Teo Posted October 13, 2015 Report Share Posted October 13, 2015 (edited) Na sprzedaż wystawiam dwa niemieckie pasy, reprodukcja na potrzeby rekonstrukcji sylwetek z II WŚ. Pas główny - 120 cm, bez klamry Pas oficerski - 100 cm. Obydwa pasy mają kolor czarny. Obydwa w stanie bardzo dobrym. Oficerski nieużywany - nówka. Cena- 50 złotych za sztukę. Odbiór na terenie Trójmiasta lub wysyłka pocztą/kurierem. Edited October 13, 2015 by Teo Quote Link to post Share on other sites
Sepp Posted October 14, 2015 Report Share Posted October 14, 2015 -Czapka nienoszona m43 produkcji GD43 z guzikami do zelty 130 PLN. -Zestaw US: Szelki M36(org. British made), Musette Bag(org. szelki mocno sfatygowane), kabura do pistoletu Colt 1911(kopia postarzana nienoszona), ładownica do M1 Carbine ; 300 PLN plus gratis cheum(jakiś powojenny chyba na amerykańską modłę) Quote Link to post Share on other sites
Czeslaw_94 Posted November 15, 2015 Report Share Posted November 15, 2015 Witam, kupię repo czarnych ładownic do Mausera. Mogą być nawet podniszczone. Najchętniej w komplecie dwóch sztuk. :) Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 16, 2015 Report Share Posted November 16, 2015 [KUPIĘ][sPRZEDAM] Sprzęt US Army 101 DPD 82 DPD Airborne WWII II Wojna Światowa D-Day Normandia SPRZEDAM: - kurtka/bluza/mundur M42, na 183cm około, ~107 w klacie, nowa - 199 zł. - ładownica potrójna Thompson, nowa - 59 zł. - ładownica riggerska/rigger, nowa - 39 zł. - ładownica M1, nowa - 39 zł. - bandolier M1, nowy - 49 zł. - granat MK2 ananas, żadne drewniane gunwo, nowy repro - 89 zł. WSZYSTKIE posiadają niezbędne bicia/oznaczenia. Są to reprodukcje. - okładziny/grip do Colt 1911A1/Colt MEU, nowe, różne rodzaje, oryginały - 89 zł/para. KUPIĘ: - Thompsona ASG. - opatrunek spadochroniarski. - jakieś ciekawe duperele US. stan - dowolny, byle z adekwatną ceną. plus mogę się wymienić za jakieś militaria, dodatki do broni palnej czy asgejowy sprzęt. Quote Link to post Share on other sites
historian1970 Posted November 25, 2015 Report Share Posted November 25, 2015 (edited) Sprzedam: BARA SnowWolfa plus dwa dodatkowe magi - 1000 M1 Carbine CO2 Marushina plus trzy dodatkowe magi - 1400 Custom Lee Enfield No.1 Mk1 - oryginalne drewno plus okucia, na bazie MB02 Wella pieknie wykonany - 1900 Edited November 25, 2015 by historian1970 Quote Link to post Share on other sites
SturmFJ Posted November 27, 2015 Report Share Posted November 27, 2015 Sprzedam: BARA SnowWolfa plus dwa dodatkowe magi - 1000 M1 Carbine CO2 Marushina plus trzy dodatkowe magi - 1400 Custom Lee Enfield No.1 Mk1 - oryginalne drewno plus okucia, na bazie MB02 Wella pieknie wykonany - 1900 priv :) Quote Link to post Share on other sites
historian1970 Posted November 27, 2015 Report Share Posted November 27, 2015 Sprzedam: BARA SnowWolfa plus dwa dodatkowe magi - 1000 M1 Carbine CO2 Marushina plus trzy dodatkowe magi - 1400 Custom Lee Enfield No.1 Mk1 - oryginalne drewno plus okucia, na bazie MB02 Wella pieknie wykonany - 1900 Ocywiscie Lee Enfield No1 Mk4 nie Mk1 Quote Link to post Share on other sites
Cortes Posted November 27, 2015 Report Share Posted November 27, 2015 No4 Mk1 Quote Link to post Share on other sites
historian1970 Posted November 29, 2015 Report Share Posted November 29, 2015 No4 Mk1 Tak, przemeczony jestem po nockach. :) Quote Link to post Share on other sites
