Procent Posted March 22, 2005 Report Share Posted March 22, 2005 Hmm poprawcie mnie jak cos ale jest LBV - Load bearing vest oraz ETLBV Enhaced Tactical LBV. Jesli pomylilem literki no to coz, wiadomo o co chodzi.Problem w tym, ze ETLBV nazywaja ludzie LBV2, ITLBV, ELBV. ITLBV to Individual Tactical Load Bearing Vest o ile się nie mylę, a na pewno jest to pełna nazwa zwykłej LBVki. Quote Link to post Share on other sites
frankness Posted March 22, 2005 Author Report Share Posted March 22, 2005 podam link aukcji do kamizelki ELVB: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=45034886 (fakt że jest napisane w aukcji że to jest lbv i może dlatego jest taka tania):D Quote Link to post Share on other sites
Grey Fox Posted September 15, 2005 Report Share Posted September 15, 2005 przepraszam że odgrzewam temat ale mam pytanie - czy ktoś kupił LBVke ze specshopu? chcę wiedzieć czy ona taka jasna jest jak na zdjęciach czy też full olive - jak np pas ALICE LC2 Quote Link to post Share on other sites
Nikolaj Posted September 15, 2005 Report Share Posted September 15, 2005 przepraszam że odgrzewam temat ale mam pytanie - czy ktoś kupił LBVke ze specshopu? chcę wiedzieć czy ona taka jasna jest jak na zdjęciach czy też full olive - jak np pas ALICE LC2 Jest to najprawdziwsze olive, zdjecie im nie wyszlo. A ich LBVki sa super jakosci. Nie do zdarcia, qmpel przeciagnal mnie pare metrow po ziemi za spojenie szelek za karkiem i nawet niteczka nie poszla - czego nie mozna powiedziec o LBVkach Rothco-SHITu. Tam jedna szelka zostala mi w reku :P Polecam. Quote Link to post Share on other sites
Robson Posted September 15, 2005 Report Share Posted September 15, 2005 popieram przedmówcę, dobra kamizelka :D tylko orginalnie jest z innego materiału a nie z cordury (z tego co widziałem). p.s. ja mam woodland, i ma troszke dziwny odcień, ale w sumie może być. Quote Link to post Share on other sites
tomtus Posted October 16, 2006 Report Share Posted October 16, 2006 to i ja odgrzebę temat bo nie będe zakładał nowego. Mam pytanie odnośnie tego co można dac na plecy tej kamizelki elbv (skośne kieszenie na siatce) i nie chodzi mi o waistpacka (naddupnik) tylko coś powyzej najlepiej camelbag, ale nie moge spotkac takowego w woodlandzie nidzdzie, bądz jakis plecaczek niewielki Pozdro Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted October 16, 2006 Report Share Posted October 16, 2006 Złota łopata, ale co tam. :) Oryginalnie do systemu IIFS dedykowany był plecak CFP-90 z patrol packiem: To na zdjęciu to - rzecz jasna - patrol pack. To jeśli chodzi o zgodność czasową. Generalnie możesz sobie nosić co Ci wygodnie - od patrol packa MOLLE po różowy plecak Twoje dziewczyny. Przymusu nie ma. Co zaś do camela to może Thermobacka w WD, albo Storm? Quote Link to post Share on other sites
tomtus Posted October 16, 2006 Report Share Posted October 16, 2006 ok super. jak byś jeszcze powiedział gdzie dostac te camele to bym był widzięczny Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted October 16, 2006 Report Share Posted October 16, 2006 A o camelach to juz inny watek jest... Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted October 17, 2006 Report Share Posted October 17, 2006 Wykazać się samodzielnością i odrobiną inteligencji... odrobiną. Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted January 13, 2007 Report Share Posted January 13, 2007 Wiem ze to replika ale zalezy mi na tym zeby mozna bylo podpiac kamizelke do pasa(mam polskiego syjama) i zeby nie bylo za duzo kieszeni bo nie mam zamiaru jakis cudow nosic(taki sobie regular soldier jestem :). Czy mial to ktos w lapach? http://www.sklep.vest.pl/product_info.php?...products_id=409 I czym sie rozni oprocz ceny od tej ze specshopu? http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...2f3d19466b22d45 oczywiscie zalezy mi zeby byla jak najciemniejszy OLIV, bo ta ze specshopu jakas taka jasniejsza znacznie. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted January 13, 2007 Report Share Posted January 13, 2007 A nie lepiej dolozyc dyszke albo nawet zaplacic mniej za oryginal w Woodland'zie? Quote Link to post Share on other sites
