Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam!

Mam takie pytanie jaką replikę ASG kupić? Musi być repliką broni z II Wojny Światowej ponieważ będzie do kopii munduru z Powstania Warszawskiego więc zależy mi na szczegółach repliki, fajnie było by też gdyby replika miała blow back lub jak w przypadku Mauser 98k łuski.

Ważny szczegół to też to że cena nie powinna przekraczać 600 zł :)

A więc zastanawiałem się nad repliką Mauser 98k boyi lecz ta replika nie ma oryginalnych oznaczeń a poza tym waga niezbyt podobna tak jak w przypadku MP 40 od AGM i Thompson M1A1 od Snow Wolf .

Znalazłem też replikę pistoletu p)* parabellum do WE ale nie podoba mi się to że jest na green gaz.

A więc podsumowując po prostu proszę o doradzenie jaką replikę kupić.

(Proszę by pisały do mnie osoby które mają replikę o której piszą lub osoby które miały styczność z repliką którą mi polecają)

Z góry dzięki. :icon_biggrin:

Edited by KubaBog
Posted

1.Nie ma dobrych replik na Co2.

2.Jedyna z powstania Warszawskiego replika to Mp40 bądź Mauser 98k,Lee Enfield MKII.

3.Firma WE robi tylko dobre repliki w open bolt.

Wiec Najlepiej kupic Mp 40

Posted (edited)

Post usunięty za łamanie zasad pisowni języka polskiego. Zastanawia mnie też jakie części Stena mozna było wynieść z niemieckich fabryk.

Arend

Edited by arend
Posted

Szkoda, że teraz POLAKĄ słowników nie zrzucają.

Robiono też Polskie steny, które miały kolbe z jakiejś części od kuchenki gazowej, nie pamiętam jak sie zwała.

To była chyba Błyskawica

Posted (edited)

No co, jestem patriotą :D

Rzecz w tym ,że czepiasz się podstaw gramatycznych i ortograficznych ,a sam ich nie przestrzegasz -.-

Szkoda, że teraz POLAKĄ słowników nie zrzucają.

Robiono też Polskie steny, które miały kolbe z jakiejś części od kuchenki gazowej, nie pamiętam jak sie zwała.

A patriotą nie można nazwać siebie wobec przestrzegania zasad pisowni Języka Polskiego...

Patriotyzm, szacunek i umiłowanie ojczyzny, gotowość do poświęcenia się dla niej i narodu, stawianie dobra własnego kraju ponad interesy partykularne bądź osobiste. Poczucie silnej więzi emocjonalnej i społecznej z narodem, jego kulturą i tradycją.

Źródło : sciaga

Edited by Troczek
Posted (edited)

Akurat replika tej kuchenki gazowej jest już od jakiegoś czasu na rynku, tylko z ABSu, jak to z TM bywa. Ale Guarder wypuścił konwersję. Gdyby ktoś był zainteresowany: http://allegro.pl/smoby-ecoiffier-kuchenka-gazowa-z-akcesoriami-i1983091030.html .

Replika podana w poście Lesia jest naprawde warta uwagi! Producent poważnie podchodzi do sprawy odwzorowywania oryginału i poprawnego działania mechanizmów ,a to za niekoniecznie wysoką cenę. Jak sam sprzedawca piszę : Jakość utrzymywana jest na najwyższym poziomie, a wzornictwo i tematyka pozytywnie wpływa na rozwój dziecka. Według mnie jedyne co się można przyczepić do repliki to jej ubogie wyposażenie . Jak wiadomo garnki są ciężko dostępne na polskim rynku i trzeba by ściągać z za granicy. Uprzedzam ciekawskich : Magazynki TM nie pasują!

@Edit : Po kilku zabawach poluzowały się śrubki selektora ognia! Wystarczyło podkręcić i wszystko działa! Niesamowite ,ale w miejsce sztućców wchodzą zamienniki od ostrego! Sam byłem zdziwiony!

Edited by Troczek
Posted (edited)

Zapomniałem właśnie dorzucić o stenach i coltach ale w domowych warunkach można było zrobić błyskawice i inne PM.

No czasami można było spotkać jeszcze jakiś DP-28 (talerz) i KM Maxima ale chyba takiego nie ma w airsofcie :D.

Edited by koxysz
Posted

Mam tez pytanie czy znacie repliki z II Wojny Światowej z magazynkiem typu Real-Cap ?