NFZ Miro Posted December 4, 2015 Report Share Posted December 4, 2015 Kupię kompletną szczerbinkę z repliki bar. Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted December 8, 2015 Report Share Posted December 8, 2015 Czy na forum są osoby zainteresowane odkupem w 35-40% ukończonego projektu gazowego G43? W skład zestawu wchodzi: Sklejkowa nakładka klolby Okucia ( obsada nakładki, stopka kolby od G&G Kar98, i jeśli dobrze pamiętam podstawa muszki= Replika gazowa KC.02 jako baza ( karabin samopowtarzalny :) ) + 4 magazynki krótkie Frezowane bloki przygotowawcze pod podstawę szczerbiny i suwadło ( stalowe) Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted December 15, 2015 Report Share Posted December 15, 2015 stalowy hełm 'M1' WWII 2WŚ Airborne hełm ze skorupą stalową, pokorkowany, o chropowatej fakturze. Z kalkomanią 501 PIR klondike. Siatka podobno koszer, w stanie idealnym. bardzo dobry do stylizacji na spadaka. cena - 149 zł. link do zdjęć: https://picasaweb.google.com/107420014643309626944/AIRSOFTMILITARIA?noredirect=1# Quote Link to post Share on other sites
Bischow Posted December 23, 2015 Report Share Posted December 23, 2015 Sprzedam ładownice MP40, chlebak i opinacze. Szczegóły tu: http://wmasg.pl/pl/consignment/show/682923 Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted January 8, 2016 Report Share Posted January 8, 2016 Znienawidzony (przez ludzi, którzy nie odróżniają stylizacji od rekonstrukcji) hełm poleciał na allegro: http://allegro.pl/helm-m1-wwii-2ws-airborne-kompania-braci-us-army-i5900825225.html reszta aktualna: SPRZEDAM: - hełm 'M1', pokorkowany, z kalkomanią i siatką podobno koszer - 149 zł. - mundur M42 (kurtka, bluza i naszywka 101), na 175-183cm około, ~100-108 w klacie, 82kg, nowy - 419 zł. - ładownica potrójna Thompson, nowa - 59 zł. - ładownica riggerska/rigger, nowa - 39 zł. - ładownica M1, nowa - 39 zł. - bandolier M1, nowy - 49 zł. - granat MK2 ananas, żadne drewniane gunwo, nowy repro, 3 sztuki - 89 zł/sztuka. WSZYSTKIE posiadają niezbędne bicia/oznaczenia. Są to reprodukcje. - okładziny/grip do Colt 1911A1/Colt MEU, nowe, różne rodzaje, oryginały - 89 zł/para. KUPIĘ: - Thompsona ASG. - jakieś ciekawe duperele US. stan - dowolny, byle z adekwatną ceną. plus mogę się wymienić za jakieś militaria, dodatki do broni palnej czy asgejowy sprzęt. Quote Link to post Share on other sites
Kosa_Rommel_PL Posted January 26, 2016 Report Share Posted January 26, 2016 sprzedam 1. Pasek do "reko" ddr 110cm. - 30 zł 2. Trzewiki z nestofa trochę wuchodzily ale sie trzymają mam buta 45 plus opinacze ddr. - 130 zł https://picasaweb.google.com/101174564217876632478/BAZAREK Quote Link to post Share on other sites
Ahmed Posted January 27, 2016 Author Report Share Posted January 27, 2016 (edited) Przeglądając dziś komis : Thompson M1A1 - 650zł Thompson cyma z drewnami king arms + 7magazynków(2hi-cap, 3 low-cap 2mid-cap) + drugi pełny gearbox – Replika w pełni sprawna, moc ok. 400fps. Na drewnie wytarła się bejca w kilku miejscach. W zestawie zawieszenie. http://wmasg.pl/pl/c...ent/show/687580 Mundur M42 - 190zł Mundur M42 na osobę 180cm wzrostu, wyprute paski na udach (są w zestawie) stan bardzo dobry. sprzedaje Śmiechu Edited January 27, 2016 by Ahmed Quote Link to post Share on other sites
Kolba_DK Posted February 1, 2016 Report Share Posted February 1, 2016 Panowie (i ewentualne Panie). Mam małą propozycję. Wybieram się w ten piątek lub następny czwartek do Łodzi, w to miejsce: http://antykwariat.lcf.pl/pl/p/Spodnie-wojskowe/2080. Sporo jest tam interesujących rzeczy, ale ich sklep internetowy coś niedomaga: problem jest ze znalezieniem rozmiarów, trzeba na własne oczy zobaczyć uszkodzenia itp. Szykując się do Stalingradu, chcę się tam wybrać. Poza tym, jest też asortyment, który sprzedają tylko osobiście (podobno mają w tej chwili mundury niemieckie, ale cen mi przez telefon nie podali, pancia powiedziała tylko, że około 60 zł - nie mam pojęcia, czy z obszyciami, pewnie wz. 36 - zielony kołnierzyk i naramienniki, cena pewnie za samą bluzę). Jeśli ktoś byłby zainteresowany, to - za moim zyskiem - mogę zakupić i wysłać towar. Niestety, jeden warunek - chętni musieliby nadesłać mi środki na moje konto (priv) z góry - nieco się "wypsztykałem" na mundur wrzesień '39, a na hobby domowych pieniędzy nie ruszam. I najważniejsze: mój zysk to kwota 7,- zł (dorzucenie się do paliwa, bo muszę lecieć 250 km). Do zakupów oczywiście koszt wysyłki (proponuję paczkomat, cena w/g cennika ze strony InPost'u). Ja biorę oczywiście do tego pałatkę, mieszok, może będą jeszcze bluzy gimnastiorki, ale póki co ich nie ma. Taka luźna propozycja, ale ewentualnych chętnych proszę o pilny kontakt. P.S. Moje zyski przeznaczę na cele dobroczynne - zatankowanie mojego samochodu P.S. 2 - widziałem już przedmioty z tego komisu wystawione na allegro :icon_lol: Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted February 1, 2016 Report Share Posted February 1, 2016 pełne sygnowanie/oznaczenia. Przedmioty w stanie idealnym, wyprzedaję powtórki/nadmiar. w tej wersji nie do dostania w PL. - kabura skórzana M7, z oznaczeniami - 109 zł. - opatrunek First Aid Packet, z oznaczeniami - 39 zł. - ładownica M1, z oznaczeniami - 39 zł. - bandolier M1, z oznaczeniami - 49 zł. - ładownica duża na granaty (?) - 39 zł. całość - 250 zł. Quote Link to post Share on other sites
Cortes Posted February 1, 2016 Report Share Posted February 1, 2016 Kolba, Oglądałem w internecie, to co tam mają i większość rzeczy jest niedostępna. Zakupiłem plastikową skorupę hełmu brytyjskiego i ostrogi. Nie wiem, czy wszystko, co mają jest na stronie. Mam prośbę, zapytaj o mundury polskie '39. I rozmiary ( 176/ 106 klata) i daj znać, jeśli coś jest. Jak mają to się tam wybiorę. Quote Link to post Share on other sites
Kolba_DK Posted February 1, 2016 Report Share Posted February 1, 2016 To też chcę dla siebie - oni rzucają partiami (teraz kupiłem drelich polowy - co prawda w oryginale miał być lniany, ale ja kupiłem zrobiony z drelichu - za to dużo tańszy). Jak czego się dowiem, dam znać Quote Link to post Share on other sites
Kolba_DK Posted February 1, 2016 Report Share Posted February 1, 2016 Przy okazji: jak ten anglosaski garnek? Nadaje się do stylizacji, czy tylko obleci? Quote Link to post Share on other sites
Cortes Posted February 1, 2016 Report Share Posted February 1, 2016 Ten hełm to skorupka z włókna szklanego i żywicy. Pomalowana farbą akrylową. Trzeba pomalować porządną farbą, zrobić fasunek ( wystarczy wkleić pas gąbki i dorobić porządną podpinkę. Uważam, że skorupa za 20 zł się opłaca. Kupiłem brytyjski trok za 10 zł. Cały hełm hełm będzie kosztować 40 zł. A zaleta to, że jest lekki. Quote Link to post Share on other sites
Ahmed Posted February 2, 2016 Author Report Share Posted February 2, 2016 Nie pozostaje nic innego jak czekać na info :) Quote Link to post Share on other sites
HunterKiller Posted February 2, 2016 Report Share Posted February 2, 2016 Byłem dziś w tym Antykwariacie. Co do sprzętu wygląda to tak: Niemiecki - bluzy, spodnie, płaszcze, hełmy (plastikowe skorupy), puszki niemieckie, koszule, jest tego sporo. Mają teraz miesiąc niemiecki, czy jakoś tak. Polski - malutko, trochę z LWP, trochę starszych, sporo spodni, ale zazwyczaj do poprawek. Rosyjski - są chyba tylko bluzy nowsze lata 80 ? i trochę koszul no i mieszoków sporo. Wszystko od stanu idealnego, do dziurawy durszlak. :icon_razz: Po za tym są Adriany, brytyjskie naleśniki i hełmy Rosyjskie, jakieś czapki, trochę innego sprzętu. Chyba nawet była jakaś amerykańska bluza. Cenowo, płaszcze po 100, hełmy 20, reszta po 50 (koszule bodaj 30) - stan i narodowość nieważna. Najlepiej podjechać i zobaczyć, bo tak przez neta to ciężko. Czynne od poniedziałku do piątku od 8 do powiedzmy 14-15, ale lepiej podjechać z rana. WAŻNE, płatność tylko w gotówce. Słowem, jest tego nawet sporo, ale najlepsza opcja to podjechać osobiście, bo nikt tam nie patrzy ani nie będzie sprawdzał rozmiarówek. Quote Link to post Share on other sites
Kosa_Rommel_PL Posted February 11, 2016 Report Share Posted February 11, 2016 https://web.facebook.com/groups/796558443753048/permalink/954278194647738/ szukam pochwy do bagnetu Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts