wzorce.

Patrz wyżej.

Przecież wiem, do jasnej ciasnej, że mogę sobie nawet nocnik przyczepić, jeśli mam problem z pęcherzem w trakcie walki :/

To po co w ogóle pytasz, skoro wiesz?

Szaszłyk mówił o pewnych wzorach regulaminowych. Chodziło mi o nie, o ile w ogóle coś takiego jest/było.

Parafrazując Obi Wana Kenobiego: "Use Your Google, Imashel"...