Imashel Posted January 13, 2007 Report Share Posted January 13, 2007 A ja mam pytanie dot. ITLBV, a mianowicie, jaki jest podstawowy i regulaminowy zestaw? Kamizelka + pas + buttpack + 2x manierka? A poza tym w jakim okresie LBV'ek używano? Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted January 13, 2007 Report Share Posted January 13, 2007 Tak, to jedno z wielu dopuszczalnych zestawien. Co do lat uzytkowania to od 1988 roku do dzis (ELBV sa nadal produkowane). Quote Link to post Share on other sites
Imashel Posted January 13, 2007 Report Share Posted January 13, 2007 Jakieś inne przykłady zestawień? (nie licząc tych całkiem indywidualnych) Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted January 13, 2007 Report Share Posted January 13, 2007 Jezu... Miejsce na pasie masz? Masz. No to dopinasz to, co Ci jest potrzebne i można przypiąć klipsami ALICE. Jeden potrzebuje bagnet, inny radio, kolejny torbę do skrzynki SAW, a jeszcze inny kaburę do broni. Czego Ty wymagasz? Opisu WSZYSTKIEGO? Quote Link to post Share on other sites
Imashel Posted January 13, 2007 Report Share Posted January 13, 2007 Primo - trochę grzeczniej, secundo - prosiłem o pewne wzorce. Przecież wiem, do jasnej ciasnej, że mogę sobie nawet nocnik przyczepić, jeśli mam problem z pęcherzem w trakcie walki :/ Szaszłyk mówił o pewnych wzorach regulaminowych. Chodziło mi o nie, o ile w ogóle coś takiego jest/było. Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted January 13, 2007 Report Share Posted January 13, 2007 Primo - trochę grzeczniej Przyjacielu, nawet jeszcze nie zacząłem być niegrzeczny, uwierz mi. A skoro chcesz, aby traktowano Cię "grzeczniej", to wysil się choć troszkę i poszukaj co nieco po Sieci. Potem przeanalizuj i pytaj, a nie "dajcie mi". , secundo - prosiłem o pewne wzorce. Patrz wyżej. Przecież wiem, do jasnej ciasnej, że mogę sobie nawet nocnik przyczepić, jeśli mam problem z pęcherzem w trakcie walki :/ To po co w ogóle pytasz, skoro wiesz? Szaszłyk mówił o pewnych wzorach regulaminowych. Chodziło mi o nie, o ile w ogóle coś takiego jest/było. Parafrazując Obi Wana Kenobiego: "Use Your Google, Imashel"... Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted January 13, 2007 Report Share Posted January 13, 2007 Inne rzeczy przypinal strzelec rkm SAW, inne przypinal strzelec M16 w jednostce zmech. a inne w pow.-des. - to sa te roznice. Wszystko zalezalo od jednostki i tam ustalano przepisowe konfiguracje. Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted January 14, 2007 Report Share Posted January 14, 2007 @ SZaszlyk : 10 zl dolozyc to nie problem ale milo by bylo gdyby kamizelka byla w OLIV( kolor ciemny). A jesli mozesz to daj linka gdzie te 10 zl mozna dolozyc i kupic konkretna(of kors na 6 kieszeni). dzieki z gory :) Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted January 14, 2007 Report Share Posted January 14, 2007 Poszukaj na Allegro - co jakiś czas pojawiają się tam wyginalne kamizelki. Owszem, są używane, ale można trafić też i nową. Cena nie przekroczy 150PLN, ale jakościowo to nawet nie ma co porównywać z tymi, do których linki podałeś. Quote Link to post Share on other sites
Imashel Posted January 14, 2007 Report Share Posted January 14, 2007 Cóż, myślałem, że są pewne wzorce, które obowiązują wszystkich. A że nie ma? Luz, wyprowadziliście mnie z błędu i poszerzyliście moją wiedzę o ten drobny detal. Quote Link to post Share on other sites
Królik Posted January 14, 2007 Report Share Posted January 14, 2007 Masz, popatrz sam: KLIK KLIK Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts